Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ārzemnieka pieņemšana darbā К списку тем
Ārzemnieka pieņemšana darbā
Labdien, palīdziet izvēlēties pareizo variāntu!
Latvijas uzņēmumam ir jāmaksā ES pilsonim naudu par pakalpojumiem, bet:
- ja pieņemam darbā, tad vienkarši iesniedzām datus, kā par parasto darbīnieku, reģistrējot VIDā, maksājot visu nodokļus (tas pats, kas ir Latvijas pilsoni - Soc.nod., IIN);
- ja ES persona sniedz, piemēram, konsultātīvus pakalpojumus un pati maksā nodokļus šeit! Tad vienalga jāreģistrējas VIDā, pareizi? Un jāmaksā 25% IIN? Vai viņam ir jāreģistrējas kā pašnodarbinātai personai?
Nezinu kurš no variāntiem būtu labāks gan uzņēmumam, gan tai personai?!
Liels paldies par palīdzību!
Ответы (10)
MK Noteikumi Nr.357 18.10.00
Personai parasti labāk ja viņš reģistrējas kā darba ņēmējs, bet uzņēmumam labāk ja pie viņa strādā pašnodarbinātais.:-D
Ja cilvēks ilgāku laiku strādājis ārzemēs(latvietis) atbrauc atpakaļ,bet deklarējies ir Vācijā,kā viņš skaitās kā parasts darbinieks, vai viņam ir vajadzīga atļauja te strādāt?
Если человек гражданин Латвии, он имеет право в любой момент выехать их страны и в любой момент вернуться. Никаких разрешений, в том числе для трудоустройства, ему не требуется.
Но если он вернулся в Латвию на постоянное жительство, он должен декларировать свое место жительства в Латвии.
Viņš nezina vēl īsti vai paliks Latvijā.Pastrādās un brauks varbūt atkal prom.Strādājot Latvijā viņam deklarētā dzīvesvieta būs Holandē?????
Kuras valsts nodokļu rezidents viņš būs pēc 11./16. koda?
viņš skaitās kā parasts darbinieks, vai viņam ir vajadzīga atļauja te strādāt?
ES valstu pilsonim nav vajadzīga atļauja strādāt.
Nodokļu jomā - svarīgi zināt - vai Latvijas pilsonis ir Latvijas vai Vācijas rezidents.
Закрыть
Краткое описание нарушения