Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Pamatlīdzekļi, kredīts, ieraksti. К списку тем

Pamatlīdzekļi, kredīts, ieraksti.
Vienkāršajā ierakstu sistēmā. ja paņemts pamatlīdzeklis uz kredīta un tas tiek 100% izmantots saimnieciskajai darbībai. Otrs daļēji (kādi 50%) tiek izmantots saimnieciskajai darbībai.

Kur žurnālā ieraksta % un pamatsummas atmaksu. Cik saprotu kredīta atmaksa neskaitas saimnieciskās darbības izdevumi. Bet ja man lielākā daļa ieņēmumu aiziet samaksā par šiem kredītiem, tad sanāk ka man baigā peļņa un nekādu izdevumu:-O līdzarto ārī nodokļi lieli. Tikai no kā es tos maksāšu, ja visa peļņa vismaz pagaidām aiziet kredītatmaksai? Kaut kā neloģiski!! Vai arī esmu ne tā sapratusi? Jo cik saprotu soc maksājumus es vecu ja man no 24 ailes kopsummas žurnālā atņemot 18 ailes kopsummu sanāk vismaz 150Ls...vai arī es nepareizās ailes grbu sarēķināt?

Un vēl, ja PL iegādāti dažus mēnešus pirms saimnieciskās darbības sākšanas vai man jāaprēķina atlikusī vērtība, lai to varētu uzņemt kā sākumvērtību, ja pagājuši vien daži mēneši, ja es nolietojumu rēķinu gadā, ne mēnešos?

Neesmu tik dumja kā izklausos, nesaprotu vien praktiskās lietas
Henka
Henka 02.07.2007 09:12
24 сообщения на сайте

Ответы (4)

Ja iegādāti pirms saimn. darbības sākšanas tad tikai no atlikušās vērtības pie izdevumiem var skaitīt PL nolietojumu pēc UIN 13.pantaun to likt uz izdevumiem.

PL pamatsummas atmaksa uzreiz neliekas uz izdevumiem bet noslēdzot gadu tāpat'katram PL rēķina nolietojumu saskaņā ar UIN 13.pantuun taisa Izdevumu precizēšanu kur žurnālā esošajiem izdevumiem pieskaita šo PL nolietojumu un tad tikai rēķina IIN gada dekl.Untad jau tā peļņa nebūs tik liela.
Ilma
Ilma 02.07.2007 09:40
30495 сообщений на сайте
Bet tad varbūt labāk jau uzreiz rēķināt PL nolietojumu mēnesī un likt izdevumos katru mēnesi? Man te taka iesaka tā darīt, šobrīd īsti neesmu pārliecināta kā labāk. Vai gada deklarāciju tas kaut kā ietekmēs uz slikto pusi, ja būšu jau katru mēnesi likusi pie izdevumiem un tādā veidā ietekmējusi vairāk vai mazāk soc nodokļa aprēķinu?
Henka
Henka 02.07.2007 12:47
24 сообщения на сайте
Es rēķinu nolietojumu katru mēnesi, jo tas ietekmē ir vai nav jāmaksā VSAOI pašnodarbinātajiem. Saprotu, ka Jums arī pašnodarbinātais.
Dimma
Dimma 02.07.2007 13:15
1727 сообщений на сайте
Jā, pašnodarbinātais.
Henka
Henka 02.07.2007 13:48
24 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.