Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pašvaldības mērķdotācija un PVN К списку тем

Pašvaldības mērķdotācija un PVN
"Pacēlās" jautājums - ja pašvaldība piešķir mērķdotāciju savai "meitai" - pašvaldības SIA - telpu remontam - šī summa ir tieši saistīta ar preču (pakalpojumu) cenu vai nav - uzskatīt to kā darījumu vai tomēr nē?

Kā tauta domā?

MK noteikumi par PVN likuma normu piemērošanu:

24. Piemērojot likuma 2.pantaceturto daļu, valsts un pašvaldības dotāciju (subsīdiju), kas saņemta, lai daļēji vai pilnīgi segtu ar preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu saistītus izdevumus, taču nav tieši saistīta ar preču vai pakalpojumu cenu, neiekļauj šo darījumu vērtībā.
Aivars007
Aivars007 25.11.2007 17:24
26984 сообщения на сайте

Ответы (15)

Tad nu gan laikam esmu uzdevis jautājumu ķīniešu valodā!

Vai patiešām neviens nezina atbildi?
Aivars007
Aivars007 26.11.2007 14:43
26984 сообщения на сайте
?

kur bija tieši jautājums?

vai mērķdotācija ir ar PVN vai kas tieši?
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 26.11.2007 14:58
2557 сообщений на сайте
Likums uzrakstīts ķīniešu valodā tāpēc neviens neko nesaprot:'(

Sorry, nav bijis tāds gadījums, tāpēc neesmu iedziļinājusies, varbūt kāds cits.
Ilma
Ilma 26.11.2007 15:05
30495 сообщений на сайте
Ilma - paldies.

Ludmila_st_ - jautājums ir tas teikums, kuram jautājuma zīme "?" beigās.
Aivars007
Aivars007 26.11.2007 15:13
26984 сообщения на сайте
Tik daudz gudru grāmatvežu forumā, un kādas lietas tik šeit neapspriež, bet uz manu jautājumu neviens pat nemēģina atbildēt.

Savādi gan.
Aivars007
Aivars007 27.11.2007 09:55
26984 сообщения на сайте
Ваше мнение все равно не совпадает с мнением остальных. Так чего же стараться.

Все-таки я считаю, что не связано с ценой.

Когда-то давно Подвинская на семинаре объясняла разницу. Если, например, цена билета в автобусе для всех 30 сантимов, а для пенсионеров, детей или еще каких-то категорий жителей 15 сантимов и разницу доплачивает самоуправление, то такая дотация связана с ценой.

А если самоуправление платит не за конкретную услугу, а для общего обеспечения деятельности, то это с ценой не связано.
Maija
Maija 27.11.2007 10:29
28223 сообщения на сайте
Maija

Paldies.

Mans komentārs par šo tekstu Ваше мнение все равно не совпадает с мнением остальных.

Es gan nedomāju, ka tas ir slikti, ja cilvēkam ir pašam savs viedoklis. Arī Jums taču ir pašai savs viedoklis. Nekad neticēšu, ka Jūs visu darāt tikai pēc citu padoma, ka pati ar savu galvu nedomājat.

Kaut gan šeit forumā dažkārt šķiet, ka daudziem pašam savas galvas uz pleciem nav - tas gan neattiecas uz Jums.

Protams, arī es beigās izdarīšu tā, kā izlemšu šajā gadījumā, taču manu lēmumu citu foruma darbinieku domas var ietekmēt, sevišķi ja šīs domas būs arī argumentētas.

Neērti zvanīt Ņinai P. un viņu traucēt, kaut arī esam nedaudz pazīstami. Gribēju vispirms uzzināt, ko forumieši domā par šo tematu. Bet izskatās, ka visiem esmu tā sariebis, ka neviens nevēlas ielaisties diskusijās ar mani. Neko darīt. Kā ir, tā jāiztiek.
Aivars007
Aivars007 27.11.2007 10:55
26984 сообщения на сайте
Aivar, tā nav kā Jūs domājiet( kāds bieži filmās) dzirdēts teiciens. Tikai šis jautājums ir diezgan specifisks un reti kuram nākas ar to saskarties. Un pašam neesot pārliecinātam padomus dot negribas.

