Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ответы (6)
Es ņemu vērā tikai attaisnojuma dokumentus, tad izdrukāju attiecīgā datuma Latvijas bankas valūtas kursus un pēc tiem kursiem arī izrēķinu kāda summa man jāliek komandējuma atskaitē.
Jā, bet man sajauca galvu tā komisijas nauda, pēc likuma tas ir attaisnojošie izdevumi, sanāk, kā jāpieliek pie atskaites konta izrakstu, un tur tad rodas tā starpībā parējiem izdevumiem konvertējot Latos, rodas nesakritība.
10. Ja, izdarot galīgo norēķinu par katru komandējumu (darba braucienu):
10.1. saskaņā ar noteiktajām normām aprēķinātā un darbiniekam izsniegtā avansa summa pārsniedz komandējuma (darba brauciena) izdevumus, darbiniekam ir jāatmaksā avansa atlikuma summa latos (ja avanss izmaksāts latos), attiecīgajā konvertējamajā valūtā (ja avanss izsniegts valūtā) vai atbilstoša summa citā konvertējamā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa vai saskaņā ar iesniegto valūtas maiņas kvīti (ja avansā saņemtā valūta ārvalstīs apmainīta pret attiecīgās valsts valūtu). Atmaksājamām naudas summām un avansa norēķiniem par koman¬dējumu tiek piemērots valūtas maiņas kvītī norādītais valūtas kurss vai, ja šādas kvīts nav, Latvijas Bankas noteiktais valūtas kurss norēķinu dienā;
10.2. komandējuma (darba brauciena) izdevumi atbilst noteiktajām normām, bet pārsniedz avansā saņemto summu, darbiniekam pārtēriņa summu saskaņā ar iesniegtajiem dokumentiem atlīdzina latos (ja darbinieks bijis Latvijas Republikā) vai pēc viņa izvēles konvertējamā valūtā vai latos (ja darbinieks bijis ārvalstīs) pēc valūtas maiņas kvītī norādītā valūtas kursa vai, ja šādas kvīts nav, pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa norēķinu dienā.
Es saprotu, ka darbinieka konta izraksts nevar aizvietot valutas mainas kviti. Tatad jarekina pec Latvijas bankas kursa. Vai ne??
vispār jau visu grāmatvdībā pārrēķina pēc Latvijas bankas kursa
Закрыть
Краткое описание нарушения