Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Noma ar izpikumu - Iznomātājs К списку тем
Zaika11 13.11.2007 10:54
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Ответы (4)
Es lasīju, ka, ja īpašuma tiesības nepāriet nomniekam, tad tas nav nomas pirkums un PVN var iekļaut pakāpeniski.
Zaika11 13.11.2007 11:17
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
PL, kas nomāts ar izpirkumu, grāmatojams kā savējais, neatkarīgi no īpasuma tiesībām. Tam tiek rēķināti abi nolietojumi (ja vien iesaistītts saimn.darbībā).
Tātad īpašniekam tas jāgrāmato kā finanšu ieguldījums. Tas savukārt, saistīts ar izgrāmatošanu.
Citreiz arī operatīvo nomu jāgrāmato analogiski (līdz tam mums vēl ir tālu).
Turklāt noma ar izpirkumu ir "preču piegāde".
Tādēļ šāds IMXUXU.
Tātad īpašniekam tas jāgrāmato kā finanšu ieguldījums. Tas savukārt, saistīts ar izgrāmatošanu.
Citreiz arī operatīvo nomu jāgrāmato analogiski (līdz tam mums vēl ir tālu).
Turklāt noma ar izpirkumu ir "preču piegāde".
Tādēļ šāds IMXUXU.
Šajā gadījumā es jau dodu uz nomu preci, tas ir, portatīvo mājiņu. Manā uzskaitē tas nav pamatlīdzeklis. PVN izpratnē it kā darījumu var klasificēt kā preču piegādi, ja nomniekam tiek nodotas īpašuma tiesības, bet nomnieks jau tās īpašuma tiesības iegūst tikai nomas perioda beigās. Es domāju vai es to kopējo summu par mājiņu nevaru likt uz nākamo periodu izdevumiemu un pēc tam izrakstot rēķinus pakāpeniski atzīt ienākumus un no tiem maksāt PVN.
Zaika11 13.11.2007 13:01
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть