Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kādu līgumu slēgt? К списку тем

Kādu līgumu slēgt?
Jautājums: IK vajadzībām man ir nepieciešams izmantot auto, telefonu un telpas. Viss ir mans īpašums.

Vai es varu slēgt patapinājuma līgumu? Vai pats ar sevi es vispār kaut ko varu slēgt?

Kas ir nepieciešams, lai augstākminēto likumīgi varētu izmantot saimnieciskajām vajadzībām?
Andylips
Andylips 24.11.2007 23:39
19 сообщений на сайте

Ответы (24)

Vienkārši izmantojiet,cik vajag.

Droši vien, Jūs interesē mazliet cits jautājums: neviss kā izmantot, bet kā norakstīt izdevumus ar to saistītas(kā pierādīt, vai šie izdevumi ir saistītiar saimn.darbību)?

Par to - likuma par IIN 11.panti
Mu-maija
Mu-maija 24.11.2007 23:49
15888 сообщений на сайте
izlasīju jau, bet man īsti nav skaidrības. no likuma secinu, ka ar personīgo mantu saistītas izmaksas varu norakstīt 70% apmērā, ja nevaru norādīt proporciju. otrs variants - proporcionāli, kaut vai 90%, ja to var pierādīt. tā tas ir?
Andylips
Andylips 25.11.2007 00:23
19 сообщений на сайте
Vienā VID seminārā dzirdēju,ka ja piem dators,telefons, a/m ir reģistrēta nevis uz fiz. personas vārda bet uz IK komersanta firmas nosaukumu piem. IK ĀBOLS tad var norakstīt piem. nolietojumu nevis pēc IIN likuma 11.pantaproporcijas bet visu apmēram tā kā SIA.KoJūs cilvēki pr to domājiet?
Ilma
Ilma 25.11.2007 09:23
30495 сообщений на сайте
A domāju to, ka, ja fiziskā persona maksa IIN, tad to mašīnu un telefonu viņa (ņš) lieto gan savām, gan IK vajadzībām.

Citādi - registrē SIA un noraksti visu (tik un tā prasās attaisnojuma dokumenti un pamatojumi)
Mu-maija
Mu-maija 25.11.2007 14:59
15888 сообщений на сайте
Slikti, vienmēr jau gribās vairāk norakstīt.
Ilma
Ilma 25.11.2007 15:38
30495 сообщений на сайте
Tad SIA jānodibina.
Andaz
Andaz 25.11.2007 20:06
27892 сообщения на сайте
nu vai SIA var visu norakstīt, esmu dzirdējis, ka arī ne..
Andylips
Andylips 25.11.2007 20:11
19 сообщений на сайте
Zināt, grūti eglē uzkāpt pakaļiņu nesadurot!
Andaz
Andaz 25.11.2007 20:13
27892 сообщения на сайте
Kārtējo reizi no Andaz rupjības nāk. Pat brīvdienās nevarat normāli pasēdēt mājās ar mīļoto cilvēku.. Kāpēc tāda žults no jums nāk?
Energy
Energy 25.11.2007 20:17
144 сообщения на сайте
Ko Jūs ar mīļoto nesēžat, bet pa forumu ložņājat? laikam nav tā mīļotā?:-/
Andaz
Andaz 25.11.2007 20:18
27892 сообщения на сайте
Uz jautājumu ar pretjautājumu? Mazliet nediplomātiskā rīcība.. Es labrāt sēdētu ar savu mīļoto, bet viņš atrodas komandējumā un es ar nepacietību viņu gaidu, jo mīlu viņu...

Par jūsu mīļoto jautājums palika atklāts....
Energy
Energy 25.11.2007 20:24
144 сообщения на сайте
Paldies, Dieviņam, neesmu ne politiķe, ne aktrise, lai par manu intīmo dzīvi rakstītu publiski

Bet, ja runā par "žulti""(par egli :D), tad tā nav žults, bet dzīves realitāte - uzņēmējam naudu gribās, nodokļus maksāt negribas, un kā izskatās - žēl naudiņas arī grāmatvedim un par velti grib informāciju iegūt. Kur tad palikusi grāmatvežu solidaritāte? Pašas raudam, ka darba pietrūkst, ka uzņēmēji nemaksā... tad nu, lūk, lai noalgo speciālistu uz pāris stundām, kas izstāstīs. Ne jau forumā jāmāca grāmatvedības uzskaite!

nezinu, cik, jums ir gadu, bet pietiekošio daudz man bijusi saskare ar tikko skolu beigušiem speciālistiem "gudriem, gudriem", ziniet "pārgudriem", kas aplipuši ar milzu ambīcijām (arī šeit forumā ir kaudzēm tādu), nokritizē un "noliek" iepriekšējo grāmatvedi līdz ar zemi, bet uzdod pilnīgi analfabētiskus jautājumus.

