Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Izmaksu atzīšana celtniecībā К списку тем

Izmaksu atzīšana celtniecībā
Labdien visiem grāmatvežiem. Par cik sanāca kārtot grāmatvedību celtniecības firmai (firma neko neceļ, bet taisa flizēšanas darbus dzīvokļos), man ir radies jautājums par materiālu norakstīšanu. Proti jautājums: mūsu firma noslēdza līgumu ar pasūtītāju par flīzēšanas darbiem. Līgumam klāt ir pielikta izmaksu tāme, kur ir sadalītas izmaksas par darbu un par materiāliem. Bet par materiāliem izmaksas ir ar vienu kopējo summu, t.i. nav uzrādīti ne materiālu veidi, ne daudzums, ne cena par vienību. Mūsu firma iegādājās materiālus par drusku lielāku summu, nekā līguma tāmē. Pēc darba izpildes tika parakstīts akts par izpildītiem darbiem, kurā nav izdalīti atsevišķi izlietotie materiāli. Vai es varu norakstīt izmaksās (es lieku pa taisno uz 71..) visus iepirktos materiālus? Vai tomēr par pamatu materiālu norakstīšanai izmaksās kalpo akts par izpildītiem darbiem, kur iekšā ir izdalītas materiālu izmaksas? Vai šinī aktā (forma 2) vajag uzrādīt visus izlietotos materiālus pa to veidiem, izlietoto daudzumu un pašizmaksu?
Amerika
Amerika 08.08.2007 11:52
52 сообщения на сайте

Ответы (4)

Интересно, что ответят "мастера спорта"
Lexus
Lexus 08.08.2007 12:19
851 сообщение на сайте
Aktos uzrāda ne tikai materiālu vērtību, bet arī skaitu. Tik flīžu kv.m., cik ir izmantoti, tik arī jānoraksta. Pat ja pieņemšanas nodošanas aktā un tāmē ir tikai viena kopsumma, jums jābut savai kalkulācijai, kurā būs redzams, cik flīžu ir nepeciešams šim objektma. Ja visas iepirktās flīzes tika izmantotas tad varat visu norakstīt. Kā tad pasūtītājs parkstīja tāmi bēz materiālu mērvienībām? A jā jūs ielikāt tāmē divreizlielākas platības nekāviņam ir?
Tatjana_
Tatjana_ 08.08.2007 12:27
1689 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka pasūtītājs mierīgi visu parakstīja. Tad es būtībā varu norakstīt arī lielāku summu uz flīzēm, tikai jāsastāda iekšējais akts par materiālu izlietojumu?
Amerika
Amerika 08.08.2007 12:40
52 сообщения на сайте
Jums būs jānoraksta flīzes par tādām cenām, par kurām tās ir krājumos - ja cena ir lielāka nekā tāmē, tad arī norakstīt sanāks vairāk. Akts jāsastāda, un vēlams sastādīt kādu papīru ar pasūtīttāja parakstu, kur ir redzami darbu apjomi - lai būtu redzams, ka viņš piekrita tiem flīžu metriem, kas no šī papīra ceļos norakstīšanas aktā.
Tatjana_
Tatjana_ 08.08.2007 13:51
1689 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.