Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Grāmatveža paraksts. К списку тем

Grāmatveža paraksts.
Saulains sveiciens visiem kolēģiem!!

Man ir jautājums uz kuru vēlos redzēt jūsu viedokli!Sniedzu grāmatvedības pakalpojumus vairākām firmiņām un ir dokumenti,kur prasās grāmatveža paraksts. Tad jautājums ir tāds kad un kur es drīkstu parakstīties?? vai obligāti vajag grāmatveža parakstu??

Uzradās vēl viens jautājums. Man ir IK un strādāju es birojā,kurš nav manā juridiskajā adresē,respektīvi dzīves vietā. Vai man kā IK jāreģistrē birojs,kā struktūrvienība?? Šo jautājumu uzdevu VIDā un tie rausta plecus,sakot, ja būtu SIA viss ok,bet IK te juridisks,te fizisks nezinot,kā vajag. Tagad strādāju un domāju,cik ilgi es tā drīkstu un vai vispār tā drīkstu?:)
Ivis
Ivis 19.10.2007 17:44
194 сообщения на сайте

Ответы (12)

Manas doms tādas -

1. Jāizraksta pilnvara kur uzņēmuma vadītājs pilnvaro kā grāmatvedi parakstīties tādu un tādu personu.

2. Ja grāmatvedības pakalpojumus veic IK strādājot ārpus savs reģistrētās IK adreses tad domāju ka kā struktūrvienību nez vai jāreģistrē ( bet varbūt vajag)bet jānoslēdz nomas līgums .Bet tas tiešām ir interesants jautājums kuram vajadzētu rakstiski uzdot jautājumu VID un ja iespējams pastāstīsiet mums arī.
Ilma
Ilma 19.10.2007 18:03
30495 сообщений на сайте
Nu jā,par pilnvaru man viena kolēģīte arī ieminējās. Tad jau tā arī darīšu.

Labi,uzrakstīšu VID un tad padalīšos ar atbildi forumā:)

Paldies par atsauksmi un jauku vakara atpūtu:-)
Ivis
Ivis 19.10.2007 18:07
194 сообщения на сайте
Jāreģistrē struktūrvienība.
Velta50
Velta50 19.10.2007 20:34
280 сообщений на сайте
Puuce, Jūs kā IK esiet reģistrējusi(is) struktūrvienību?
Ilma
Ilma 20.10.2007 10:16
30495 сообщений на сайте
piekrītu Puuce, Nodokļu maksātāju struktūrvienības VID teritoriālajā iestādē reģistrējamas 10 dienu laikā no to izveidošanas dienas atbilstoši tā nodokļu maksātāja juridiskajai adresei, kurš izveidojis struktūrvienību.

http://www.likumi.lv/doc.php?mode=DOC&id=6242

Noteikumos neredzu gan, ka būtu atrunāts, ka IK būtu atbrīvots no struktūrvienības reģistrēšanas.
Cleo
Cleo 20.10.2007 10:29
19235 сообщений на сайте
Runājot par grāmatveža parakstu, nedomāju, ka nepieciešama vēl pilnvara, ja ir savstarpēji noslēgts Grāmatvedības pakalpojumu sniegšanas līgums. Šajā līgumā jau tiek atrunāts, ka grāmatvedību kārto tas IK un parakstās kā grāmatvedis uz atbilstošajiem dokumentiem, ar savu parakstu apliecinot to, ka ir pārbaudījis un/vai sagatavojis attiecīgo dokumentu vai reģistru.
Cleo
Cleo 20.10.2007 10:32
19235 сообщений на сайте
Ja ir līgumā atrunāts tad jau visdrīzāk nevajag. Es gan rakstu .Bet par struktūrvienību re pat VID rausta plecus:-D bet es sliecos arī uz to ka tā tad būtu struktūrvienība.Un ja vienkārši pašnodarbinātā persona tad jau arī struktūrvienība.
Ilma
Ilma 20.10.2007 10:38
30495 сообщений на сайте
Jā, esmu IK un man ir struktūrvienība. Pilnvaras netaisu, jo līgumā viss ir atrunāts.
Velta50
Velta50 20.10.2007 11:43
280 сообщений на сайте
Lasot ajutājumu, radās varbūt tāds pavisam dīvains jautājums - ja SIA birojs atrodas ne juridiskajā adresē, ir jāreģistrē atsevišķa struktūrvienība???
Marableija
Marableija 21.10.2007 19:11
15 сообщений на сайте
Jā tad noteikti jāreģistrē.
Ilma
Ilma 21.10.2007 19:12
30495 сообщений на сайте
Es ar biju domājusi - ja grāmatvedības pakalpojumus sniedz uzņēmums kurā ir vairāki grāmatveži(līgums ir noslēgts starp uzņēmumiem), tad sanāktu, ka uzņēmums, kas saņem pakalpojumu raksta pilnvaru , ka pakalpojuma sniedzēja uzņēmuma tāds un tāds grāmtvedis var parakstīt. Kā jūs domājat?
Ane
Ane 21.10.2007 19:33
619 сообщений на сайте
Kā jau teicu - es rakstu pilnvaru, bet ja jau uzreiz līgumā norādīts grāmatveža personas dati tad arī nevajag pilnvaru.
Ilma
Ilma 21.10.2007 19:39
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.