Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

EKA žurnāls К списку тем

EKA žurnāls
Vai drīkst darīt labojumus EKA žurnālā? Kādā gadījumā aizpildāma EKA žurnāla 23.aile Es lasīju par to noteikumos, bet man nav īsti skaidrs, 23.ailetiek aizpildama gadījumā, kad maiņas nauda tika izņemta dienas beigās kopā ar ieņēmumu un no rita netiek ielikta kasē??
Nataliagramatvedis
Nataliagramatvedis 06.08.2007 00:52
40 сообщений на сайте

Ответы (9)

23. ailei gan nav sakara ar maiņas naudu.

Skat.

23. Reģistrētā un no naudas kastes vai ieņēmumu skaitītāja (tirdzniecības automātiem) izņemtā skaidrās naudas summa, kas Z pārskata izdrukas brīdī nav iemaksāta kasē vai bankā vai nodota inkasentam:

Šajā ailē norāda naudas summu, kas Z pārskata periodā reģistrēta kā inkasēta, izņemta no kases aparāta, kases sistēmas vai tirdzniecības automāta, bet Z pārskata izdrukas brīdī vēl nav iemaksāta uzņēmuma kasē.

Piemēram, ja veikals strādā līdz plkst.19.00, taču uzņēmuma kasē nododamo naudu iespējams iemaksāt tikai līdz 17.00, tad naudas summa, kas darbadienas beigās reģistrēta kā inkasēta, izņemta no kases aparāta, bet uzņēmuma kasē tiks nodota tikai nākamajā dienā, norādāma žurnāla 23.ailē.

Līdz nodošanai uzņēmuma kasē no kases aparāta vai kases sistēmas izņemtā nauda glabājama lietotāja noteiktajā kārtībā.

Ja uzņēmuma kasē, noformējot kases ieņēmumu orderi, iemaksāta visa dienas (Z pārskata periodā) reģistrētā skaidrā nauda, žurnāla 23.ailineaizpilda.

Katra žurnāla rinda aizpildāma saskaņā ar konkrētā Z pārskata datiem, tādēļ par nākamo Z pārskata periodu žurnāla 22. un 23.ailē norādāmas naudas summas, kas reģistrētas kases aparātā šajā vai kases sistēmā Z pārskata periodā, nepieskaitot par iepriekšējiem Z pārskata periodiem žurnālā norādītās summas.

utt.

To nosaka

VID Metodiskais materiāls

par kases aparāta, kases sistēmas un tirdzniecības automāta žurnāla aizpildīšanu
Liepupe
Liepupe 06.08.2007 04:38
нет сообщений на сайте
Jā, pamats EKA žurnāla aizpildīšanai ir šis VID metodiskais materiāls.Un 23. ailē ir jāraksta tieši izņemtā skaidra nauda bez maiņas naudas, jo tikai tā ir domāta iemaksāšanai uzņēmuma kasē, kas Z pārskata izdrukāšanas dienā nav iemaksāta.Tikai uzmanīgi ar tālāko,jo tematiskajā pārbaudē paši VID darbinieki prasīja, lai OTRĀ dienā būtu iemaksāta šī pati nauda un to parādītu 22. ailē.Nevienā veikalā tā neesot, ka nauda tajā pat dienā neesot iemaksāta kasē un visur to parādot kā iemaksātu.Es teicu, ka kāds gan tam sakars ar nākošās dienas naudu un Z pārskatu, un par cik man bija šis VID metodiskais materiāls,mēs vienojāmies, ka viņiem - konkrētajiem pārbaudītājiem - ir bijis nepareizs viedoklis par šo aiļu aizpildīšanu.Manī tas radīja patiesu izbrīnu, ka ši materiāls pašiem VID darbiniekiem bija svešs.

Iespējams, ka VID mājas lapā tas ir, jo man atsūtīja e-pastā konsultanti.
Vijoliite
Vijoliite 06.08.2007 06:07
1711 сообщений на сайте
Noteikumos gan nav teikts, ka otrā dienā jāiemaksā kasē, uzskatu ka var iemaksāt tajā pašā dienā. Te galvenais manuprāt ir inkasācijas brīdis un Z atskaites izdrukas brīdis, ja inkasāciju veic tieši pirms Z atskaites izdrukas, loģiski ka tā nevar būt iemaksāta kasē un tātad tā tiek 23 ailē, bet ja inkasācija tiek veikta pa dienas vidu - tad 22 aile.

Un vispār - murgaināku punktu nevar izdomāt, varēja taču atstāt vienu aili - inkasētā nauda iemaksāšanai kasē un tad nevienam problēmas nebūtu.
Sola
Sola 06.08.2007 09:10
2446 сообщений на сайте
Es esmu soka! Es rakstu 23.-(21+4)-ja dienas laika nebija inkasacijas. mainas nauda tau ari ir registreta EKA summa.:-S
Pilona
Pilona 06.08.2007 09:40
1279 сообщений на сайте
Ievietoju savā failu glabātuvē VID metodiskos materiālus par ĒKA žurnāla aizpildīšanu.
Vijoliite
Vijoliite 06.08.2007 12:05
1711 сообщений на сайте
paldies visiem pa padomiem
Nataliagramatvedis
Nataliagramatvedis 06.08.2007 18:29
40 сообщений на сайте
Liepupe: kur var atrast minētos metodiskos matariālus?
Kariota
Kariota 06.09.2007 21:14
334 сообщения на сайте
Jautājaums atcelts, neieraudzīju Vijoliites teikto. Ļoti atvainojos.
Kariota
Kariota 06.09.2007 21:16
334 сообщения на сайте
Te:

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=838&hl=1

atverot pašu apakšējo...
Liepupe
Liepupe 07.09.2007 22:07
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.