Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bankas kredītlīnija.
Jautājums šāds: Uzņēmumam bankā bija kredītlīnija 3000ls apmērā, īpašnieki ar banku vienojās ka katru mēnesi tas dzēsīsies par 500ls. Kontā bija nauda pirmajam maksājumam. Tagad izprintēju konta izrakstu un nekur neredzu ka nauda izgājusi no konta, bet tās nav, vienīgais ko redzu, ka tagad kredītlīnijas apjoms ir 2500ls. Kā/Ko grāmatot? Kā lai iegrāmato tos 500ls un kādu dokumentu tam vajag???
Iepriekš paldies!
Ответы (6)
Kredītlīnijas vispār nemēdz grāmatot. Tās grāmato tikai gada beigās - ja ir bankas negatīvs atlikums, tad uz kreditoriem.
paņemiet no bankas oriģinālo izrakstu, var gadīties, ka jūsu izprintētajā tie 500 kaut kur 'paklīduši', bet oriģinālā būs iekšā
Piekrītu Storno, noteikti vajadzētu parādīties konta izrakstā.
un vēl vajadzētu pārlasīt līgumu..
Vēlriz par to pašu!
Biju bankā un man teica ka arī vinu konta izrakstā nekas neparādīsies, jo līgumā atrunāts ka no konta automātiski šī summa dzēšas. Līgumam klāt ir maksājuma grafiks. Kā man šos 500 ls katru mēnesi atspoguļot grāmatvedībā - kontējums man skaidrs, bet kāds dok? Vai pietiek atsaukties uz to līgumu?
Кредитная линия- это возможность использовать деньги банка, но их вам не перечисляют,как кредит, а вы пользуетесь как бы своим счетом.Только то, что вы использовали сверх своих денег будет идти в распечатке со знаком "_", у вас будут снимать % за пользование кредитной линией. Если у вас было 30000, то остаток вашего счета мог быть -3000 лат.Если вы уменьшили размер кредитной на 500 лат, то теперь ваш остаток счета может быть только -2500.
Согласна полностью с Solik если это кредитная линия а не кредит то ничего и не видно только использовать больше 2500 лат не получится
Закрыть
Краткое описание нарушения