Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Banka К списку тем

Banka
Sakiet lūdzu, kolēģi,kā Jūs dariet- vai bankas mapē lieciet klāt pie maksājuma uzdevumiem pavadzīmes? Man ir tā, ka bankā iet klāt oriģinālie 1. eksemplāri. 5310 mapē ir 3. eksamplāri.

Iepriekš forumā(diemžēl nepateikšu kad un pie klādas tēmas tas bija)lasīju apmēram tādu frāzi ka :'' neviens sevi cienošs grāmatvedis Bankas mapē pavadzīmes neliek...''

Vai tiešām?!
Marikasp
Marikasp 07.09.2007 16:24
264 сообщения на сайте

Ответы (25)

http://www.vgk.lv/ru/forum/5/30832/
Nataha
Nataha 07.09.2007 17:13
1150 сообщений на сайте
Mums arī ir internetbanka un drukāju katru maksājuma uzdevumu. Ja kāds prasa apstiprinātu, tad braucam uz banku, lai apstiprina un tad sūtām.

Paldies par viedokļiem:-)
Marikasp
Marikasp 07.09.2007 17:17
264 сообщения на сайте
Es esmu slinka. Un tā kā MK noteikumi atļauj nerakstīt uz katra dok.grāmatojumu, ja ir vienveidīgi dok., tad es visus 5310 lieku smukā atsevišķā mapītē un klāt katru mēnesi izdruku par grāmatojumiem.

Un, manuprāt, gr.dok jāiesien pa vienveidīgiem dok. un nevis pēc kases principa.IMXO
Andaz
Andaz 07.09.2007 17:28
27897 сообщений на сайте
A es, a es, a es... daru tāpat kā Anda.

Tikai ar to atšķirību, ka man ir 5311, 5312, 5313 utt. Pa piegādātāju veidiem, tā teikt.

Mapē "Bankas dokumenti" man ir tikai izdrukas "konta pārskats" no interneta - kā kuro reizi - par vienu dienu, divām dienām vai vairākām dienām.

Vienu reizi mēnesī bankā paņemu oficiālu konta pārskatu, ko pievienoju no i-neta izdrukātajiem. Gada beigās paņemu bankā decembra konta izrakstu ar bankas zīmogu.

Piekrītu Andai un arī citiem, ka bankas dokumentos jau nu gan nav jāiemaisa nekādas PPR (pavadzīmes), rēķini utt.

Šie dokumenti ir atsevišķās mapēs pa mēnešiem (sašķiroti pa klientiem utt.), jo izdevumi, kā arī dažādu preču saņemšanas grāmatvedībā uzskaita attiecīgajā mēnesī, nevis tad, kad samaksā darījuma partnerim.

Samaksāt var arī pēc 2 - 3 mēnešiem. Un kā tad? Rakņāties pa visu bankas dokumentu mapi un meklēt, lai attiecīgo mēnesi pārbaudītu nepieciešamības gadījumā?

Bet ja kādam ir ērta tāda rakņāšanās - uz priekšu! Lai veicas!
Aivars007
Aivars007 08.09.2007 01:12
26984 сообщения на сайте
Piekrītu Andai un arī citiem, ka bankas dokumentos jau nu gan nav jāiemaisa nekādas PPR (pavadzīmes), rēķini utt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Не всегда они лишние в банковской папке. Например, если предналог учитывается по оплате, то счет вместе с платёжкой - очень даже уместен. ИМХО.
Martinas
Martinas 08.09.2007 10:27
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.