Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai tas ir pareizi?-par PVN К списку тем
Vai tas ir pareizi?-par PVN
Sveiki!!!
Pārskaitot avana maksājumu piegāgātājam, vai es drīkstu neatskaitīt priekšnodokli, bet atskaitīt tad kad saņemts rēķins vai PPR?
vai es 01.05.2007 ppr varu iegrāmatot 01.11.2007 un atskaitīt priekšnodokli novembrī????
Tā drīkst darīt un tas ir pareizi????
Ответы (21)
Drīkst, drīkst, tiesības atskaitīt PVN vienmēr var izmantot vēlāk kā tās radušās bet ne ātrāk.
Конечно,можете. В случае авансовых платежей поставщикам так даже удобнее,по-моему.
Nu pēc PVN metodikas, par PVN apr. un uzskaites kārtību avansa maks., tas nav pareizi. Tā visman man atbildēja VID info:-D
Šajā gadījumā jūs esat zaudētājs, tāpēc VID pie tā nepiekasīsies. Es ieteiktu savā nolikumā visu to atrunāt.
В законе о PVN сказано, когда налогоплательщик получает право отчислить в Декларации сумму на предналог, но ничего не сказано когда он может это сделать!
Evuxxx
Tā izņēmuma gadījumā (ja ir iemesls) drīkst darīt, bet pareizi tas nav.
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=180&hl=1&oid=2859&mod=35
Apliekamai personai ir tiesības atskaitīt priekšnodokli:
Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas kā priekšnodoklis pēc preču vai pakalpojuma un nodokļu rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
(Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli” 10.panta1.2.daļa).
Aivars007, tiesības nav pienākums.
Liene2002, VID metodika ir tikai informatīvais dokuments.
Martinas
Jūsu domu gājienu un piezīmi sapratu.
Taču atbildēju, vadoties no grāmatvedības prakses.
Un palieku pie sava - darīt var, bet pareizi nav.
Kāpēc nav pareizi? Paskaidrojiet, lūdzu.
Es atkal palieku pie sava- arī tā ir pareizi, jo to atļauj likums un nepareizi ir tas ko neatļauj likums.Uhnevienu reizi neesmu ielikusi šo ģīmīti:-P bet dikti smuks un koķets, vienreiz ta jāpamēģina, protams tas nekādā mērā dies pasarg nezimējas uz Jums Aivar:-)
Tatjana jau ir citējusi likuma normu, tas pats rakstīts arī metodiskajos norādījumos.
Acīmredzot, mums katram sava izpratne par vārdiem "pareizi" un "nepareizi" šajā gadījumā.
* - Mans viedoklis var atšķirties no citu foruma dalībnieku viedokļa.
P.S. Tā mēlīte Ilmai tāda smuka sanākusi...
P.P.S. Un kāpēc arī nevarētu kādreiz atļauties ar mani paamizēties...
"Es tā saprotu" - tas nav pamatojums viedoklim. Likumā viennozīmīgi ir rakstīts "ir tiesības", bet nekur nav rakstīts "ir pienākums".
На семинаре по НДС (PVN) Марина Кузенко сказала, что у налогоплательщика право отчислить предналог есть в любом таксационном периоде с момента наступления этого права, однако сделать это надо в пределах таксационного года. При этом она ссылалась (если я правильно запомнила) на закон о годовых отчетах.
Martinas
Jūsu domu gājiens arī ir samērā oriģināls - "tas nav pamatojums viedoklim".
Ja Jūsu viedoklis ir, piemēram, ka Jums patīk sarkana kleita, kāds tam ir pamatojums?
Bet ja man patīk tās, kuras valkā zaļu kleitu, piemēram.
Kuram no mums ir kāds pamatojums?
Cik gan tālu cilvēks tā var "aizfilozofēties"...
Par sarkanām kleitām nav neviena likuma, bet par PVN ir gan.
:'( man patīk sarkanas kleitas :'(
Ja Anda uzvilks sarkanu kleitu, arī man patiks...
Žel, ka te nav nosarcis ģīmītis
Bet var taču mēli parādīt - kā citas dažkārt to dara...
nē, nē - es nemēdīšos
Закрыть
Краткое описание нарушения