Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Neatskaitāmas PVN??? К списку тем

Neatskaitāmas PVN???
Uzņēmums iegādājas dīzeļdegvielu mūcās ar PPR, bet šo dīzeļdegvielu izmanto, gan automašīnas,kuru barucieni ir saistīti ar saimn.darb., gan auto,kuru barucieni nav saistīti ar saimn.darb.,visi litri tiek uzskaitīti katrai mašīnai, kā būtu pareizāk šai PPR atskaitīt priekšnodokli?
Ince
Ince 03.07.2007 08:57
425 сообщений на сайте

Ответы (11)

Es domāju, ka PVN tiek atskaitīts, uzreiz pēc iegādes, jo jūs jau preci esat saņēmuši.Priekšnodokli jau neietekmē, kā jūs šo degvielu izlietosiet. Varbūt kļūdos!?
Mikel
Mikel 03.07.2007 09:26
811 сообщений на сайте
PVN-то можно сразу. А вот у вас есть разрешение на хранение топлива?
Albina
Albina 03.07.2007 10:23
64826 сообщений на сайте
gan auto,kuru barucieni nav saistīti ar saimn.darb

Ar ko tie braucieni ir saistīti? Privātie braucieni?

Tad jau Jums jāiekasē maksa par degvielu un PVN arī.
Aivars007
Aivars007 03.07.2007 10:25
26984 сообщения на сайте
Ой, пропустила про nav saistīti ar saimn.darb Тогда ПВН не будет.
Albina
Albina 03.07.2007 10:26
64826 сообщений на сайте
Degviela tiek izlietota braucieniem izvadājot savus darbiniekus mājās.

Albina, kas tā par atļauju????
Ince
Ince 03.07.2007 13:11
425 сообщений на сайте
Так нельзя топливо просто так в бочках хранить. Для этого спец.разрешение требуется.
Albina
Albina 03.07.2007 13:12
64826 сообщений на сайте
šeit samaisītas divas tēmas: pērkot degvielu VID neinteresē, kā jūs viņu glabāsiet, tātad priekšnodoklis ir atskaitāms. Tagad saimnieciskā puse un pieminētā glabāšana, arī te ir jāsakārto dokumentācija par atļaujām glabāt (iespējams no vides pārvaldes) un izlietojumu. Kas ir darījumi nesaistīti ar saimniecisko darbību?. Jāizdod rīkojums par šādas degvielas izlietojumu un norakstīšanu izdevumos vai uz personu, kas sedz uzņēmumam radušos izdevumus
Sunits
Sunits 03.07.2007 13:55
53 сообщения на сайте
Neaizmirstiet, ka, ja vadājat darbiniekus uz mājām, tas ir viņu persōnīgais labums. Ja darbiniekus var identificēt, tad degvielas summa, šofera algas daļa, amortizācijas daļa autiņam par nesaimnieciskajiem braucieniem jāapieliek pie katra darbinieka algas un jāapliek ar nodokļiem!

Amortizācijas daļu nesaimnieciskajiem braucieniem nedrīkst iekļaut apliekamajā ienākumā. Utml. sīkumi.
Andaz
Andaz 04.07.2007 09:59
27897 сообщений на сайте
Nu ko te var ņemties ar kautkādu atskaitīšanu no algas par aizvešanu mājās. Nu nezinu nevienu uzņēmumu, kur tā dara. Ja es braucu ar darba mašīnu un uztaisu 100m līkumu savām vajadzībām (piem., lai ieietu veikalā saldējumu nopirkt)- tas nozīmē, ka tāpēc es mana priekšniecība man atvilks no algas 0,20 Ls par benzīnu, mašīnas amortizāciju utt?? Kaut vai, ja ir lielākas summas. To visu ir nedaudz jāpadomā loģiski, nevis ieburt- Debets kreisajā pusē un Kredīts- labajā un domāt, ka nu esmu kruts grāmatvedis. Gribētu redzēt, cik ilgi šādā uzņēmumā, kur būs tāds grāmatvedis, strādās darbinieki??!!
Mikel
Mikel 04.07.2007 15:26
811 сообщений на сайте
Mikel

ziņojumu: 32

Neuztraucaties, mieru, tikai mieru! Izlasiet uzmanīgi jautājumu - cilvēks jau pats pateica, ka uzskaita atsevišķi, tātad viņu interesē, kas būs tādā situācijā. Un mēs paskaidrojam!

Cilvēks nejautāja - uzskaitīt vai neuzskaitīt!
Andaz
Andaz 04.07.2007 15:55
27897 сообщений на сайте
Ir jau labi!!!:-x
Mikel
Mikel 04.07.2007 16:47
811 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.