Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
ppr saņemšanas darums un priekšnodoklis К списку тем
ppr saņemšanas darums un priekšnodoklis
Man 4 septembrī atnāca pavadzīme no Hansa Līzings, kuru viņiem bija jāizraksta vēl aprīlī. Pavadzīmes datums ir 17. jūlijs, bet pavadzīmes saņemšanas datums, es uzrakstīju 4. septembri. Vai es varu šo pavadzīmi-priekšnodokli attiecināt uz augusta PVN deklarāciju.??
Iepriekš pateicos
Ответы (25)
Ilma
ļoti interesanta situācija, lūdz pakomentējiet kāpēc?
Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas kā priekšnodoklis pēc preču vai pakalpojuma un nodokļu rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
(Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli” 10.panta1.2.daļa).
bet pie kā vainīgs šai situācijā augusts
Es varētu arī jūlija mēnaša deklarācija atspoguļot, bet man tad jāsniedz labojumi, tapēc es interesejos, vai var augusta PVN deklarācijā, ja es pavadzīmē atzimēju, ka saņēmu 04. septembrī!?
A kur tad pavadzīmīte tik ilgi ceļoja? Nu paši vainīgi ka rakstījāt ka saņēmāt septembrī vajadzēja rakstīt ka saņēmāt augustā.Bet šā kā tā 1) prece saņemta 2) rēķins izrakstīts un PVN priekšnodoklī pilnībā varēja atskaitīt jau jūlijā bet augustā jau nu noteikti.
bet PPR saņemšanas datums ir 4 .septembris?
Nu kādreiz jau saņem arī nākošajā gadā.
tieši tā, uzņēmuma metodikā ir jābūt aprakstīts kurā brīdī tiek atskaitīt PVN, vai apmaksas brīdī vai PPR saņemšanas brīdī, kas šajā gadījumā ir 4.septembris
Prece saņemta( nosūtīta) un rēķins izrakstīts - tātad preču piegāde ir notikusi un pretējā puse PVN uzskaitījusi un otrai pusei ir tiesības atskaitīt PVN priekšnodoklī.
Var jau arī jūliju labot
Priekš kam tas nu gan nav vajadzīgs.
Nē aprīlī vēl nedrīkst , jo nav izrakstīts rēķins un uzskaitīts PVN. Kaut gan tā ir parasta Hansa Līzinga nolaidība un hroniska nelaime rēķinus izrakstīt vēlāk kā paredzēts. Bet tik liela atstarpe starp preces nodošanu un rēķina izrakstīšanu nu gan ir neredzēta. Bet ko var zināt kad prece ir nodota varbūt arī tikai jūlijā . To mēs nezinam.:-x
Ilma
šodien ir piektdiena
Ja vajadzēja izrakstīt aprīli, tad aprīlī....
jāņem pavadzīme un varbūt, ka jābrauc uz Hansa Līzingu. Šodien, piektdien....:-/
Tā ir arī paša grāmatveža nolaidība, ka nav izsekojis līdz, lai pavadzīme būtu savlaicīgi saņemta!
Līgumi, akti aprīlī bija, tad bija arī p/z jāprasa.
Jā. taisnība Andaz. Kad man bija līdzīga situācija ar Hanza līzingu, divreiz - trīsreiz uzzvanīju un atgādināju, un dabūju pavadzīmi laikā pa pastu.
Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas kā priekšnodoklis pēc preču vai pakalpojuma un nodokļu rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
(Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli” 10.panta1.2.daļa).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Это всё говорит о том, когда Вы ИМЕЕТЕ ПРАВО на предналог. Но это вовсе не обязанность. Позже, чем наступило право на предналог, можете его учесть. Раньше - нет.
Закрыть
Краткое описание нарушения