Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Prece saņemta - jāmaksa nav? К списку тем

Prece saņemta - jāmaksa nav?
Saņēmām preci no ES valsts - rezerves daļas, invoice ir preces vērība, arī reverss jātaisa tā saprotu. Tikai šis invoice jāmaksā nav. Apstulbu kā man to nogrāmatot. Skaidrs par saņemto preci un reverss, bet kā lai nodzēšu to parādu?

paldies
Rumbinja
Rumbinja 19.07.2007 08:30
1000 сообщений на сайте

Ответы (10)

Да когда оплатите,тогда и погасится.:-O
Dtkt
Dtkt 19.07.2007 08:35
508 сообщений на сайте
Es jums varu teikt tikai Zaicevas vārdiem, tas kas nokrīt no gaisa ir ārkārtas ieņēmums, nu un vai tad šitais nav?D-prece, K-ārkārtas ieņēmums, un vai tad nav?:'(
Mickevin
Mickevin 19.07.2007 09:13
187 сообщений на сайте
А что значит -не надо оплачивать по инвойсу!а как надо оплачивать?
Betty
Betty 19.07.2007 09:14
1598 сообщений на сайте
ārkārtas ieņēmumi
Larao
Larao 19.07.2007 09:16
6767 сообщений на сайте
На ārkārtas ieņēmums с неба только метеорит упасть может. Все остальное на циты иенемуми обычно падает.
Maija
Maija 19.07.2007 09:16
28223 сообщения на сайте
Kaut kā gribas teikt nevis ārkārtas, bet pārējie saimn. darbības ieņēmumi D Prece K 81XX.Joārkārtas būtu kaut kas ekstrēms, bet rez.daļas pienākšana var atkārtoties:-)
Ilma
Ilma 19.07.2007 09:17
30495 сообщений на сайте
Teorētiski var arī uz saim. ieņēmumiem, tā jau gaumes lieta, tas jālemj grāmatvedei pašai, jebkurā gadījumā tie būs ieņēmumi
Larao
Larao 19.07.2007 09:22
6767 сообщений на сайте
Paldies par palidzibu:)
Rumbinja
Rumbinja 19.07.2007 10:18
1000 сообщений на сайте
Mans viedoklis (nepretendēju uz augstāko autoritāti):

Principā tā nav jūsu saimnieciskā darbība, jo jūs taču izpildat starpnieka - rūpnīcas - garantijas saistības ar pasūtītāju BEZ ATLĪDZĪBAS un par to labumu nesaņemat! Tām rezerves daļām invoisā uzrādīta rūpnīcas cena viņu grāmatvedības uzskaitei, lai viņi tās varētu norakstīt!

Es rīkotos šādi:

1) Iekārtotu kontu 9XXX - no darījumu partneriem saņemtās materiālās vērtības pasūtītāju garantijas remonta veikšanai (varat formulēt vienkāršāk)

2) Kontēju

D211X (Izejvielas un materiāli) K9XXX saņemšanas dienā

K211X D9XXX dienā, kad šīs rezerves daļas nodotas pasūtītājam

Papildus sastādītu Pieņemšanas - Nodošanas Aktu.
Willow
Willow 20.07.2007 11:38
159 сообщений на сайте
Es it kā jau šo darījumu iegrāmatoju, bet izlasot pēdējo comment sāku atkal domāt.... Tās rezerves daļas saņemtas ne gluži tā, lai nodotu pasūtītājam. Mums ir t.sauc serviss kurā tiek sniegti remonta pakalpojumi utt... tās aizgāja reāli uz turieni un tiks izmantotas šo pakalpojumu sniegšanas procesā. Uzņēmuma metodikā paredzēts, ka šāda veida rezerves daļas tiek norakstītas 7 grupas kontos uzreiz, tātad 2110 man ir pilnīgi lieks faktiski. Pāslaik esmu iegrāmatojumi darījumu

D 7110 K 8110 - citi ieņēmumi

vai tomēr man labot kaut ko ?

paldies
Rumbinja
Rumbinja 23.07.2007 09:01
1000 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.