Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatojums
Labdien!
Mūsu uzņēmumā ir šāda problēma:
Kad mēs iemaksājām naudu no kases uz banku mēs taisījām šādus grāmatojumus:
Kases izdevumu orderis
D2380 K2610 580,60Ls
Bankas IENĀKOŠAIS maksājums(grāmatojums)
D2620 K2380 580,00Ls
Bet komisijas maksa 0,60Ls no NORVIKbankas mums nav grāmatota???
Vai jūs varētu lūdzu pateikt kā vajadzēja grāmatot visu šo čupu!!!
Mums ir grāmatvedības programma Tildes Jumis 2007...
Veiksmīgu jums dienu!!!
Ответы (39)
Es esmu lasījis to tēmu bet neko neesmu sapratis!!!
Ja Jūs maksājat ne savā bankā, tad es jau rakstīju, taisiet caur avansa norēķinu personu, nekādus sarežģījumus navaijas ar starpkontiem, Jumī viss ir diezgan vienkārši,
1. kases izdevumu orderis D2380 K2610 580.60Ls (jūsu variants);
2. avansa norēķins: konta papildināšana D2620 K2380 580.00Ls;
3. Komisija: D77** K2380 0.60Ls UN VISS, vairs neko negudrojiet:-)
Bet kā to jūs domājat grāmatot caur avansa norēķinu???
Avansa norēķinā visus tos grāmatojumus rakstīt vai???
verat vaļā avansa norēķinu un taisāt grāmatojumu: operācijas nr., datums, kam( Jūsu banka UNIBANKA), summa 580.00; un tas pats ar komisiju, bet partneris, kam maksājat ir tā NORVIK banka
Avansa norēķinā Jumī jārakstā tikai debeta konti.
Bet man šķiet kā vieglāk būtu šādi
Kases izd. orderis
D1001 K2610 560Ls
D7750 K2610 0,60Ls
Bankas ienāk.dok.
D2620 K1001 560Ls
Tā ir tak vieglāk...
Vai var šādi grāmatot, vai nevar???
nu nezinu gan, kāpēc negrāmatot konta papildināšanu uzreiz D 2620 Banka K 2610 kase. Un kas tur īsti notika? Kāpēc iziet no kases 580.60, bet ienāk bankā tikai 580.00 ? Ja tā ir komisija, iemaksājot no citas bankas, tad es liktu:
D 2620 Banka 580.00
D 7750 komisija 0.60
K 2610 Kase 580.06
priekškam lieki dzenāt caur avansa norēķinu personu, tāpat jau kases orderis ir personu rakstās- manuprāt darījums ir izsekojams.
Banka ir cita, nevis viņu reģistrēta, es arī padomāju ka vajag no kases izdevumu orderis un patiešo uz banku un jau no konta banka atskaita komisiju (ck es zinu tā ir visās bankās), bet šajā situācija persona nes naudu sava konta papildināšanai caur citu banku un tā banka uzreiz ņem komisiju, tād sanāk, ja mēs nesam 580.00Ls, tad svešā banka ņem komisiju savus 0.60Ls un 579.40Ls aizsūtīs uz mūsu kontu, tāpēc es taisīu caur avansa norēķinu jau man apakstītajā kārtībā.
Cleo vai tie grāmatojumi kurus jūs uzrakstijāt tie ir kases izd.orderimvai grāmatojumam
1.)Vienkārši iemaksājat naudu savā bankā un tad arī nebūs komisijas!!
Maksātājs: SIA
Piezīmēs: vards, uzvards (kasieris vai tas kas naudu nes uz banku), p.k., naudas iemaksa par tādu un tādu periodu.
Tad nebūs komisjas un būs viens grāmatojums:
D 262 K 261
Nesarežģijam sev dzīvi !
kases orderim.
Nu gribat dzenāt caur avansa nor.personu,dzenājiet

kāda gan starpība vai persona nes naudu uz savu banku vai uz citu banku ieskaitīšanai savas bankas kontā- vienīgi komisiju par darījumu paņem pie naudas iemaksas nevis atskaita uz konta izraksta.
Ja gribat caur avansa nor.personu tad grāmatojumus Jums jau uzrakstīja.
1) kases izdevumu orderis, izsniegta nauda avansa nor.personaikonta papildināšanai.
D 2380
Nor.aravansa nor.personu580.60
K 2610 Kase
2) avansa nor.personaiemaksājusi naudu nor.kontā un samaksājusi komisiju par darījumu - grāmatojums caur avansa norēķinu.
D 7750 Komisijas izdevumi 0.60
D 2620 Norēķinu konts bankā 580.00
K 2380
Nor.aravansa nor.personu580.60
priekš kam te vēl izmantot starpkontus, nesaprotu.
Rihg
ziņojumu: 12 23.07.2007 12:49
Grāmatojums
Jūs jau izmantijat avansa norēķinu kontu, kā starpkontu, kur vēl vienu???
Cleo, komisiju savā bankā neņem, ja iemaksā naudiņu
Cleo piedāvājums nav slikts.
Situācija nav tik sarežģita, lai par to tik daudz diskutētu.
Cerams, ka tagad Jums ir vairāk skaidrs kā rīkoties
Dagnija_gr es jau par to arī saku, ka būtībā darījums atšķiras tikai ar to, ka šai gadījumā ir komisija, bet savā bankā iemaksājot komisijas nav. Es runāju par darījuma kā tāda būtību kontekstā tam, ka neredzu jēgu dzenāšanai caur avansa norēķinu personu. Bet vienam patīk kleita, citam - meita.
man tik daudz naudas nav, lai iemaksātu skaidru naudu kontā, bet no konta parasti ņemam naudu ar grāmatojumu:
D 2610
K 2620,
un klāt kases ieņēmumu orderis. bankas izrakstā jau tas redzams tā kā tā, ka nauda izņemta uz čeka. un klāt pievieno vēl vienu ierakstu:
D 7720 (bankas pakalpojumu izdevumi).
līdzīgi varētu kontēt arī naudas iemaksu:
D 2620
K 2610
D 7720.
Закрыть
Краткое описание нарушения