Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ieguldījumi vai PK palielināšana? К списку тем
Ieguldījumi vai PK palielināšana?
Ir tā,ka uzņēmuma 2 īpašnieki vēlas ieguldīt uzņēmuma attīstībā katrs pa 20000Ls.Kā būtu pareizāk šo darījumu noformēt-Vai palielināt PK par 40000Ls, vai arī likt uz citiem ieņemumiem,kas ,savukārt,ja es pareizi saprotu atsauksies uz apliekamo ienākumu gada beigās.
Lūdzu paskaidrojiet,kā labāk darīt?
Ответы (19)
Tas viss ir jājautā īpašniekiem un nevis grāmatvefdim kaut kas jāštuko!
Ja īpašnieki grib palielināt PK, tad kārto visus dokumentus UR un grāmatvedis grāmato atbilstoši no UR saņemtajiem dokumentiem!
Ja īpašnieki dāvina naudu uzņēmumam, tad raksta dāvinājuma aktu uz kura pamata grāmatvedis veic grāmatojumus.
Grāmatojumi notiek uz pirmdokumentu pamata un nevis - kā gribu tā tagad grāmatošu!
Šis jautājums jau vairāk nāk no īpašnieku puses nevis no grāmatveža.Kā ir labāk darīt?To,ka grāmatojumus neveic no zila gaisa,es arī zinu....:-D
Manas domas ir ka izdevīgāk ir ieguldīt PK.
Tas gan jāzin uzņēmuma vadībai! Es neuzņemtos viņu vietā risināt svarīgus jautājumus, kas attiecas uz viņu naudas makiem!
var iēguldīt PK
Var likt uz citiem ieņēmumiem
var aizdot naudu uzņēmumam
tas viss ir atkarīgs no tā ko īpašnieki pēc tam darīs un ko viņi ar to grib panākt
Protams ka izlems īpašnieki, bet grāmatveža vai sauksim tā ekonomista vai finansista pienākums ir paskaidrot katras darbības izdevīgumu un sekas.Tikaitādu darbinieku īpašnieks cienīs un uzskatīs par labu padomdevēju kuram maksās arī ceru attiecīgu algu.
Visas iespējas Larao nosauca- atliek visas izvērtēt.
Paldies par atbildēm.Man jau arī tā liekas,ka būtu izdevīgāk uz PK.Janeviens cits nepārliecinās par labu davinājumam,tad tā arī ieteikšu īpašniekiem rīkoties.
Nu vēl nav slikts arī aizdevums , tad naudu var kādreiz kad labi sāk klāties naudu atgūt:-D
Par šiem līdzekļiem viņi vēlas iegādāties uzņemumam jaunas ražošanas iekārtas.
Nu tās var iegādāties no jebkura minētā varianta.
Ella33
ziņojumu: 103 04.12.2007 14:13
Paldies par atbildēm.Man jau arī tā liekas,ka būtu izdevīgāk uz PK.Janeviens cits nepārliecinās par labu davinājumam,tad tā arī ieteikšu īpašniekiem rīkoties.
Nu-nu! Pēc tam būsiet vainīga, ka ieteicāt ne tādu variantu, kāds pēc 2 gadi būs īpašniekiem izdevīgāks!
Kāpēc grāmatveži bāž savus degunus tur, kur nevajag???
Acīmredzot tādēl , ka īpašnieks viņus uzskata par gudriem un jautā padomu.Betlēmuma pieņemšana viņa ziņā.
Nu bet grāmatvedis taču arī nevar izlikties par muļķi,un teikt,ka neko nezin un nesaprot no tādām lietām.
man jau šķiet,ka Ilmai kā vienmēr ir taisnība, jo gala lemumu jau grāmatvedis tomēr nepieņem.8-)
Pilnīgi piekrītu , ka grāmatvedim nav jābāž savs deguns piem. darba drošībā, jātēlo koksnes pieņemšanas meistars u.c.,u.c. par ko šeit bieži dzird:-D
Ella - dzīvē ir tā - sāksiet kaut ko konsultēt, pēc tam Jūs piespiedīs (pašai nemaz ar neievērojot) pateikt priekšā "vienīgo pareizo" variantu. Paies laiks, abi šefi sakasīsies, gribēs naudu, bet... un tad būs teikums "Tu mums liki ...ieguldīt PK, aizdot, ielikt ieņēmumos...".
Vajag izvairīties no šādām sekām jau iepriekš!
man labāk patīk, ja man parsa, izdomāt vairākus variantus, bet uz jautājumu, kas labāk - izvēlieties paši!
protams, izdomāt variantus un variantiem sekas
Закрыть
Краткое описание нарушения