Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Autoratlīdzība tās saņēmēja acīm... К списку тем

Autoratlīdzība tās saņēmēja acīm...
Palasīju tēmas par autoratlīdzību, bet tajās vairāk gan gāja runa par to pusi, kas izmaksā autoratlīdzību. Nedaudz nesapratu par tru medaļas pusi, respektīvi, par autoratlīdzības saņēmēja darbībām. Saprotu, ka no autoratlīdzības izmaksātājs ietur IeIeN, autoratlīdzības saņēmējs uzrāda šīs summas gada ienākumu deklarācijā, bet.... kā tur ir ar to reģistrēšanos un VSAOI. Ja es strādāju- esmu darba attiecībās ar firmu A,. bet firmā B saņemu autoratlīdzību, tad man jāreģistrējas kā pašnodarbinātajam VIDā un jāveic sava grāmatvedība vai tomēr es varu nereģistrēties un līdz kādam limitam- vai tie būtu 150 lati mēnesī? Vai vienkārši man jāuzrāda gada ienākumu deklarācijā D1 veidlapā autoratlīdzības un ieturētais ieIeN no tām?
Diamonds
Diamonds 15.09.2007 12:07
119 сообщений на сайте

Ответы (3)

Ja ir vēl cita darba vieta tad NAV jāreģistrējas VID kā VSAOI maksātājam un tikai gada dekl. kā Jūs sakiet.Jacitas darba vietas nav tad jāreģistrējas kā VSAOI maksātājam .
Ilma
Ilma 15.09.2007 12:21
30495 сообщений на сайте
paldies, Ilma. Citādi lasot tās diskusijas nevarēju saprast, viedokļi dalās un likumi sarakstīti tā, ka velns kāju izmežģīs.
Diamonds
Diamonds 15.09.2007 12:24
119 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=386&hl=1&oid=2847&mod=35

Autoratlīdzības saņēmējs valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par sevi veic pats, ja ienākums pārsniedz apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo apmēru. Ja autoratlīdzības saņēmējs ir pensionārs vai I vai II grupas invalīds, vai vienlaikus ir arī darba ņēmējs, viņš no autoratlīdzības ienākuma sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas var neveikt.

(Saskaņā ar likuma „Par valsts sociālo apdrošināšanu” 6.pantatrešo, trīspadsmito un četrpadsmito daļu).

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20valsts%20socialo%20apdrosinasanu.doc
Tatjana77
Tatjana77 15.09.2007 12:31
7478 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.