Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

degviela К списку тем

degviela
Luudzu paliidziet..izlasiju diskusijas daudz un dikti, pirmo reizi nākas saskarties ar degvielu un tā arī nesaprotu ko darīt ar priekšnodokli. ja ir periodiskā inventerizācijas metode izdevumi iet uz 7, bet gada beigās korekcija. kur paliek priekshnodoklis, vai taadu vispaar var atskaitit peec degvielas cheka uzreiz?
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 18:59
202 сообщения на сайте

Ответы (13)

PVN uzreiz pēc degvielas un degvielas čeka saņemšanas var norakstīt priekšnodoklī gan pēc vienas gan otras inv. metodes. Jo inventarizē tikai krājumus nevis PVN un tas nav saistīts.
Ilma
Ilma 10.10.2007 19:26
30495 сообщений на сайте
priekšnodokli gan atskaita, ja šī degviela tiek izmantota (tiks izmantota) saimnieciskās darbības vajadzībām.
Cleo
Cleo 10.10.2007 19:55
19234 сообщения на сайте
nu vot to jau es arii nesaprotu. kaa lai sadala summas, kad celja lapas ir tikai par dalju bet chekus nes par visu degvielu ko nopirkushi, pa temu vai ne pa teemu..
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 20:17
202 сообщения на сайте
vai nākošā mēnesī nebrauc ar to transportu vairs? Jūs taču nedomājat, ka visi citi firmās līdz mēneša beigām nobraukā degvielu visus litrus līdz tukšai bākai. Paliek taču degvielas atlikums uz nākošo mēnesi, ko attiecīgi nobraukā atkal saimnieciskās darbības vajadzībām nākošā mēnesī.
Cleo
Cleo 10.10.2007 20:26
19234 сообщения на сайте
Ja degvielu izmantos saimn. darbībai PVN var norakstīt uzreiz. Jums Annabb84, šeit nav pareiza izpratne nmanuprāt par PVN atskaitīšu priekšnodoklī un degvielas uzreiz neizlietošanu nav saistības.
Ilma
Ilma 10.10.2007 20:41
30495 сообщений на сайте
ne jau taa ir probleema, ka netiek izmantota visa degviela, bet tas, ka reaali mashiina tiek izmantota izbraukumiem uz objektiem ljoti reti, ko dariit ar paarpalikusho degvielu, ko nevar norakstiit? uz nesaimnieciskajiem? degvielu tachu nevar uzkraat tonnaam. Ja uz nesaimnieciskajiem tad tikai palielina par to summu uin taa? bet ja tie bija nesaimnieciskie tad prieksnodokli atskaitiit nevareeja..brr.. nu galiigi esmu neizpratnee, laikam es ljoti sarezhgjiiju sev dziivi.. luudzu salieciet kaads pa plauktinjiem.
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 20:47
202 сообщения на сайте
Parasti ja mašina pieder firmai tad tā veic tikai saimnieciskus braucienus.Kurbrauc Jūsu mašīna?Un a/m bāka taču nav tik liela lai nevarētu mēneša robežās redzēt vai tas ir saimn. vai nesaimnieciskais brauciens;-) Un ja arī brauc nesaimnieciskos braucienos tad var izakstīt rēķinu pr a/mizmantošanu un degvielu tad noraksta liekot PVN priekšnodoklī.
Ilma
Ilma 10.10.2007 20:56
30495 сообщений на сайте
Mashiina pieder valdes loceklim kursh savai firmai patapinaajis mashiinu.. es domaaju taalaak bilde skaidra. Nevar tachu izrakstiit reekjinu par auto izmantoshanu tam kursh to ir patapinaajis uznjeemumam. Laikam jau jaaliek uzreiz priekshnodoklii un par paareejiem chekiem jaaudzina valdes loceklis, nekas cits neatliks, vai arii pats paarliecinaasies gada beigaas peec uin cik vinjam tas izdeviigi.
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 21:11
202 сообщения на сайте
Tad parasti saraksta mēneša ceļazīmē tik dauz darba maršrutus lai degvielu varētu norakstīt.Vai arī ja pārsniedz bākas tilpumu vairāk neņem čekus pretī;-)
Ilma
Ilma 10.10.2007 21:25
30495 сообщений на сайте
vai tad pārējos saimnieciskos darījumus direktors veic staigājot kājām? Netiekas ne ar klientiem, nebrauc ne uz banku, ne VIDu? Piekrītu Ilmai, ja tā degviela tiešām nav norakstāma, tad nemaz neņemt tos čekus liekos un neiekļaut nekur.
Cleo
Cleo 10.10.2007 21:31
19234 сообщения на сайте
Hmm, miiljsh paldies Jums, nekad nebiju domaajusi, ka man naaksies kjeepaaties ar kauko taaadu.. Starp citu paldies Cleo par celja lapu failos, baigi laba, pat valdes loceklis saprata!
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 21:40
202 сообщения на сайте
Cleo malacis vispār. Nezinu ko mēs bez viņas darītu.Jā tāds mums liktenis daudziem - dzejot lai tik varētu visus valdes locekļu degv. čekus norakstīt:-D
Ilma
Ilma 10.10.2007 21:45
30495 сообщений на сайте
Ja uraa x3 Cleo es cik sheit lasu, jautaaju un atbildu, skatos, ka Cleo baigi te njemas, labi, ka dazhiem nav zheel padaliities ar savu darbinju, es ar labpraat to dariitu, bet pagaidaam nav veel ne pieredzes, nedz arii kaada laba materiaala.. eh.. augam tikai..
Annabb84
Annabb84 10.10.2007 21:51
202 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.