Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Paraksts par rēķina saņemšanu К списку тем
Paraksts par rēķina saņemšanu
Sakiet, lūdzu, vai uz rēķina, piemēram par sniegto pakalojumu, ir jābūt rēķina saņēmēja parakstam un datumam? Ja ir, tad kādi likuma panti to nosaka?
Paldies par atbildēm.
Ответы (10)
nezinu tādu likuma pantu kas to noteiktu, tas vairāk ir 'pašmāju' izgudrojums
Atvainojos, par steidzamības kārtā pieļautajām pareizrakstības kļūdām - "par sniegto pakalpojumu".
Rēķins nav nekas cits kā dokuments. Tātad arī uz to attiecas 23.04.1996. MK noteikumi Nr.154 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi". Un šo noteikumu 221.punktsnosaka, ka uz dokumenta, ko saņem organizācija, pirmās lapas apakšējās malas labajā pusē jāizdara atzīme par dokumenta saņemšanu vai atzīme par dokumenta saņemšanu un reģistrēšanu. Savukārt 222.paredz ka atzīmē par dokumenta saņemšanu jābūt:
1) ar lielajiem burtiem rakstītam vārdam “SAŅEMTS”;
2) pilnam vai saīsinātam dokumenta saņēmējas organizācijas nosaukumam;
3) dokumenta saņemšanas datumam.
es sapratu, ka runa ir par to, ka, ja man atnes rēķinu, tad daži pieprasa, lai es uz viņu eks parakstos, ka esmu personīgi saņēmis, protams, ka ienākošā korespondence ir jāreģistrē, ko to izklaštīja Inesegk
Storno, Jūs pareizi sapratāt.
Ну если есть секретарь, который зарегистрирует документ, то почему бы и нет. Бухгалтер этим заниматься не должен. ИМХО.
No juridiskā viedokļa, arī otrs eksemplārs, uz ko Jums lūdz parakstu ir saņemtais dokuments (jo Jums taču to iesniedz), tikai Jūs uzreiz to atdodiet atpakaļ atpakaļ.
Ļoti normāla prasība - parakstīties par saņemšanu! Citādi pateiksiet, ka ne acīs neesat redzējis viņu rēķinu!
В связи с тем, что получатели "теряют" документы, получаем на счетах подпись того, кто этот документ получил и с которого потом можно спросить.
Pie tam - parakstoties uz dokumenta jūs apstiprināt, ka dokuments ir pareizs (pakalpojuma veids, summas, rekvizīti)
Закрыть
Краткое описание нарушения