Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

01/01 - инвентаризация/акциз - розница К списку тем

01/01 - инвентаризация/акциз - розница
Топливо и алкоголь?
Inst
Inst 03.12.2007 15:58
нет сообщений на сайте

Ответы (7)

7. Likuma Pārejas noteikumu 12.1 punkts ir izteikts jaunā redakcijā:

„Sākot ar 2008.gada1.janvāri, palielinoties nodokļa likmēm alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem vai naftas produktiem pēc stāvokļa dienā, kad notiek nodokļa likmju maiņa, inventarizē:

attiecīgo alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu vai naftas produktu krājumus:

a) apstiprināts tirgotājs,

b) persona, kas saņēmusi speciālo atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu vai naftas produktu vairumtirdzniecībai,

c) persona, kas saņēmusi speciālo atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu vai naftas produktu mazumtirdzniecībai;

2) uzskaitē esošo alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku krājumus, ja par attiecīgajām akcīzes precēm nodoklis atbilstoši saņemtajām akcīzes 1) uzskaitē esošo nodokļa markām samaksāts saskaņā ar šā likuma 23.pantatrīspadsmito daļu:

a) akcīzes preču noliktavas turētājs,

b) importētājs, ja ar attiecīgajām akcīzes nodokļa markām marķēt paredzētajām vai marķētajām akcīzes precēm nav piemērota muitas procedūra - laišana brīvā apgrozībā;

c) nodokļa maksātāja pārstāvis, ja ar attiecīgajām akcīzes nodokļa markām marķētās akcīzes preces nav saņemtas Latvijas Republikā."
Inst
Inst 03.12.2007 16:03
нет сообщений на сайте
8. Papildināti pārejas noteikumi ar 12.2 12.3 12.4 un 12.5 punktiem šādās redakcijās:

„12.2 Sākot ar 2008.gada1.janvāri, palielinoties nodokļa likmēm tabakas izstrādājumiem pēc stāvokļa nākamā mēneša pirmajā datumā pēc nodokļa likmju maiņas, persona, kas saņēmusi speciālo atļauju (licenci) tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecībai, inventarizē uzskaitē esošo tabakas izstrādājumu krājumus.

12.3 Šo pārejas noteikumu 12.1 punktā minētā persona:

1) saskaņā ar grāmatvedību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām sastāda inventarizācijas sarakstus vismaz trijos eksem¬plāros, no kuriem vienu 15 dienu laikā (ieskaitot dienu, kad notiek nodokļa likmju maiņa) iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādei,

2) kopā ar inventarizācijas sarakstiem iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādei, kurā tā reģistrējusies kā nodokļu maksātājs, nodokļa aprēķinu ar aprēķināto budžetā maksājamo nodokļa starpības summu. Ja pēc stāvokļa dienā, kad notiek nodokļa likmju maiņa, uzskaitē nav minēto akcīzes preču krājumu, to norāda iesniedzamajā nodokļa aprēķinā;

3) samaksā valsts budžetā aprēķināto nodokļa starpības summu 15 dienu laikā (ieskaitot dienu, kad notiek nodokļa likmju maiņa). Ja nodokļa likmes samazina, nodokļa starpību neatmaksā.

12.4 Šo pārejas noteikumu 12.2 punktā minētā persona:

1) saskaņā ar grāmatvedību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām sastāda inventarizācijas sarakstus vismaz trijos eksemplāros, no kuriem vienu 15 dienu laikā (ieskaitot dienu, kad notiek inventarizācija) iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādei, kurā tā reģistrējusies kā nodokļu maksātājs, un vienu eksemplāru uzglabā katrā tabakas izstrādājumu uzglabāšanas un realizācijas vietā. Tabakas izstrādājumu (cigaretes) inventarizācijas sarakstā norāda šādus papildu rekvizītus:

a) krājumos esošo cigarešu maksimālo mazumtirdzniecības cenu par vienu paciņu un attiecīgo cigarešu mērvienību (paciņas - gabalos, cigarešu skaits paciņā - gabalos),

b) laika periodā starp nodokļa likmes maiņas un inventarizācijas dienu - saņemto ciga
Inst
Inst 03.12.2007 16:04
нет сообщений на сайте
b) laika periodā starp nodokļa likmes maiņas un inventarizācijas dienu - saņemto cigarešu paciņu skaitu ar attiecīgo maksimālo mazumtirdzniecības cenu un cigarešu skaitu attiecīgajā paciņā,

И табак.
Inst
Inst 03.12.2007 16:05
нет сообщений на сайте
2007.gada 29.novembrī

INFORMĀCIJA!

LNMP uzskaitē esošajiem nodokļu maksātājiem

Par akcīzes nodokli

Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes Juridisko jautājumu un konsultāciju daļa informē par to, ka 2007.gada8.novembrī Saeima pieņēma likumu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli””, kas ir publicēts 2007.gada27.novembra laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” Nr.190 (3766).

Zemāk ir uzskaitīti būtiskākie grozījumi, kas stājas spēkā ar 2008.gada1.janvāri.
Inst
Inst 03.12.2007 16:05
нет сообщений на сайте
Paldies! Nu nedomāju, ka mazumtirdzniecību akcīzes nodoklis skars tik tieši un tā uzreiz.Pārcenošanu es biju iedomājusies akcīzes nodokļa maksātājiem - vairumtirgotājiem utml.unka mazumtirdzniecībā preces ienāks ar pārrēķināto akcīzes nodokli.A ko tad nu?Kur tad tabuliņa? Un kā tad to rēķina? Nu gan man uz šobrīdi ir 100 jautājumi un nevienas pašai atbildes vai es kaut ko ne tā saprotu.:-( Pagaidīšu citus grāmatvedīšus.
Vijoliite
Vijoliite 03.12.2007 17:15
1711 сообщений на сайте
Положу в хранилище полностью информацию.
Inst
Inst 03.12.2007 17:20
нет сообщений на сайте
Дааааа, надежды на то, что это коснется только вайрумтирготаев, не оправдались:-/
Dab62
Dab62 03.12.2007 20:22
1861 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.