Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN par finanšu līzinga maksājumiem К списку тем

PVN par finanšu līzinga maksājumiem
Uzņēmums, vēl nebūdams PVN maksātājs, iegādājās finanšu līzingā automašīnu. Līzinga kompānija izrakstīja pavadzīmi, kurā uzrādīto PVN Uzņēmums neatskaitīja priekšnodoklī. Līzinga kompānija katru mēnesi piestāda Uzņēmumam rēķinus par īpašuma izpirkuma maksu, apkalpošanas maksu un procentu maksājumu. Vai Uzņēmums, tagad būdams PVN maksātājs, var atskaitīt priekšnodoklī PVN summas, kas uzrādīta līzinga kompānijas ikmēneša rēķinos par īpašuma izpirkuma maksu un apkalpošanas maksu.

Jau iepriekš paldies par atbildi.
Doloresa
Doloresa 27.09.2007 13:09
36 сообщений на сайте

Ответы (2)

Likuma par PVN 10.PANTS

(14) Apliekamajai personai ir tiesības atskaitīt kā priekšnodokli no citām apliekamajām personām saņemtajos nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par iegādātajām precēm vai saņemtajiem pakalpojumiem pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā, ja iegādātās preces un saņemtie pakalpojumi ir izmantoti vai tiks izmantoti apliekamo darījumu nodrošināšanai. Minētais priekšnodoklis ir atskaitāms atbilstoši apliekamo un neapliekamo darījumu proporcijai.

(15) Šā panta 1.4 daļā minētā atskaitāmā priekšnodokļa summu nosaka:

1) attiecībā uz krājumos esošajām precēm, pamatojoties uz inventarizācijas rezultātiem dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

2) attiecībā uz pamatlīdzekļiem — pēc to bilances vērtības dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

3) attiecībā uz pakalpojumiem — pamatojoties uz apliekamās personas pilnvarotās personas apstiprināto sarakstu.

utt.
Ilma
Ilma 27.09.2007 13:22
30495 сообщений на сайте
похоже, что не сможете отчислять предналог,так как основной счет- накладную получили до регистрации. Далее ежемесячные счета лизинговая компания пишет как напоминание о платеже, и как правило, уже не указывает НДС.
Shket
Shket 29.09.2007 18:53
560 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.