Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
inv.akti
Atvainojiet par stulbu jautājumu, tomēr mēģināšu uzdršināties to uzdot. Vairakus gadus stradaju 1 uznemuma, kur inv.aktusexelā pilda gan veikala cenā, gan arī blakus tiek izveidotas 2 citas ailes - iepirkuma cena (bez PVN) un iep.summa- par katru preci. Veiklā nopērkamajā inv.aktā ir tikai faktiskajās summās. Jautājums ir tāds - vai obligāti inv.aktā jābūt arī iepirkuma cenai (jo otrajā uzņēmumā nav gr.programmaspreču daudz)?
Paldies jau iepriekš par jūsu atbildēm!
Ответы (8)
Bet ja nebūs zināmas iepirkuma cenas, kā var citādi aprēķinat preču atlikumu, lai atspoguļot to bilancē ?
Arī tam es piekrītu . Vienkārši kolēģi augstkolā pasniedzēja mācīja, ka tirdzniecībā prece bilances atlikumu var aprēķināt, arī nesastādot inv.aktosiep.cenas. Formulu protams Jums nevaru piestādīt, jo skatoties viņas konspektu kladē tās nav ir tikai piemērs. Kolēģe savā darbā arī veiksmīgi pielieto šīs zināšanas un uzskata to par ļoti efektīvu.
Protams, ir arī šāda metode: no preču vērtības pārdošanas cenās atskaita vidējo uzcenojumu. Bet šī metode var noderēt tikai tad, ja preces ir vienveidīgas un uzcenojumu līmenis ir apmērām pastāvīgs. Ja, piemerām, vienai precei ir uzcenojums 5%, bet otrai 40% - būs pagrūti. Var arī izstrādāt preču atlikumu novērtēšanas metodiku - teiksim, pa preču grupām, pa uzcenojumu grupām utl.
Bet var aprēķināt taču arī vidējo uzcenojumu (vismaz pēc kolēģes augstkolas piemēra).
Martinas, sakiet lūdzu, vai vispar var rīkoties pēc šīs metodes????
(Vienkārši iepr.grāmatvede nav sastādījusi inv.aktusun man tagad, kad arī pamatdarbā ir daudz darba, nav ne mazakas patikas meklēt pēc PPR iep.cenas jo preču nomeklātūra pērsniedz kādus 2000.)
Gribētos zināt arī to,kā darāt Jūs un citi kolēģi! (tieši inv.akti)
Var rīkoties pēc šīs metodes, bet to ir jāatrunā uzskaites metodikā. Atkārtošu - ja vidējais uzcenojums visām precēmm ir apmēram vienāds. Novērtējumam bilancē nav jābūt stingri prec1izam, bet jāievēro būtiskuma principu.
Kad man bija tirdzniecība, veikalā bija dažas preču grupas, un katrai bija apmērām vienāds uzcenojuma līmenis - apavi, apģērbi, bižutērija, somas. Gada beigās tika veikta inventarizācija pārdošanas cenās, un, zinot vidējo uzcenojuma % katrai grupai, es apmērām aprēķināju pašizmaksu, t.i. preču atlikumu novērtējumu bilancei.
Paldies Martinas, ziniet tāds kā akmenis man nokrita no pleciem (uzņēmumā ir gandrīz vienāds % uzcenojums), jo savādāk ja iedomājos to inv.aktukaudzīti un PPR tad šermuļi pa kauliem pārskrien!!!
Sakiet vai kāds dokuments ir jāsastāda (izņemot preču samaz. vai palielin.iegrāmatošanu uz kontu 719) šai preču pa;sizmaksas aprēķināšanai??
Ir jāsastāda grāmatvedības izziņu ar pašizmaksas aprēķinu.
Būtu labi, ja būs vārdi : "pamatojoties uz apstiprinātas preču atlikuma novērtēšanas metodikas ..."
Paldies par konsultaciju vēlā nakts stundā Martinas!
Закрыть
Краткое описание нарушения