Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļi
Esmu tā kā saputrojusies- ja ir vadītāja apstiprinātas amortizācijas normas PL- piemēram 5 gadi kautkādam daiktam, kā tas iet kopā ar LGS7, kur paredzēts katru gadu pārskatīt lietderīgās lietošanas laiku.Piem pagājuši 3 gadi- priekšnieks nolemj, ka daikts var kalpot vēl vismaz 5 gadus.Tadatlikušo vērtību sadala uz nākamajiem 5 gadiem? Tad kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām? Un tad tā skaitīsies aplēses maiņa, kas jārāda pārskatā? Vai es esmu dziļi auzās iebraukusi:-S
Ответы (43)
Норма по стандарту может меняться и износ будет разный, проще пересматривать на новый год, всё, что было до того, отражается в накопленном износе. В новом году по новой норме будет другая сумма износа.
Я в карточке ОС пишу в примечаниях с 01.01.05 35%, с 01.01.06 25% и т.д.
Interesanti kā laiku var mērīt procentuāli?
man vismaz skolā mācīja, ka laiku mēra stundās dienās gados
Срок использования связан с нормой:
для этого нужно 100% разделить на количество лет - получите годовой %, далее на 12 - получите месячный процент и т.д., можете даже дневной посчитать.
kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām? Jēga ir tāda, ka 3 gadus atpakaļ manta varētu vērtēties pēc viena kritērija, bet šodien varbūt tā vērtība ir augusi un tāpēc ir tāda lieta kā pērvērtēšana
Melioag
Tad kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām?
Tāda, lai zinātu, cik ilgi nolietot! Ja jau tas daikts kalpos vēl 3 gadus, tas nozīmē, ka jau sākumā esat noteikuši nepareizu normu! Nezin kādēļ daudzi tālāk par 5 gadi nemaz neprot uzrakstīt lietošanas laiku!
"Interesanti kā laiku var mērīt procentuāli?" - вопрос был не о сроке, а о норме "Tad kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām?"
Makssoft
ziņojumu: 14865 22.11.2007 13:27
для этого нужно 100% разделить на количество лет - получите годовой %, далее на 12 - получите месячный процент и т.д., можете даже дневной посчитать.
Laiks ir stunda vai gads, bet nu nekā %
Maksoft
Neielaidīšos bezjēdzīgās diskusijās
"tāpēc ir tāda lieta kā pērvērtēšana" - ничего подобного, учётная стоимость не увеличивается, пересматривается срок использования (и норма соответственно), читайте стандарт.
Makssoft
ziņojumu: 14866 22.11.2007 13:28
"Interesanti kā laiku var mērīt procentuāli?" - вопрос был не о сроке, а о норме "Tad kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām?"
Makssoft
ziņojumu: 14866 22.11.2007 13:27
man šķiet, Jūs pati tagad sev runājat pretī! Larai "uzbraucāt", ka jautājums par laiku, bet pati runājat par proventiem!
Larao, Вы со своей переоценкой не понимаете сути вопроса.
Это всё равно о чём речь, срок и норма связаны между собой.
Nu Maksoft Jūs dodat!
Norma - ir nolietojumam nodokļu vajadzībām, bet finanšu nolietojumu rēķina - ņemot vērā nolietojamo laiku!
Tās ir divas dažādas lietas!:-O
Makssoft
ziņojumu: 14870 22.11.2007 13:33
Это всё равно о чём речь, срок и норма связаны между собой.
Piedodiet, bet brīžiem liekas ka Jūsu ietiepīgajam stulbumam nav robežu, ne jau nu es būšu pirmā kas to ir pamanījis
Likums „Par UIN” 13.pants Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstīšana, aprēķinot apliekamo ienākumu:
(1) Aprēķinot apliekamo ienākumu, saimnieciskajā darbībā izmantojamo pamatlīdzekļu nolietojumu nosaka šādā kārtībā:
1) pamatlīdzekļus sadala piecās kategorijās un nosaka taksācijas perioda nolietojuma likmi PROCENTOS:…...
LGS Nr.7
6.6. nolietojums – pamatlīdzekļa vērtības sistemātisks samazinājums tā lietderīgās lietošanas laikā;
6.7. lietderīgās lietošanas LAIKS –
6.7.1. LAIKA PERIODS, kurā uzņēmums paredz izmantot pamatlīdzekli, vai
6.7.2. laika periods, kurā tiek saražots ražošanas vai līdzīgu vienību skaits, ko uzņēmums plāno iegūt no pamatlīdzekļa;
Man liekas, ka es pati īsti neprotu noformulēt jautājumu.Andaz- ja jau būtu sākotnēji tik precīzi iespējams noteikt to lietošanas laiku, tad standarts neparedzētu "ne retāk kā reizi gadā "to pārskatīt.Jautājums radās, kārtojot metodiku- uzdūros vadītāja rīkojumam par amortizācijas normām- kam 5 gadi, kam 10 utt.Unnesaprotu, vai tāds rīkojums vispār nav pretrunā ar LGS7, ja jau lietderīgās lietošanas laiku pārskata katru gadu.Gribētos zināt, kā citi to saprot, īpaši tie, kas strādā ar Tildes Jumi.
Gribētos zināt, kā citi to saprot, īpaši tie, kas strādā ar Tildes Jumi.
To ir jāsaprot visiem, arī tiek kas nestrādā ar programmām
Закрыть
Краткое описание нарушения