Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Proporcionāli sadalāmie izdevumi, komandējumi, PVN, К списку тем
Proporcionāli sadalāmie izdevumi, komandējumi, PVN,
IK vajadzībām izmantošu savu dzīvokli, auto un telefonu.
1) kādi līgumi man ar sevi jāslēdz?
2) kādā max apjomā es varu norakstīt izmaksas uz IK, vai līgumā tas ir jāatrunā?
Komandējumi
1) vai IK pastāv komandējuma jēdziens. Man būs jābrauc uz ārvalstīm, taču, kā lai es norakstu izdevumus, kas saistīti ar šiem braucieniem, viensīcām u.tml
PVN
2) mans IK sniedz konsultācijas pakalpojumus mārketingā un finansēs uzņēmumam Gibraltārā? Kāds rēķins man ir jāpiestāda - kam tajā rēķinā ir jābūt? T.i. kādai informācijai?
Turklāt vai man būs jāmaksā 18% valstij vai ir piemērojama cita likme?
Liels paldies.
Ответы (10)
1.никакой договор с самим собой не нужен;
2.читайте Закон о ПНН, ст.11;
3.затраты на командировку,если она связана с хоз.деятельностью,можно списать в расходы;
4.ИК зарегистрирован как ПВН плательщик?
paldies. IK vēl nav PVN maksātājs
Так как IK vēl nav PVN maksātājs,то никакого ПВНа в счете не может быть.
Нет понятия командировки для ИК. Вот если бы вы своего работника послали - тогда была бы командировка. (У вас есть трудовой договор со своим ИК ;-)?) А у вас это все будут производственные затраты, но без суточных.
определение командировки:
2. Par komandējumu uzskatāms ar institūcijas vadītāja rakstisku rīkojumu apstiprināts darbinieka brauciens uz noteiktu laiku uz citu apdzīvotu vietu Latvijas Republikā vai uz ārvalstīm,
(Ministru kabineta noteikumi Nr.219 2002.gada28.maijā
Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi)
jautājums par PVN šeit bija ilgtermiņā... kā tad ir ar pakalpojumu sniegšanu uzņēmumiem Gibraltārā?
darba līguma ar IK nav, ar ražošanu IK nenodarbojas - tikai ar konsultācijas pakalpojumiem
IK nemaz nevar būt darba līgumam pašama ar sevi un darbā var pieņemt tikai citas personas.
Ilma
IK nemaz nevar būt darba līgumam pašama ar sevi un darbā var pieņemt tikai citas personas.
вот поэтому он и не может себя послать в командировку.
nu labi, bet kurā ailē man rakstīt viesnīcas izdevumus, ja man ir nepieciešams palikt viensīcā, jo tas ir saistīts ar saimniecisko darbību?
20. ailē - izdevumi saist. ar citiem saimn. darbības veidiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения