Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vēlreiz par izmaiņām PVN К списку тем

Vēlreiz par izmaiņām PVN
Valsts sekretāru sanāksmē 6. septembrī tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavoti grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 933 „Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtība”. Grozījumi paredz iespēju vienlaicīgi ar reģistrēšanos Komercreģistrā pieteikties arī reģistrācijai PVN maksātāju reģistrā, tādējādi ietaupot uzņēmēju laiku.

Reģistrācija PVN maksātāju reģistrā

Grozījumi paredz personai tiesības vienlaikus ar pieteikumu par personas ierakstīšanu komercreģistrā iesniegt Uzņēmumu reģistrā arī PVN reģistrācijas veidlapu, aizpildot tikai tās B un C daļu. Veidlapa ir attiecīgi mainīta, lai informācija, kas tiek sniegta, reģistrējoties komercreģistrā, nedublētu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) sniedzamo informāciju. Iesniegums tiks uzskatīts par saņemtu VID ar brīdi, kad tas saņemts no Uzņēmumu reģistra.

Ja iesniegumu paraksta persona bez paraksta tiesībām, tad vienlaikus ar iesniegumu iesniedzama arī rakstveida pilnvara. Atbildīga par sniegto ziņu patiesumu arī šajā gadījumā būs persona ar paraksta tiesībām.
Andaz
Andaz 12.09.2007 09:51
27892 сообщения на сайте

Ответы (4)

Reģistrācijas veidlapas aizpildīšana

Jaunā PVN reģistrācijas veidlapa sastāvēs no trim daļām – A, B un C.

A daļa

A daļas sākumā norādāma vispārīga informācija (nosaukums, apliekamo darījumu kopējā vērtība iepriekšējos darbības mēnešos, u.tml.). Klāt nākusi ir prasība norādīt konkrētu datumu, kad apliekamās personas apliekamo darījumu kopējā vērtība sasniedza vai pārsniedza 10 000 latu robežu.

Ja persona reģistrējas kā PVN maksātājs saskaņā ar PVN likuma 26. panta pirmo daļu, tad jaunā veidlapa prasa norādīt preču iegāžu Eiropas Savienības teritorijā vērtību kārtējā kalendārā gadā un konkrētu datumu, kad šīs iegādes vērtība sasniedza vai pārsniedza 7 000 latu robežu.

Jaunajā veidlapā samazināts sniedzamās informācijas apjoms par atvērtajiem pieprasījuma noguldījumu kontiem. Turpmāk to būs nepieciešams iesniegt tikai par ārvalstu kredītiestādēm.

Veidlapā iekļauta prasība norādīt informāciju par galvenajiem darījuma partneriem – piegādātājiem un pircējiem. Prasība ir uzrādīt ne tikai vispārīgu informāciju par darījuma partneri, bet arī konkretizēt darījumu, par kuru noslēgts līgums, kādu preču vai pakalpojumu iegāde vai piegāde tiek veikta. Šo informāciju VID izmantos, lai izvērtētu, vai savstarpējie darījumi atbilst nodokļu maksātāja deklarētajai saimnieciskajai darbībai. Jāpiebilst, ka saimniecisko darbību nodokļu maksātāji deklarē pēc NACE klasifikatora.

B daļa

Šajā daļā norādāma informācija par pamatkapitālu. Papildus jau esošajiem jautājumiem tiek prasīts norādīt, kā mantiskais ieguldījums pamatkapitālā tiks izmantots personas saimnieciskajā darbībā, kā arī norādīt deklarētā saimnieciskās darbības veida nodrošināšanas iespējas.

C daļa

Šajā daļā persona ar paraksta tiesībām apstiprinās sniegto ziņu patiesumu.
Andaz
Andaz 12.09.2007 09:51
27892 сообщения на сайте
Un kas būs D daļā?

Spravka par to, kuros kapos glabāta vecmāmiņa?

Aivars007
Aivars007 12.09.2007 12:59
26984 сообщения на сайте
Угу, а то вдруг кладбище не по средствам выбрали.
Martinas
Martinas 12.09.2007 15:14
38532 сообщения на сайте
Vot, vot, a es ta par ko? Par to pašu!
Aivars007
Aivars007 12.09.2007 23:38
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.