Bet Maijas padoms visumā loģisks.
Ilma
Ilma 27.11.2007 15:02
30495 сообщений на сайте
Neskatoties uz dažādiem viedokļiem ar Aivaru007 citās diskusijās riskēšu izteikt viedokli.(nepaklusēt)

MK noteikumi par PVN likuma normu piemērošanu:

........, lai daļēji vai pilnīgi segtu ar preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu saistītus izdevumus, taču nav tieši saistīta ar preču vai pakalpojumu cenu, neiekļauj šo darījumu vērtībā.

1. Ar preču ražošanas izdevumiem ir saistīti visi uzņēmuma izdevumi ( izņemot ieguldījumus dažādos ilgtermiņa posteņos)- tai skaitā administrācijas izmaksas; ēku un inventāra uzturtēšnu. (vismaz es tā saprotu ja uzņēmums nav veicis pamatlīdzekļu vērtības palielinājumu tad pērējās ir preču ražošanas izmaksas kas atspoguļojas vai nu krājumos vai attiecinātas uz raelizēto produkciju PZ aprēķinā)- manuprāt summu iekļauj PVN proporcijas aprēķinā bet tā nav ar PVN apliekama.

Manuprāt visa dotācijas summa attiecināma PZ aprēķinā uz tekoša gada ieņēmumiem.

Ja subsīdija ir kapitālajam remontam- izmaksas attiecas uz ilgtremiņa ieguldījumu vēretības palielinājumu - manuprātuzskaitē jāpiemēro MK noteikumi par subsīdij ziedojumu un dāvinājumu ( kaut kas uz to pusi nosaukumā) uzskaiti- tātad ieņēmumi no šīm subsīdijām nav tieši sasitīti ar produkcijas ražošanu un brāmatojot caur nākamo periodu ieņēmumiem pakāpeniski pakielina PZ ieņēmumus proporcionāli ilgtermiņa ieguldījuma( kura veidošanai saņemta subsīdija) amortizēcijai.šai gadā manuprāt izmaksas kuru segšanai saņemta dotācija nav saistītas ar preču un pakalpojumu ražošanu un to segšanai subsīdija nav jāiekļauj PVN proporcijas aprēķinam.

Īsi apkopojot:

I ja subsīdija ir izmaksu tekošā gada produkcijas ražošanai segšnai- iekļauj PVN proporcijas aprēķinā ( jātceras ka MK noteikumi paredz izņēmumu- autotransporta dotācijas)

II ja izmaksu ilgtermiņa ieguldījumos segšanai- neiekļauj PVN proporcijas aprēķinā.

uzsveru- nepretndēju ka šads viedoklis ir pareizs- bet tā es izprotu šīs MK noteikumu normas piemērošanu.

Notiek priekšnodokļa saskaņošna ar ieņēmumiem no kuriem rēķina PVN
Guntagermane
Guntagermane 27.11.2007 19:39
1303 сообщения на сайте
Atbilde iznāca gara bet mēģināju paust savu sapratni par šī kaitājuma sasitību ar izdevumu klasifikāciju.
Guntagermane
Guntagermane 27.11.2007 19:40
1303 сообщения на сайте
Lielāka patiesība laikam ir Ilmai - ķīniešu valodā tas likums uzrakstīts.

Tik daudz, ka šo mērķdotāciju ieņēmeumos (PZA) iekļauj proporcionāli iztērētajiem līdzekļiem, to es saprotu - tas ir noteikts attiecīgos MK noteikumos.

To, ka neapliek ar PVN tiešā veidā - tas arī skaidrs - to likums nosaka.

Bet vai uzskaitīt kā darījumu un iekļaut proporcijas aprēķinā (un ja uzskaitīt - visu saņemto vai tikai to daļu, ko iekļauj ieņēmumos), par to vēl prātoju.

