Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN par moldāvu, help! К списку тем

IIN par moldāvu, help!
Jūnijā Moldovas pilsonis (fiziska persona) izstādija rēķinu no sevis personīgi (ar norēķinu kontu Moldovā) par pakalpojumiem (brauciena uz Latviju un semināra organizēšana Latvijā). Vai par šo pakalpojumu ir jāmaksā IIN par nerezidentu?
Dive
Dive 12.07.2007 17:42
22 сообщения на сайте

Ответы (4)

Ka personīgi no sevi?
Februaris
Februaris 12.07.2007 21:49
3562 сообщения на сайте
Man domāt, viņam jātaisa tipa avansa norēķins pie sevis Moldāvijā (ja viņš braucis juridiskas personas interesēs) un attiecīgi Moldāvijas uzņēmēmums jums piestādīs rēķinu par izdevumu kompensāciju, kas neapliekas ar nekādu IIN. Cita runa jau par PVN
Party
Party 12.07.2007 22:23
154 сообщения на сайте
gadījumā, ja ārvalstu uzņēmums nosūta savu darbinieku komandējumā uz Latviju, komandējuma izdevumi uzskatāmi par nerezidenta ienākumu sastāvdaļu. Ja kādas ārvalsts likumā noteiktais dienas naudas limits pārsniedz to, kas konkrētajai ārvalstij paredzēts Latvijas likumā, tad šāds pārsniegums ir nerezidenta algas sastāvdaļa, kuru apliek ar nodokļiem.
Andaz
Andaz 13.07.2007 09:47
27897 сообщений на сайте
situācija ir sekojoša. viņš kā privātpersona ir uzaicināts piedalīties semināros (kā dalībnieks)un mēs viņam apmaksājam visus izdevumus, kas rodas Moldovā, lai varētu atbraukt + dienas naudu tēriņiem... Organizētāji man atnesa no viņa personīgi rēķinu par semināra organizācijas pakalpojumiem. Tagad man ir dilemma, pārskaitīt viņam naudu un aizmirst, vai tomēr būtu vēl jāmaksā nodoklis par viņu?
Dive
Dive 13.07.2007 10:20
22 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.