Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

zarplata i nalogi К списку тем

zarplata i nalogi
esli rabotodatelj ne platil nalogi,mozet li sam rabocij zaplatitj nalogi za sebja?esli da t0 kakie?zaranie spasibo:-)
Chudo777
Chudo777 19.07.2007 11:53
42 сообщения на сайте

Ответы (25)

Shket, vai Jūs to nopietni? Jūs par katru darbinieku sagatavojat atsevišķu maksājuma uzdevumu uz valsts kasi, mērķī norādot, ka tas ir tāds un tāds nodoklis par tāda un tāda darbinieka tāda mēneša darba ienākumiem? Nu neesmu gan redzējusi tāda veida nodokļu pārskaitījumus ne valsts struktūrās ne privātstruktūrās. Aprēķins jā ir par katru atsevišķi, kas izriet no iesniegtās atskaites, bet nodokļu nomaksu nu gan veic par visiem darbiniekiem kopā vienā MU.
Cleo
Cleo 20.07.2007 14:38
19235 сообщений на сайте
Pats var veikt soc.iemksas! Cik vien gribi, aizliegts vismaz tas nav!

Tāda situācija NAV pieļaujama, ja nodokļi netiek maksāti!

Jāsūdz tiesā!
Dagnija_gr
Dagnija_gr 20.07.2007 17:01
114 сообщений на сайте
...Pats var veikt soc.iemksas! Cik vien gribi, aizliegts vismaz tas nav!...

tO VAR DARīT PERSONA, KAS brīvprātīgi pievienojās, bet tikai ne persona, kas ir darba ņēmējs.

"Cik vien ġrib" - tā arī nav -pastāv ierobežojums.
Mu-maija
Mu-maija 20.07.2007 23:38
15964 сообщения на сайте
Man arī kļuva interesanti palasīt šo tēmu.

Pirmo reizi uzzināju, ka var samaksāt kādu nodokli par kādu konkrētu darbinieku - piemēram, par Jāni jā, par Pēteri nē.

Cik es savā muļķa galvā saprotu, tad VID par katru personu atsevišķi uzskaita tikai aprēķinātos un ieturētos nodokļus. Taču samaksai budžetā nodokļus ,vienā kopējā summā attiecina pret darba devēju (uzņēmumu).

Protams, es nezinu tādu niansi, kā "par jums nav samaksāti nodokļi", ja darba devējs budžetam ir parādā kādu noteiktu summu. Droši vien (pēc loģikas spriežot), ka parāds proporcionāli tiek attiecināts uz visiem darba ņēmējiem. Bet varbūt, ka ir kādi izņēmumi. Tiešām neko tādu neesmu dzirdējis, nav gadījies saskarties.

Ņemot vērā, ka VIDā man ir arī labi personīgi draugi, pie pirmās iespējas painteresēšos, kā tas īsti ir. Patiešām būtu interesanti uzzināt.

Attiecībā uz konkrēto gadījumu (uz Chudo777 jautājumu) gan, diemžēl, neko ieteikt nevaru. Vienīgais - viņai vajadzētu painteresēties attiecīgajā VID nodaļā. Pirmais - vai par šo darbinieku nodokļi ir aprēķināti un arī ieturēti - kādas atskaites VID-ā iesniegtas. Ja jau tās izmaksas tiešām ir noformētas kā darba alga, tad pēc loģikas arī nodokļi jāaprēķina un arī jāietur. Man nav zināma tāda darba algas izmaksas forma, kad nodokļus neaprēķina un arī neietur.
Aivars007
Aivars007 21.07.2007 10:29
26984 сообщения на сайте
Kādreiz darbiniekiem tik tiešām bija svarīgi tieši nomaksātie nodokļi, bet jau labu laiku svarīgi ir deklarētie ienākumi un nodokļi, proti, pabalstus rēķinās no tām summām, kas uzrādīti ziņojumā, nevis no tām, kuras darba devējs samaksājis.

No samaksātām summām rēķina tikai pašnodarbinātām personām.
Mu-maija
Mu-maija 21.07.2007 15:25
15964 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.