Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

VID audits, PVN pārmaksa К списку тем

VID audits, PVN pārmaksa
Uzņēmums nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem. Prasījām no VID priekšnodokli, kas radies no izmaksām par projektu, arhitektiem utt. VID atsūtīja atteikumu, jo nav uzsākta celtniecība un nav veikti ar nodokli apliekami darījumi. Vai tiešām 3 gadu laikā ir jāpaspēj saskaņot ar arhitektiem, būvpārvaldi, visiem vides dienestiem, inženieriem un paspēt uzcelt, lai nezustu priekšnodoklis? Mazam projektam tas ir iespējams, bet lielam - nē. Kāda ir jūsu pieredze, viedokļi, ieteikumi?
Raituma
Raituma 31.08.2007 15:48
23 сообщения на сайте

Ответы (5)

ir jāsāk celtniecību, tad atmaksā PVN - bez liekiem jautājumiem
Cherrutti
Cherrutti 31.08.2007 16:25
462 сообщения на сайте
iesniedzot gada PVN deklarāciju arī ir tiesības pieprasīt PVN pārmaksu. Vai tad Jums tā pārmaksa radusies par 3 gadiem?
Cleo
Cleo 31.08.2007 16:35
19234 сообщения на сайте
Pārmaksa ir radusies par 3 gadiem. Es biju pilnīgi pārliecināta, ka pēc VID audita priekšndokli ir jāatmaksā.

Cherrutti - lai uzsāktu celtniecību, ir jāiziet saskaņošana arhitektu kolēģijā, jādabū arhitektūras plānošanas uzdevums, tad jāsagatavo skiču projekts, pēc tam tehniskais projekts, tad saskaņošana ar būvpārvaldi un tikai pēc sarkanā zīmoga un būvatļaujas saņemšanas drīkst iedurt lāpstu zemē. Projekts nav maziņais, tāpēc tie 3 gadi tā arī aizgāja.
Raituma
Raituma 31.08.2007 16:58
23 сообщения на сайте
vai 3 gadu laikā nav veikts neviens ar nodokli apliekams darījums - visus 3 gadus tikai formēja dokumentus celtniecības uzsākšanai???
Cleo
Cleo 01.09.2007 10:52
19234 сообщения на сайте
12.pants. Nodokļa iemaksāšanas kārtība

(12) Valsts ieņēmumu dienests var atteikties atmaksāt apliekamai personai šā panta vienpadsmitajā daļā minēto nodokļa pārmaksu šādos gadījumos:

4) persona taksācijas periodā pieprasa atmaksāt pārmaksāto nodokļa summu, bet to darījumu vērtība, kuriem piemērojama nodokļa 0 procentu likme atbilstoši šim likumam, nepārsniedz 50 procentus no kopējās apliekamo darījumu vērtības. Beidzoties taksācijas gadam, pārmaksātā nodokļa summa atmaksājama no valsts budžeta pilnā apmērā atbilstoši nodokļa gada deklarācijai. Šā punkta nosacījumi nav attiecināmi uz nodokli, kas samaksāts par iegādātajām vai ievestajām precēm un par saņemtajiem pakalpojumiem Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai;

bet beidzoties taksācijas gadam PVn pārmaksa ir jāatmaksā. Varbūt iesniegumā neesat norādījuši pareizu periodu, par kuru radusies PVN pārmaksa?

Likumā neatradu punktu, kur teikts, ka ŗīkst neatmaksāt tāpēc, ka nav veikts neviens ar nodokli apliekams darījums/ http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20pievienotās%20vērtības%20nodokli_jauns.doc

285. Piemērojot likuma 12.pantavienpadsmito daļu, Valsts ieņēmumu dienests var neatmaksāt vai nenovirzīt citu šī panta 10.1 daļā norādīto maksājumu veikšanai pārmaksātā nodokļa daļu, kas pārsniedz 18 procentus no šajos taksācijas mēnešos veikto apliekamo darījumu kopējās vērtības (ņemot vērā šajos taksācijas periodos jau atmaksātās nodokļa summas). Atlikušo pārmaksātā nodokļa summu atmaksā no valsts budžeta atbilstoši nodokļa gada deklarācijai.

287. Likuma 12.pantadivpadsmitās daļas 4.punktsir piemērojams arī pār¬maksātā nodokļa novirzīšanai nodokļu, nodevu vai citu obligāto maksājumu veikšanai vai parādu segšanai.

un 288. punkts,

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_14112006_nr.933.doc
Cleo
Cleo 01.09.2007 11:04
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.