Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gramatvediba tulkotajiem К списку тем
Gramatvediba tulkotajiem
Lugums nedaudz apskaidrot - >
Situacija ir tada, ka tulkoshanas birojs veic tulkoshanas pakalpojumus.
Situacija ir tada, ka piem., tulkoshanas birojs izraksta rekinu uz ASV jeb Chehiju, Poliju
KA IR AR PVN?
Ответы (18)
Norādiet PVN 18% un viss, tā pat kā citiem uzņēmumiem latvijā...
Вот так вот, Андрюша. Типа чтобы не мучиться.
А ст. 4 Закона о НДС для лохов писана.
Noteicošais ir tas, ka JŪS esat PVN maksātājs, tātad, jāuzrāda PVN 18%.
4.pants. Preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas vieta
(7) Pakalpojuma saņēmēja juridisko adresi uzskata par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem, ja apliekamā persona šos pakalpojumus sniedz jebkurai citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētai personai:
3) juridiskie (arī advokātu, notāru), grāmatvedības, revīzijas, konsultāciju, tulkošanas, ekspertīžu, inženieru, tirgus izpētes un vadības pakalpojumi, kā arī patentu valdes darbība;
Ludzu labot, ja nav pareizi
PVN likums
4.pants Preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas vieta
(7) Pakalpojuma saņēmēja juridisko adresi uzskata par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem, ja apliekamā persona šos pakalpojumus sniedz jebkurai citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētai personai:
3) juridiskie (arī advokātu, notāru), grāmatvedības, revīzijas, konsultāciju, tulkošanas, ekspertīžu, inženieru, tirgus izpētes un vadības pakalpojumi, kā arī patentu valdes darbība;
Tad, izrakstot rekinus ir ta, ka, ja
1. Ja tulkoshanas birojs izraksta rekinu uz ES teritoriju, tad piemero PVN likuma 0% PVN, JO
28.pants Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana darījumiem Eiropas Savienības teritorijā
(6) Ja apliekamā persona sniedz citas dalībvalsts apliekamai personai pakalpojumus, kas minēti šā likuma 4.pantaceturtās daļas 2.punktā un septītajā daļā, pakalpojumiem piemēro nodokļa 0 procentu likmi.
2.Ja tulkoshanas birojs izraksta rekinu uz arpus ES jeb ASV, tad
7.pants Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana
(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:
3) pakalpojumiem, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar šo likumu nav iekšzeme,
Vai tulkoshanas birojam ir vienalga - vai rekina sanemejs ir PVN maksatajs vai nav???
Наверняка будет и продолжение вопроса, если переводы выполняют не в Латвии, а в Chehiju, Poliju и т,д, ПВН -облагаемыми персонами и неПВНщиками
Mja - tadi jautajumi ari seko - es te meginu tikt gala vismaz par vienu pusi, jo savadak nav skaidribas.
Izrakstot REKINU uz ES - tulkoshanas birojam ka PVN maksatajam ir tas summas jarada PVN deklaracija 48.rindakopsumma un PVN summa ka reverss 54.rindaun 63.rinda???
Ja REKINS tiek izrakstits arpus ES teritorijas (t.i. ASV utt.) - KA IR AR PVN deklaraciju?
2006.11.21. Noteikumi nr. 933
Rīgā
Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība
70. Piemērojot likuma 4.pantaseptīto daļu, pakalpojuma sniegšanas vieta ir iekšzeme, ja apliekamā persona šajā daļā minētos pakalpojumus sniedz apliekamajai personai, neapliekamajai personai vai citas dalībvalsts neapliekamajai personai, kas neveic saimniecisko darbību.
Услуги 0%
ст.4.3. Услуга рассматривается по юридическому адресу того, кто оказывает услугу, если в законе не рассматривается другое.Исключения:
ст.4.4.;ст.4.5.;ст.4.6.; стю4.7.-интелектуальные услуги (реклама, юрид.услуги, переводы, телеком.услуги и пр.)В данном случае местом оказания услуги, является адрес получателя, поэтому НДС 0%. Главное, чтобы получатель услуги являлся юридическим, а не физическим лицом.:-/
PVN 18% tiek piemērots, ja rēķinu par juridisko palīdzību izraksta:
1. Latvijas fiziskai personai
2. Latvijas fiziskai personai, kas veic saimniecisko darbību
3. Latvijas juridiskai personai
4. ES fiziskai personai, kas neveic saimniecisko darbību
PVN 0% tiek piemērots, ja rēķinu par juridisko palīdzību izraksta:
1. ES juridiskai personai
2. ES fiziskai personai, kas veic saimniecisko darbību
3. Trešās valsts juridiskai personai
4. Trešās valsts fiziskai personai (jebkurai).
Ļooti skaidri un izsmeļoši:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения