Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

atkal par automašīnas ievešanu no ES un pārdošana К списку тем

atkal par automašīnas ievešanu no ES un pārdošana
Uzņēmums - apliekama persona ieved lietotu automašinu, ieliek plācī uz tirgošanu.Iegādājas no ES apliekamas personas 0% - reverss pa abām pusēm. Bet ja es pārdodu šo automašinu Latvijā, tad piemēroju 18% likmi, es pareizi saprotu? Bet lieta ir tāda, ka šodien saskaros ar tādu lietu, man gribēja apgalvot, ka Latvijā, ja pārdod automašinu arī var aplikt ar PVN 0% un minēja atsauci PVN likums 2. panta 15 punkts. Es tur neko tādu neredzu! Kā Jūs domājat par šo lietu! Istenībā nav jau izdevīgi juridiskai personai pārdot - iepērk 0%, pārdod 18%
Sausene
Sausene 13.11.2007 12:44
820 сообщений на сайте

Ответы (4)

(15) Darījumos ar lietotām mantām, mākslas darbiem, kolekciju priekšmetiem un senlietām nodoklis piemērojams Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_13042004_nr.292_ar_grozij.doc
Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:53
7478 сообщений на сайте
Iegādāto lietoto automašīnu tirgotājs ir tiesīgs pārdot tālāk, piemērojot īpašo PVN piemērošanas kārtību.
Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:58
7478 сообщений на сайте
http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=4329

sk.PVNpiemērošana automašīnu tirdzniecībai

Tatjana77
Tatjana77 13.11.2007 12:59
7478 сообщений на сайте
Jā, izlasīju, ka var piemērot vispārējo vai īpašo PVN kārtību, ieniedzot VID iesniegumu kādu kārtību uzņēmums piemērsos.

- Ja pieņem īpašo kārtību, tad es saprotu, piemēram iepērk 1000, pārdod 2000, starpība LS 1000 apliek ar PVN,

- Ja pieņem vispārējo tād jau kā parasti - pārdod par Ls

2000 un šo sumu apliek.

Es kaut ko īsti nesaprotu, lasīju šos 292 noteikumus,

bet ;isti tā arī nesapratu, tieši pēc kura punkta. Vrbūt kāda var palīdzēt!
Sausene
Sausene 13.11.2007 13:19
820 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.