Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

pašnodarbinātā ziņojums К списку тем

pašnodarbinātā ziņojums
Ja man ceturksnī ienākumi ir knapi Ls 30, ir jāsniedz ziņojums??
Elusa
Elusa 12.07.2007 08:33
38 сообщений на сайте

Ответы (6)

protams
Sanny
Sanny 12.07.2007 09:16
352 сообщения на сайте
Ja esiet reģistrējušies kā VSAOI maksātāji tad jāsniedz, ja neesiet vēl reģ. tad nav jāsniedz. Reģistrējas kad pirmo reizi ieņ. - izd. starpība sasniedz mēnesī 150,- Ls.
Ilma
Ilma 12.07.2007 09:26
30495 сообщений на сайте
Neesmu reģistrējusies kā soc.nod.maksātāja, tātad nav jāsniedz...paldies!
Elusa
Elusa 12.07.2007 09:27
38 сообщений на сайте
Tad nav.
Ilma
Ilma 12.07.2007 09:31
30495 сообщений на сайте
Ja fiziskā persona veic darbības, kas atbilst saimnieciskajai darbībai likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” izpratnē, tai ir pienākums reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējam, veikt savas saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaiti un maksāt nodokļus.

Atbilstoši likumam „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību. Saimnieciskā darbība ietver arī ar uzņēmuma līguma izpildi saistīto darbību, profesionālo darbību, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, komercaģenta, māklera un individuālā komersanta darbību, kā arī fiziskās personas īpašumā esoša individuālā uzņēmuma (arī zemnieka un zvejnieka saimniecības) darbību.

Uz likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” pamata izdotajos Ministru kabineta noteikumos nav papildu skaidrojuma par saimnieciskās darbības definīciju, piemēram, par darbību regularitāti, sistemātiskumu, par peļņas gūšanas mērķi u.tml Līdz ar to, cieši sekojot likuma burtam, jebkuru darbību par atlīdzību var uzskatīt par fiziskās personas saimniecisko darbību.
Andaz
Andaz 12.07.2007 09:48
27892 сообщения на сайте
Vispārējā gadījumā, ja fiziskā persona veic kādu no minētajām darbībām (ārpus darba tiesiskajām attiecībām), tai ir pienākums reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējam viena mēneša laikā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) teritoriālajā iestādē pēc savas dzīvesvietas.

No 2007. gada 1. janvāra spēkā ir norma, kas atļauj personai nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējam. Proti, ja personai nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai arī šādi izdevumi ir nebūtiski, tad, gūstot ienākumu no īpašuma (iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu, nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem), persona drīkst nereģistrēties VID kā saimnieciskās darbības veicējs. Šajā gadījumā persona nav tiesīga samazināt apliekamo ienākumu no saimnieciskās darbības par īpašuma uzturēšanas un pārvaldīšanas izdevumiem, izņemot nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus par attiecīgo nekustamo īpašumu. Ja persona vēlas izmantot iespēju nereģistrēties atbilstoši likumam, tai ir pienākums informēt VID par savu vēlmi 5 darbdienu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Šī iespēja būtu jāizmanto darbiniekiem, kas slēdz nomas līgumus ar saviem darba devējiem par personīgās automašīnas izmantošanu darba devēja vajadzībām pret atlīdzību, bet nereģistrējas kā saimnieciskās darbības veicēji.
Andaz
Andaz 12.07.2007 09:48
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.