Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN К списку тем

PVN
Sveiki, kolēģi!

Vēlos precizēt:

1. Latvijas uzņēmums nosūta preci no Latvijas uz Somiju ES valsti prece saņemšanas vieta Somija - PVN O%, pēc panta 28. un aizpilda PVN pielikumu NR2 PA CETURKSNI.

2. Latvijas uzņēmums no Somijas atpakaļ ieved preci Latvijā citam Latvijas uzņŗmumam tad arī ir pants 28 0% likme.

3. Latvijas uzņēmums (transporta pakalpojuma firma) ciati Latviajs firmai piegāda preces uz ES valstīm- piestāda rēkinu Latvijas firmai - tad ir 18%, neatkarīgi vai preci ieved vai izved no ES valstīm, jo sadarbojies ar LATVIJAS FIRMU>.

4.. Bet, kad tad piemēro 7.pantu daudziem tas ir strīdīgs jautājums, jo - it kā no 3. valstīm, kur var apskatīt 3 valstis?

pALDIES, AR TIEM PVN IR BRIESMU LIETAS, JO KATRS GRĀMATVEDIS SAPROT SAVĀDĀK. lASĪJU LIKUMU UN UN BRĪŽIEM APJŪKI, KAD PIELITEOT 25 UN KAD 7 PANTU.
Sausene
Sausene 06.07.2007 09:52
820 сообщений на сайте

Ответы (4)

Skaidrībai - jālasa MK noteikumi Nt.933
Andaz
Andaz 06.07.2007 11:08
27897 сообщений на сайте
Esmu jau vairākas reizes lasījusi, bet tik stulbi uzrakstīts, ka gribas piemēot vairākus pantus. Kurš ir gudrāks šajā jomā?
Sausene
Sausene 06.07.2007 11:19
820 сообщений на сайте
1. Ja preces saņēmējs ir ES PVN apl. persona tad PVN =0%

2. Ja ievediet no Somijas citai Latvijas personai tad kas ir pakalpojumu saņēmējs? Ja Somijas PVN apl. persona tad PVN =0%

3. Pareizi.

4.7.pantu3.valstīm ja PVN apl. persona tad PVN=0%. 3 valstis ir visas valstis kas nav ES valstis. 3 valstis manuprāt nevarēja apskatīt sarakstu , bet ir piem ES valstu saraksts, tā teikt ar izslēgšanas metodi:-)
Ilma
Ilma 06.07.2007 12:11
30495 сообщений на сайте
paldies Ilmai!

Atbildot uz 2 jautājumu, preces ieveda no Somijas Latvijas apliekamai personai, tikai mūsu uzņēmums veica transporta pakalpojumus, preču piegāde notiika Latvijā un r''ekinu mēs piestādīojām Somijai, var teikt prece no LATVIJAS uz Somiju un atpakaļ uz Latviju. tAD ABOS GADĪJUMOS IR 0%'pēc panta 28. Paldies!
Sausene
Sausene 06.07.2007 13:20
820 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.