Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

priekšnodokļa atskaitīšana budžetā К списку тем

priekšnodokļa atskaitīšana budžetā
Ja kapitālsabiedrībai ir tiesības uz priekšnodokļa atrskaitījumiem, vai tai ir jāatmaksā budžetā iepriekš atskaitītā priekšnodokļa summa par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem zemes uzlabošanai, ja zeme tiek pārdota 10.gadulaikā no tās iegādes brīža?
Ll9
Ll9 12.09.2007 16:02
126 сообщений на сайте

Ответы (2)

LI9 no Jūsu uzdotajiem jautājumiem nav skaidrs runa iet par ēku vai par zemi.;-)
Ilma
Ilma 12.09.2007 16:14
30495 сообщений на сайте
113.Piemērojot likuma 6.pantapirmās daļas 23.punktu par nekustamo īpašumu uzskatāma arī zeme un celtnes uz tās, ēkas, būves, ilggadīgie stādījumi, lietas, kas atrodas ilgstošā saistībā ar zemi (piemēram, sliedes, tilti, ceļi, komunikācijas, cisternas, kuras ir iebūvētas zemē un nav pārvietojamas), laukumi kempingiem, autostāvvietām un sporta laukumi.

6) ja nekustamo īpašumu (vai tā daļu) pārdod 10 gadu laikā pēc tā iegādes vai pieņemšanas ekspluatācijā, apliekamā persona atmaksā budžetā priekšnodokļa summu, kuru aprēķina, reizinot vienu desmito daļu no atskaitītā priekšnodokļa ar gadu skaitu, kas atlicis līdz šīs daļas 3.punktā minētajiem 10 gadiem. Šo atmaksājamo priekšnodokļa summu iekļauj nekustamā īpašuma vērtībā, un pircējam nav tiesību to atskaitīt kā priekšnodokli;

Arī, ja uz šīs zemes tiek veikti tik sagatavošanas darbi turpmākai celtniecībai un ir atskaitīts priekšnodoklis pie zemes pārdošanas atmaksā budžetā atskaitīto priekšnodokli, saskaņā ar likuma 10p. 4.d.

Uzrāda PVN deklarācijas 57. rindā.

Varbūt ir arī citi viedokļi, bet man tā mācīja.
Dimma
Dimma 12.09.2007 18:16
1727 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.