Neiekļaut aprēķinā var, ja tieši nav saistīta ar preču vai pakalpojumu cenu.

Manā gadījumā pakalpojuma cenu nosaka valsts - tiec nu gudrs - ir saistīta vai nav. Un galu galā tie pakalpojumi tiek sniegti telpās, kuras tiek remontētas. Tātad tomēr ir saistīta - jo ārpus šīm telpām pakalpojumus nesniedz.

Vēl pagaidīšu, varbūt kāds gudrāks kaut kā argumentēs savu domu. Vēl jau laiks ir nedaudz - līdz 15.decembrim Jo kontā nauda iemaksāta novembrī, tātad novembra darījums (ja vien tas ir darījums). Sliecos domāt, ka nav, bet ej nu sazini, ja labi nezini.
Aivars007
Aivars007 28.11.2007 01:32
26984 сообщения на сайте
Laikam jau "gudrākie" Jūsu izpratnē ar Jums vairs neriskē daudz diskutēt.

Vēlreiz īsi argumentēju:

subsīdijas kas sedz izmaksas kas tiek pēc kalkulācijas iekļautas produkta pašizmaksā un cenā- ņem vērā pārrēķinā; izmaksas kuras neiekļauj produkta pašizmaksā ( sedz ilgtermiņa ieguldījumu iegādes vai kapitālā remonta, ko uzskaita kā vērtības palielinājumu) ) pie cenas kalkulācijas -neņem vērā pārrēķinā.

Ja jūsu doma par ieņēmumos iekļautās daļas iekļaušnu proporcijas aprēķinā- tad bļautu pus Latvija jo saņemtās ES naudas investīcijām pamatlīdzekļos būtu jāliek proporcijās aprēķinā visiem ESFsaņēmējiem- tādu ir daudz un kāds jau VID būtu kā saka- norāvies
Guntagermane
Guntagermane 28.11.2007 07:58
1303 сообщения на сайте
Ā nu re, tagad kļūst skaidrāks. Man nav sakara ar ESF, tāpēc tik tālu es neaizdomājos. Pamazām tā bilde kļūst skaidrāka, kas tajā ķīniešu valodā sarakstītajā likumā patiesībā ir domāts.

Paldies, Jums, Gunta!

P.S. Jūs esat sapratusi pareizi - neesmu vienkāršs cilvēks, man ir savs viedoklis, un sev uz galvas kāpt arī virtuālajā pasaulē neļauju. Un tas ir tas, kas daudziem nav pieņemami. Bet te nav īstā vieta tik gariem skaidrojumiem.

Lai Jums jauka diena!
Aivars007
Aivars007 28.11.2007 10:11
26984 сообщения на сайте
Aivaram007

Ceru ka ar šo mūsu asā savstarpējā vārdu apmaiņa (kuru izraisīja mana panika un automātiskā reakcija uz to jo lai nu ko bet datorvīrusus es cienu) būs beigusies.

Neko nezinu par Jums- bet par sevi varu teikt vienu- katrs cilvēks ir personība, kas cenšas neļaut sev kāpt uz galvas un vēlas lai viņu uzskata par cilvēku neatkarīgi no statusa sabiedrībā (neesmu kas īpašs un pieskaitu sevi netlaidīgo urbēju kategorijai) , atrašanās vietas un vecuma.

P.S par diskusiju stilu forumā dažkārt var tikai pasmaidīt- bet cenšos sev iestāstīt kā šī ne vienmēr ir nopietno sarunu vieta- daudziem tā ir izklaide- iespējams ka viena no retajām pēc darba rutīnas . Bez tam katrā pelnu kaudzē var atrast zelta graudus.- tā kā atliek lasīt; izklaidēties un vienlaicīgi daudzko iegūt.

Veiksmīgu domu apmaiņu arī turpmāk vēlot

-Gunta
Guntagermane
Guntagermane 28.11.2007 17:40
1303 сообщения на сайте
Viss ir labs, kas labi beidzas.

Aivars007
Aivars007 28.11.2007 18:33
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.