Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kases ieņēmumu orderis!
Sakiet lūdzu, kad taisu ieņēmumu orderi(pēc st.uzsk.kvītis(realizācija))
tad es norādu to uzņēmumu kurš pērk! Bet vai ir jānorāda tā uzņēmuma darbinieks, kas saņet to kvīti?
Ответы (27)
Piem:
Pieņemts no: Kārkls Emma, p.k. 000000-00000, pase LM550000
MK not.Nr.584"Kases oeperāciju uzskaites noteikumi"
7. Uzņēmums, kurš saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanu, var nelietot kases aparātu, par darbdienas laikā saņemto un iemaksāšanai uzņēmuma kasē paredzēto skaidrās naudas summu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu uzņēmuma kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz minētajos normatīvajos aktos noteikto izsniegto darījumu apliecinošo dokumentu (piemēram, kvīts, biļete) kopsavilkuma datiem vai attiecīgā ieņēmumu uzskaites reģistra (žurnāla) datiem. Šis punkts neattiecas uz šo noteikumu 36.punktā minētajiem darījumu apliecino¬šajiem dokumentiem.
Es taisu kvīšu kopsavilkumu, un kases orderī rakstu mūsu uzņēmuma darbinieku, kas nodod naudu kasē.
Bet mēs taisam uz katru kvīti! Tad kā isti bus?
Uz katru kvīti nav vajadzīgs kases ieņēmumu orderis.
Bet rakstāt uz katru, tad šo noteikumu 14.punktā ir teikts:
14.3. fiziskās personas – skaidrās naudas maksātāja – vārds, uzvārds un personas kods (rezidentiem), personu apliecinoša dokumenta dati (dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un vieta) vai personas identifikācijas kods un valsts nosaukums (nerezidentiem)...
Ieņēmumu orderī būs Jūsu darbinieks, iemaksas pamatojums -realizācijas ieņēmumi saskaņā ar kvīti JJ4444 no 10.10.2007.
Pasi gan nevajag.
Bet jā mums maksā uzņēmums par musu sniegtiem pakalp., vitad nabus ''Saņemts no'' SIA ''VVV''
Noteikumu 14.3. punktā paredzēts, ka naudu var iemaksāt tikai persona(tās firmas pārstāvis).
Es taisu kopsavilkumu arī uz vienu kvītiņu, un tad rakstu mūsu uzņēmuma darbinieku. Ja nav kopsavilkuma, tad uzskatu - kases ord.varētu parādītiet tikai tās firmas darbinieks.
Pircējam paliek savs kvīts eksemplārs, jums savi, nesaprotu kur Jums problēma. KIEO viņam nekur nav jāparādās, klāt taču nāk kvīts. Nu bet ja ļoti gribas pamatojumā varat viņu pieminēt.
kāpēc gan, ja ir tikai viena kvīts tad jau nav arī nekāda kopsavilkuma.. ko tad savilks kopā? Bet naudu uzņēmuma kasē var iemaksāt tā persona, kas ar kvīti iekasēja no klienta. Tas jau var notikt arī ārpus uzņēmuma pastāvīgās darbības vietas, izbraucot pie klienta, atkarībā no tā kas tie ir par pakalpojumiem, kas apmaksāti.
Bet vai var tā darīt? Mēs izrakstam kvīti uz SIA ''XXX'' un kases ieņēmumu oredri arī uz SIA ''XXX'', taču mēs kases ordera kvīti atdodam kopā ar kvīti un fakturrekinu!!!
ko tu ņemies Andrej, nu tev taču atbildēja NEVAR, orderim jābūt uz fiz.personu kas tev grūti noteikumus izlasīt?
Bet jā es strādāju Jumī, un klients grib Aktu par savstar. nor. salidz. tad ko es viņam izdrukāšu no Tildes Jumja??? Tapēc es arī gribu uzzināt vai drīkt norādīt klientu kases orderā?
Orderus drīkst izrakstīt tikai uz fizisku personu un ieņēmumu orderī - uzņēmuma darbinieks, jo naudu saņem viņš.
Bet jā naudu saņem kase, kā bankās?????
Даже если ты работаал бы вручную, ты не смог бы закрыть оплату по клиенту, если напишешь от Вани Иванова.Потому кроме Вани надо указать и СИА.
Ja tu domā programmā, nevis ordera izdrukā tad protams, ka ērtāk iegrāmatot konkrēto klientu. Bet izdrukātu un parakstītu orderi tomēr nu nedrīkst uz SIA, jābūt fiziskās personas vārdam, uzvārdam un personas kodam.
Bet tad varbūt var kautkā uz tās firmas uzņēmuma darbinieka piem. ''saņemts no'' Andris Andrisons, SIA''XXX'', pers.kods000000-00000???
Нет, ''saņemts no'' Andris Andrisons pers.kods000000-00000
СИА Андрей, пар..... пес....
Закрыть
Краткое описание нарушения