Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN maksātājs 2 К списку тем

PVN maksātājs 2
Novembra vidū kļuvām par PVN maksātāju. Tagad atskaitīsim priekšnodokli.

Skatoties PVN likumu 10. pantu radās neviennozīmīgi jautājumi par to vai var atskaitīt:

2. Degvielu. 1.6 daļas trešajā punktā teikts, ka nedrīkst atskaitīt administrācijas izmaksas tajā skaitā administrācijas izmaksas kas uzskaitītas iekavās (vismaz es to tā uztveru, ka tiek minētas nevis vienkārši izmaksas, bet administratīvo izmaksu uzskaitījums) – biroja telpu noma, biroja uzturēšanas pakalpojumi, degvielas iegāde u.c.. Skolā mācījāmies ka ir izdevumi, piemēram, elektrība daļu no kuriem mēs uzskatām par viena tipa izdevumiem (administrācija – apgaismojums birojā), bet otru par citiem izdevumiem (ražošanas izmaksas – elektrība, lai strādātu iekārtas). Uzskatu ka šajā gadījumā arī tā var. Ja daļu degvielas izdevumu mēs uzskatām par administratīviem un tos mēs neatskaitām, bet otru daļu par pārdošanas izmaksām, tad izdevumiem par šo otro daļu mēs varam atskaitīt PVN priekšnodokli. Kā jūs to uzskatāt. Papildus lasot 1.4. daļu ir teikts, ka var atskaitīt iegādātās preces un pakalpojumu, ja tie ir izmantoti (šajā gadījumā) vai tiks izmantoti apliekamo darījumu veikšanai.

VID ir kategoriski pret priekšnodokļa atskaitīšanu par degvielas izdevumiem, jo uzskata, ka tie ir izmantoti, bet atskaitīt var tikai par krājumiem neskatoties uz to ka 1.4 daļā ir teikts ka var atskaitīt gan tos kas ir izmantoti, gan arī tos kas tiks izmantoti apliekamo darījumu veikšanai.
Ega_79
Ega_79 09.12.2007 15:30
7 сообщений на сайте

Ответы (2)

Не нужно создавать одинаковые темы!!!:-/
Inst
Inst 09.12.2007 18:22
нет сообщений на сайте
A eto prosto ja razdelil odnu bolsuju na tri pomenshe potomu cto odna bolshaja nevmeschaetsa. A tak oni ne odinakovi.
Ega_79
Ega_79 09.12.2007 20:07
7 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.