Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Nodot lietošanā bez atlīdzības К списку тем

Nodot lietošanā bez atlīdzības
Situācija sekojoša:

Nekustamais īpašums pieder privātpersonai (direktoram). Šo īpašuma nodot lietošanā bez atlīdzības SIA, kur SIA šo īpašumu tālāk izīrē.

Nu tas viss tāpēc , ka boss nevēlas reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējs, bet vai šī padarīšana ir tik droša?
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 09:00
264 сообщения на сайте

Ответы (15)

Nu no vienas puses esmu izdomājusi- a kāpēc ne. Nu es kā privātpersona nevaru atrast īrnieku. Man tajā pašā laikā jāmaksā izdevumi par kom.pakalpojumiem Bet ir iespēja piedāvāt šo īpašumu firmai- tā apmaksā kom.pakalpojumusun vēl pie tam nopelna. It kā jau nekas nereāli. Bet kā skatās VID uz šo darījumu?
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 09:03
264 сообщения на сайте
Komunālos pakalpojumus firma apmaksāt nevar jo vai tad rēķini nenāk uz īpašnieka vārda?
Ilma
Ilma 03.09.2007 09:06
30495 сообщений на сайте
Nu es jau esmu izdomājusies visādi- bet , ja nu līgumā ieraksta, ka firma apmaksā visus izdevumus, t.sk kom.pakalpojumus Nu vienīgais- laikam nevar likt 7xxx grupā- jāliek 8xxx....?

Man tie direktori ar lielām idejām jau sāk pamazām apnikt....
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 09:13
264 сообщения на сайте
Tātad tas būs patapinājuma līgums, kurā jāmin, ka iespējamā peļņa paiek SIA un tam jāmaksā par to nodokļi.

Tomēr nekāda "kapitālā" uzlabošana šādos apstākļõs nav ieteicama, jo īpašniekam tā būs jāatlīdzina.

Neregistrēties viņš drīkst, bet, ja velas norakstīt arī NI nodokli, ir japiesakas 10 dienu laikā VID.

Citādi būs jāmaksā pašam "no savas kabatas".
Mu-maija
Mu-maija 03.09.2007 10:07
15961 сообщение на сайте
Nu par to ka jāmaksā NĪ nodokli īpašnieks noteikti nemaz nav aizdomājies. Jo tādā gadījumā viņam jādodas uz pašvaldību un jāpaziņo ka tādā un tādā īpašumā veic saimniecisko darbību. Vai arī ir aizdomājies?;-)
Ilma
Ilma 03.09.2007 10:15
30495 сообщений на сайте
Nu tik tālu noteikti nav... ja es pat nebiju...

...un , ja jau viņš paziņo, ka veic saimn. darbību, tad tas nozīmē, ka ir jāreģistrējas vienalga.

Bet man tiko iešāvās galvā- tā kā tas ir dzīvoklis, vai tad nenāk klāt pie apsaimn. rēķina NĪ nodoklis?
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 10:24
264 сообщения на сайте
īpašuma iznomātāji var arī nereģistrēties kā saimnieciskā darba veicēji. Grozījumi likumā par IIN. Mu-maija jau atbildēja.
Aija_444
Aija_444 03.09.2007 10:29
347 сообщений на сайте
Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem ir pienākums mēneša laikā no īpašuma tiesību vai valdījuma tiesību, kā arī valsts nekustamā īpašuma lietošanas vai nomas tiesību rašanās dienas pieteikties pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas nekustamais īpašums vai tā daļa.

Mu-maija...a kāpēc ir japiesakas 10 dienu laikā VID? Likumā ir mēnesis...:-O
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 10:46
264 сообщения на сайте
NĪN var iekļaut rēķinā bet rēķinu izraksta tikai personas kuras veic saimn. darbību. Un ja jau bez atlīdzības tad tāpat būs jāmaksā no savas kabatas kā jau Maija teica.
Ilma
Ilma 03.09.2007 11:05
30495 сообщений на сайте
Likuma Par IIN

11. panta 12. Ja maksātājam nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai tie ir nebūtiski, maksātājs, gūstot ienākumu no īpašuma (iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu (arī pārdodot īres tiesības), nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem), var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs. Šajā gadījumā maksātājs nav tiesīgs piemērot saimnieciskās darbības izdevumus un tajos iekļaut ar īpašuma uzturēšanu un pārvaldīšanu saistītos izdevumus, izņemot nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus par attiecīgo nekustamo īpašumu.
Aija_444
Aija_444 03.09.2007 11:07
347 сообщений на сайте
Tikai nekādu samaksu takš cilvēks neprasa:-)
Ilma
Ilma 03.09.2007 11:09
30495 сообщений на сайте
es par to, ka likumā ir teiks, ka var nereģistrēties, tad kāpēc būtu jāreģistrējas?
Aija_444
Aija_444 03.09.2007 11:13
347 сообщений на сайте
...bet, ja šis nekustamais īpašums tiek izīrēts ar mērķi DZĪVOŠANAI- nekustamā īpašuma nodoklis nav jāmaksā... a varbūt es kaut ko jaucu?

Nu pēc manām domām varētu būt šādi: Privātpersona ar firmu noslēdz patapinājuma līgumu, kurā min, ka nekustamais īpašums tiek nodots bez atlīdzības firmai, apmaksājot kom.pak.rēķinus), kur firma šo nekustamo īpašumu (dzīvokli) tālāk izzīrē DZĪVOŠANAI (gūst labumu).

Nu secinājumā- firma drīkst uz izmaksām likt kom.pak.rēķinus, bet NĪ nodoklis nav jāmaksā jo šis īpašums ir paredzēts dzīvošanai.
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 11:20
264 сообщения на сайте
Nē nu tur pilnīga taisnība VID jāreģistrējas nav. Tikai NĪ maksāšana gan jāreģistrē pašvaldībā.
Ilma
Ilma 03.09.2007 11:21
30495 сообщений на сайте
kā arī personai nav jāreģistrējas
Mazamazina
Mazamazina 03.09.2007 11:21
264 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.