Nedomāju, ka slikta atbilde ir pasūtīt uz likumu un VID mājas lapu pašiem pameklēt informāciju, kas ļoti daudziem (Jums tai skaitā) šķiet nepieņemami. sakiet, kāpēc ir laiks un māka draugos, delfos, uc. lapas atrast, bet likumus nē?

tas nu tā - tīri filosofiskas pārdomas.
Andaz
Andaz 25.11.2007 20:35
27892 сообщения на сайте
ja nu tas bija domāts man - neesmu grāmatvedis un netaisos par tādu kļūt, bet ja kādam (-ai) ir šie jautājumi par vieglu - tad var jau neatbildēt.
Andylips
Andylips 25.11.2007 20:47
19 сообщений на сайте
Es Jums Anda neprasīju par intīmo dzīvi. Jūs pat mīlestību jaucat ar intimitāti..LOL

Ja mēs runājam par grāmatvežiem-iesācējiem, tad Jums es pilnīgi piekrītu.Bet runa iet par Jūsu dzēlīgiem komentāriem. Ja Jums nepatīk kāda foruma dalībnieka jautājums, tad neatbildiet uz to, bet paklusējiet. Savādāk Jūsu komentārus var salīdzināt ar lauku mājas krancīti.. Tas arī grib izskatīties liels un varens, tāpēc visu laiku rej uz visiem pēc kārtas, bet iekost sanāk pagrūti, varbūt dažreiz....

Un vēl, kad parādās Aivars007 uz apvāršņa, tad Jūs, kā škālēns no multenes "Mauglis", pēc katra komentāra savējo, vēl dzēlīgāko komentāru ievietojat....

Es nenoliedzu Jūsu profesionālās zināšanas, bet vajadzētu būt pieklājīgai un cienīt visus pārējos foruma dalībniekus.

reitingu savu Jūs varat celt ne jau ar košanu, bet ar normālām cilvēcīgām atbildēm, bet ja nepatīk tad varat taču neatbildēt...

Kā saka Aivars007, mans viedoklis var nesakrist ar citu personu viedokli, bet es domāju, ka lielāka daļa man piekritīs...

Energy
Energy 25.11.2007 21:01
144 сообщения на сайте
Protams, varu neatbilde]ēt savukārt Jūs - nelasīt manas atbildes.

Citādi ir kā ar reklāmām - visi bļauj, ka riebjas, bet skatās!

Laikam neesmu pietiekami apķērīga, bet nesapratu, kāds te sakars ar reitingu? Cik zinu, ar Saeimas vēlēšanām forumam nav nekāda sakara un partijā arī nevienā neesmu!
Andaz
Andaz 25.11.2007 21:07
27892 сообщения на сайте
http://smiles.ru/coll/dark/moderator.gif
Aivars007
Aivars007 25.11.2007 21:47
26984 сообщения на сайте
... izlasīju jau, bet man īsti nav skaidrības. no likuma secinu, ka ar personīgo mantu saistītas izmaksas varu norakstīt 70% apmērā, ja nevaru norādīt proporciju. otrs variants - proporcionāli, kaut vai 90%, ja to var pierādīt. tā tas ir?

...neesmu grāmatvedis un netaisos par tādu kļūt, bet ja kādam (-ai) ir šie jautājumi par vieglu - tad var jau neatbildēt.

Arī es laikam īsti pareizi neizprotu šī foruma jēgu un misiju. Piekrītu, ka ir jautājumi un situācijas, ko grūti dažkārt izprast, lai pareizi rīkotos. Un tāpēc grāmatveži apmainās ar viedokļiem, diskutē, argumentē, noliedz, strīdas...

Bet šis forums pārvēršas par tādu "jautājumu un atbilžu" vakaru - studenti uzdod uzdevumus risināt, tie, kuri "nav un netaisās" būt par grāmatvedi, pratina pārējos, kā "apiet" likumus. Un piedevām vēl apvainojas.

Vēl citi ne lūgti un ne aicināti uzstājas par advokātiem...

Patiešām - ja nepatīk Andas komentāri - nelasiet.

Vismaz es cenšos tā darīt citviet, jo man šeit nepatīk ļooooooooooti daudzi komentāri.

Esmu runājis.

* - Mans viedoklis pilnīgi noteikti var nesakrist ar citu foruma dalībnieku viedokli.
Aivars007
Aivars007 25.11.2007 21:54
26984 сообщения на сайте
Energy

Ko nozīmē Jūsu niks - enerģētiskais vampīrs?LOL
Ivan_s
Ivan_s 25.11.2007 22:20
1208 сообщений на сайте
Ivan_s

Bruņu veste Jums jau ir? Esat to uzvilcis?
Aivars007
Aivars007 26.11.2007 08:31
26984 сообщения на сайте
Energy

... es domāju, ka lielāka daļa man piekritīs...

Kad modīsies lielākā daļa un sāks piekrist?
Aivars007
Aivars007 26.11.2007 08:32
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.