Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
nepabeigta celtnieciba К списку тем
Ответы (16)
Kontu plānā no seniem laikiem "sēž" konta 1240 "Nepabeigtās celtniecības izmaksas un PL izveidosanas izmaksas". Jebkurā laikā drīkst lietot sev vajadzīgo kontu ar savu "personīgo" nosaukumu.
Bet ko man drait, ja iepriekseja gramatvede (es tikko ar 01.02. sāku strādāt šajā uzņēmumā) kura starp citu nepiekrita sagatavot bilanci, visus šos nepebeigtās celtniecības izdevumus ir salikusi uz kontu 241 (nākošo periodu izdevumi)?
Es ar to domāju - iepriekšējās grāmatvedes kontējumus atstāt kā ir, bet pārgrāmatot visu summu, kura uz gada beigām ir kontā 241, jo bilancē šai summai jāparadās pie ilgtermiņa ieguldījumiem.
Sveiķiņi!
Atgriežoties pie manas nepabeigtās celtniecības, radās jauns jautājums.
Saņēmu tagad rēķinus no Vides aģentūras un no veselības aģentūras rēķinus par viņu izpildītajiem darbiem(mērījumi uut) darbnīcā un atzinumu par ēkas nodošanau ekspluatācijā. Sakiet lūdzu, vai pareizi darīju, ja liku šīs izmaksas uz kontu 124 (nepabeigtā celtniecība)?
p.s.sorry ka "pacēlu" savu veco jautājumu, bet negribējās sākt jaunu tēmu:)
Atgriežoties pie manas nepabeigtās celtniecības, radās jauns jautājums.
Saņēmu tagad rēķinus no Vides aģentūras un no veselības aģentūras rēķinus par viņu izpildītajiem darbiem(mērījumi uut) darbnīcā un atzinumu par ēkas nodošanau ekspluatācijā. Sakiet lūdzu, vai pareizi darīju, ja liku šīs izmaksas uz kontu 124 (nepabeigtā celtniecība)?
p.s.sorry ka "pacēlu" savu veco jautājumu, bet negribējās sākt jaunu tēmu:)
Я учитываю только акты сдачи-приемки от строителей и оплаченные им счета, все остальное на затраты. НДС после завершения стороительства надо посчитать и сообщить в ВИД.

Nbuh 26.11.2004 17:01
78 сообщений на сайте
78 сообщений на сайте
Un vēl tomēr viens jautājums:) Objekts vēl nav nodots, bet uzņēmums jau sāk iegādāties visādus instrumentus - skrūvgrieži utt, kuru vērtība nepārsniedz 50 Ls (pēc uzņēmuma metodikas nav paredzēta atsevišķa mazv.inventāra uzskaite, uzreiz uz 7..). Sakiet, lūdzu, uz kuru kontu man likt šis izmaksas? Uz 241(nāk.per.izmaksas) vai kādu citu?
Nbuh, uzņēmums pats nodarbojas ar šīs darbnīcas celtniecību, un visus izdevumus, kas saistīti ar celtniecību leiku uz 124 (nepab.celtn)kontu. It kā arī šo atļauju saņemšana ir saistīta ar šīs darbnīcas celtniecību, bet 100% neesmu pārliecināta, tādēļ gribās zināt pieredzējošāku grāmatvežu domas.
Vispirms gribu zināt vai Jums šis ir tikai viens nepabeigtās celtniecības objekts vai tādu ir daudz?

Dsv 26.11.2004 20:10
51 сообщение на сайте
51 сообщение на сайте
Rita, minētos rēķinus un atzinumus es liktu uz 1240, jo tās darīšanas notika pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā. Par instrumentiem: cik es saprotu, darbnīcas darbība vēl nav uzsakta, un instrumenti tika iepirkti "iepriekš". Ja tālāk tie tiks norakstīti uz 7xxx, varētu arī likt uz 241, bet es tomēr ierīkotu kontu "Instrumenti" un bilancē atspoguļotu pie krājumiem.
Mīļš, paldies par palīdzību Martinas!!!
Ja izveido kontu "Instrumenti", tad tie būs bilancē līdz tiks nolietoti, un tad tos noraktīs ar aktu uz 7..kontu, kad būs nolietojušies - vai pareizi? Kādā kontā tos labāk likt - 211x?
(piedodiet par muļķīgiem jautājumiem,vienkārši līdz šim neesmu ar to saskārusies)
Dsv, šis objekts mums ir vienīgais, un mēs paši tajā sniegsim pakalpojumus.
Ja izveido kontu "Instrumenti", tad tie būs bilancē līdz tiks nolietoti, un tad tos noraktīs ar aktu uz 7..kontu, kad būs nolietojušies - vai pareizi? Kādā kontā tos labāk likt - 211x?
(piedodiet par muļķīgiem jautājumiem,vienkārši līdz šim neesmu ar to saskārusies)
Dsv, šis objekts mums ir vienīgais, un mēs paši tajā sniegsim pakalpojumus.
Mazvērtīgus instrumentus var pēc akta izdot to lietotājiem (strādniekiem) un uzreiz norakstīt - Jūsu metodika to pieļauj.
Un vēl viena doma, kāpēc instrumentus labāk likt uz krājumiem: šogad ienākums vai cits labums no darbnīcas nebūs - tāpēc izdevumiem no instrumentu norakstīšanas arī nav jābūt :).
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть