Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

nemateriālie ieguldījumi К списку тем

nemateriālie ieguldījumi
Ja man datorprogramma sākotnēji tika iegrāmatota kā nemateriālais ieguldījums un saskaņā ar metodiku tiem piemērojama tikai lineārā metode, t.i. 5 gados vienādās daļās, tad, saskaņā ar grozījumiem likumā par UIeN, tagad tos uzskaita 3. kategorijā un nepiemēro tos 5 gadus.Tadvarbūt vispār jāņem ārā no nemateriālajiem un jāpārliek pie PL, lai nebūtu pretrunā ar metodiku? Un kā tagad finanšu nolietojums- tad nav arī tie 5 gadi jāievēro?
Melioag
Melioag 23.10.2007 09:13
234 сообщения на сайте

Ответы (5)

Finanšu grāmatvedībā nemateriālajos var palikt ( īpaši ja pēc savas būtības tas ir nem.ieguldījums), bet nolietojumu nodokļiem pēc 3.kategorijas
Sola
Sola 23.10.2007 09:44
2451 сообщение на сайте
(4) Nemateriālo ieguldījumu izveidošanas izmaksas par koncesijām, patentiem, licencēm un preču zīmēm noraksta sistemātiski, pēc lineārās (vienmērīgās) metodes. Pārējo nemateriālo ieguldījumu nolietojums nodokļa aprēķināšanas vajadzībām nav norakstāms.

(5) Nemateriālo ieguldījumu vērtību noraksta: koncesijām - 10 gados, patentiem, licencēm un preču zīmēm - piecos gados.

(5.1) Par samaksu iegūtus un pašradītus datoru programmproduktus un programmas nolietojuma aprēķinam nodokļu vajadzībām uzskaita 3.pamatlīdzekļu kategorijā un tām nepiemēro šā panta ceturto un piekto daļu.

Tās ir OEM programmas uz kurām 5.1 attiecas!. Pameklējiet meklētājā, šī tēma ir izskaidrota līdz smalkākajām niansēm!

http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammuParvaldeAtbilstosiToLicencuUnGramatvedibasNoteikumiem.mht
Andaz
Andaz 23.10.2007 13:50
27897 сообщений на сайте
Nu bet likumā taču nav teikts, ka tās ir OEM programmas- tur ir teikts-par samaksu iegūtas programmas- es esmu līdz šim rīkojusies saskaņā ar (4)-pārējo nemateriālo ieguldījumu nolietojums nodokļa aprēķināšanas vajadzībām nav norakstāms.Esmu izlasījusi visu forumu par šo tēmu- labāk nebūtu to darījusi-pilnīgi pretrunīgi viedokļi.Redzot, cik reizes par to jau ir lauzti šķēpi forumā, saprotu Jūsu neiecietību, bet gribētos izdarīt pareizi
Melioag
Melioag 23.10.2007 21:56
234 сообщения на сайте
OEM versijas šķiet, ka vispār atsevišķi nekur neuzskaita, tā nāk komplektā ar datoru, tā kā ir neatņemama datora sastāvdaļa.

Tātad dators ir PL 3.kategorija

Savukārt licences, kas ir atdalāmas no datora ir nemateriālie ieguldījumi, piem gr-bas programmas.
Sola
Sola 23.10.2007 23:03
2451 сообщение на сайте
Paldies, Sola, kā sapratu, arī Andaz domā tāpat, tā arī darīšu, pieņemšu, ka grozījumi(5.1) attiecas uz OEM.Mulsinatas, ka puse forumiešu salikusi programmas 3.kategorijā, otra puse apstrīd.Laikam lēmums jāpieņem pašai.Pie iepriekšējā gada pārskata revidente lika rēķināt nolietojumu (man nebija rēķināts):-S Bet paldies par atsaucību.
Melioag
Melioag 24.10.2007 07:11
234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.