Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN-2 un PVN-3 К списку тем

PVN-2 un PVN-3
Janvārī saņēmām preci no ES, kuru attiecīgi atspoguļoju PVN-2 pārskatā, taču, pati programma man nepiedāvāja (arī esmu tāds dunduks, ka pat nepadomāju un neuzzināju), bija arī preču piegāde uz ES, kuras PVN es sava stulbuma pēc neiegrāmatoju. Saņēmām vēstuli no VID, ka jāaizpilda PVN-3. Viss būtu baigi forši ja zinātu ko tur pildīt, tāpēc ceru uz Jūsu palīdzību noderīgiem padomiem, kas tieši ir jātspoguļo tajā PVN-3. Kā arī apgaismojiet pilnīgi atpalikušu cilvēku par PVN, kad tiek piegādāta prece ES nevis saņemta...
Autobaze
Autobaze 21.06.2007 15:02
77 сообщений на сайте

Ответы (8)

Ja šis uzņēmums, kuram jūs izrakstījāt rēķinu, ir PVN maksātāji un jūs varat pierādīt, ka šī prece tika nogādāta tieši uz šo uzņēmumu, tad PVN ir 0%, tādējādi darījums ir jāatspoguļo tikai 45 ailē un nekādi pielikumi nav. Par katru ceturksni jums ir jāiesniedz PVN 3, kurā jūs par katru darījuma partneri, uzrādiet kopējās darījuma summas. Ceru, ka izdevās saprotamā valodā apskaidrot.
Mikel
Mikel 21.06.2007 15:09
811 сообщений на сайте
Izdevās saprast un es tāpat to sapratu, taču pēc saņemtās vēstules no VID mazliet saputrojos.

Tātad PVN-3 man jāuzrāda visi saņemtie un sniegtie pakalpojumi pa ES valstīm?

P.S. ko nozīmē PVN-3 deklarācija ailītes V un J ???
Autobaze
Autobaze 21.06.2007 15:15
77 сообщений на сайте
Es loti atvainojos, bet es sajaucu PVN 3, vajadzēja PVN 2. Par ko es iepriekš rakstīju, tā ir PVN 2 atskaite-Pārskats par preču kopienām Eiropas kopienas teritorijā. PVN 3- ta ir PVN 2 labota atskaite. Respektīvi, ja jūs nēesat nodevis PVN2, vai arī šī atskaite ir kļūdaina nodota, tad ir jānodod labojums t.i. PVN 3 V-nozīmē vecie dati, jūsu gadījumā, par cik nebija nodota PVN 2 vispār, tad būs 0, J-nozīmē jaunie dati. Jāuzrāda nav katrs darījums, bet gan katrs partneris atsevišķi, un darījumi ir kopējā summa par visiem izsūtītajiem rēķiniem kopā. Tikai neaizmirstiet atzīmēt, vai jums ir trīsstūrveida darījumi vai nav- Burts K, ja ir, tad ir tajā ailītē jāraksta burts S.
Mikel
Mikel 21.06.2007 15:52
811 сообщений на сайте
Tikai nesapratu, kapēc jūs saņemtus rēķinus atspoguļojat PVN-2, tie jau ir PVN-1.
Mikel
Mikel 21.06.2007 15:53
811 сообщений на сайте
P.s. PVN-2 ir tikai uz ES nosūtītās preces vai pakalpojumi.
Mikel
Mikel 21.06.2007 15:55
811 сообщений на сайте
Mikel, почитайте закон о ПВН
Aleksja
Aleksja 21.06.2007 15:56
10004 сообщения на сайте
Un,ko tieši man tur būtu jāizlasa??
Mikel
Mikel 21.06.2007 15:58
811 сообщений на сайте
ПВН 2 вы должны были заполнить, когда квартал закончился.Поскольку вы его не заполнили или заполнили неправильно, вам предлагают заполнить ПВН-3- это лабоюмс ПВН-2, V-вецие дати J- яуние дати- там вы вносите только то, что меняется.
Solik
Solik 21.06.2007 16:05
4622 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.