Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pavadzīme un avansa maksājums К списку тем
Pavadzīme un avansa maksājums
Labdien.
Uzņēmums pasūtīja izgatavot logus. Jūlijā samaksājām avansu pēc faktūrrēķina. Preci piegādāja augustā un saņemām pavadzīmi, bet pavadzīmē nav norādīts iepriekš samaksātais avanss. Vai likmdošanā ir, vai nav noteikts, ka pavadzīmē ir jānorāda arī iepriekš samaksātais avanss par šo preci? Pieredze ar citiem piegādātājiem ir tāda, ka pavadzīmē norāda iepriekš samaksāto avansu un atlikušo maksājumu.
Paldies.
Ответы (17)
Jums vajadzeja but ligums ar firmu, kura uzradits cik jamaksa avans .
Līgums nav oblīgats, vispār likumdošanā nav ne kur teiks, ka līgums ir obligāts, parasti VID prasa un vēl daudz prasa.
Saprātīgie! grām.raksta samaksas noteikumos: sam.pēc av.rēķ.nr., summa. Domaju ka likumā tadu pantu nav par av.atzīmēm.Ja nav uzrādīts es pie pav.pievienojuav.rēķinu un maksāju starpību
Avansa rēķins jau ir pie jūlija dokumentiem, jo jūlijā ir atskaitits priekšnodoklis. Kā jau teicu, parasti bija tā, ka piegādātāji pavadzīmē norāda iepriekš samaksāto avansu un atlikusī summa apmaksai. Pati arī tādus rēķinus rakstu, ja pasūtītājs ir iepriekš samaksājis avansu. Bet tagad saņemu pavadzīmi (no cita piegādātāja), kur nav uzrādīts iepriekšsamaksātais avanss.
"Kā jau teicu, parasti bija tā, ka piegādātāji pavadzīmē norāda iepriekš samaksāto avansu un atlikusī summa apmaksai." - какая разница фигурирует аванс в накладной или нет, или Вы забыли сколько осталось платить?
Jautājums jau ir par to, vai man ir pamatotas tiesības lūgt piegādātāju pārrakstīt pavadzīmi, lai norāda saņemto avansu. (pavadzīme ir par pilnu summu). Es taču nevaru teikt, ka no citiem piegādātājiem saņemu pavadzīmes lūk tādas un gribu, lai visi raksta tādas
Tātad, vai ir pamatojums tam?
ne, Makssoft, es neaizmirsu cik jāmaksā. Bet paņemot dokumentu nevar konstatēt, ka iepriekš ir samaksāts avanss.
šeit ir runa par to, vai trešā pārbaudošā persona sapratīs un spēs izsekot visam saimnieciskajam darījumam.
1)Д2190 К2620 50
Д5721 К2620 9
2) Д7... К5310 100
Д5721 К5310 18
3) зачёт аванса
Д5310 К2190 50
Д5310 К5721 9
4) оплата
Д5310 К2620 59
Paldies, bet es zinu kā nogrāmatot.
Es tik jautāju vai lūgt to pavadzīmi pārraksīt, vai ne?
Обязательного реквизита, отражающего аванс в накладных нет, хотите указывайте, не хотите, не указывайте
LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS
27.12.2005.
Noteikumi nr. 1038
Rīgā
Noteikumi par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtiem numuriem
Ar grozījumiem 12.12.2006
"9.16.citi lietotājam nepieciešamie papildu rekvizīti (piemēram, samaksas noteikumi, norēķinu rekvizīti)."
"Jautājums jau ir par to, vai man ir pamatotas tiesības lūgt piegādātāju pārrakstīt pavadzīmi, lai norāda saņemto avansu." - да не обязан он это делать ИМХО.
Likums Par PVN
8.pants
(5 1) daļa
7) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma, vai datums, kad saņemta atlīdzība avansā, ja šis datums ir zināms un atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma
Paldies.
Izstudēju pavadzīmē norādāmos nepieciešamos rekvizītus un nonācu pie secinājuma, ka man nav pamatotu tiesību prasīt piegādātājam norādīt iepriekš samaksāto avansu pavadzīmē.
Es te lasu un nevaru saprast,kāpēc pavadzīmē nedrīkst uzrādīt samaksāto avansa maksājumu??? Es tieši tā arī daru,kad izrakstu noslēguma pavadzīmi,lai sakristu norēķini un pircējam nav jādomā cik īsti viņam ir jāmaksā!!! Starp citu,to man pat uzsver mans zvērinātais revidents!:-/ un 8.pantspat uzsvērts,ka ir jāuzrāda avansa maksājums,ja tā datums atšķirās no pavadzīmes datuma!!!
Drīkst, bet nav obligāti.
Закрыть
Краткое описание нарушения