Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Mazvērtīgais inventārs К списку тем

Mazvērtīgais inventārs
Labdien!Uzņemumā iegadājioties mazvērtīgo inventāru, tas uzreiz tiek grāmatots uz kontu 74400.Sakietlūdzu,kāds būs grāmatojums, ja šāds uz izdevumiem norakstīts mazvērtīgais inventārs tiek pārdots citai firmai (izrakstot PPR un ar PVN, protams)?:-<
Svece
Svece 08.11.2007 15:18
2 сообщения на сайте

Ответы (5)

Jebkurā gadījumā 6... kontu grupa.
Vijoliite
Vijoliite 08.11.2007 15:22
1711 сообщений на сайте
Protams, ka uz kontu 6...kā ieņēmums un Jūs jau jebkurā gadījumā veicat katram mazvērtīgajam inventāram savu uzskaites kartiņu, es parasti mazvērtīgos norakstu gada beigās pēc akta, jo mums ar sanāk šad tad pārdot kādu un Jūs jau nevarat pārdot inventāru, kurš jau ir norakstīts itkā.;-)
Haidija
Haidija 08.11.2007 15:42
185 сообщений на сайте
Pēc loģikas būtu - izņmet no izmaksām un ielikt krājumos. Pēc tam pārdot un norakstīt.
Andaz
Andaz 08.11.2007 15:43
27897 сообщений на сайте
Nu, lūk, tāpēc jau arī īsti nesaprotu.:-(
Svece
Svece 08.11.2007 16:18
2 сообщения на сайте
Es īsti nesaprotu, kā inventāru,kas norakstīts uz izmaksām var izņemt un ielikt krājumos? Vajag tā? Un kāpēc? Tas vai nu ir uzskaitīts kā inventārs vai nu nav, atkarībā no metodikas.Kartiņas var tikt vestas tikai uzskaites vajadzībām, ja inventārs viss noraktīts uzreiz izmaksās.Es laikam par maz esmu pievērsusi tam uzmanību.:-(
Vijoliite
Vijoliite 08.11.2007 16:48
1711 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.