Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ērta un laba grāmatvedības programma pamatlīdzekļu uzskaitei К списку тем
Ērta un laba grāmatvedības programma pamatlīdzekļu uzskaitei
Plānojam mainīt grāmatvedības programmu, jo patreizējā buksē ar pamatlīdzekļiem. Ko ieteiksiet?
Prasības:
Principā vajadzīga ērti lietojama grāmatvedības programma bez noliktavas, taču ar pilnvērtīgu un ātru pamatlīdzekļu uzskaiti (nepabeigti pamatlīdzekļi, pārvietošana, normāls nolietojuma aprēķins, pārdošana, norakstīšana, bez gļukiem, pareizas atskaites ar grupēšanas iespējām).
Programmā nepieciešams atsevišķi veikt grāmatvedību vairākām firmām.
Pamatlīdzekļu skaits pašlaik ap 400, vēlāk vismaz 2x vairāk.
Naudas ziņā ne dārgāka par kādiem Ls 700.
P.S. Kādas ir atsauksmes par pamatlīdzekļu uzskaiti Jumī?
Ответы (39)
lietoju Tildes Jumi, ar PL uzskaiti esmu apmierināta
Es kārtoju. Man patīk! PL sadaļa ir laba. Nav iespējams gan taisīt aizstājamās izmaksas un PL sadalīt n-tos rezinātājos (jumts atsevišķi ra citu nolietojo likmi, sienas, kanalizācija atsevišķi), bet nezinu nevienu programmu, kas to dara.
Ir visas atskaites, kas likumdošanā paredzētas.
var uzskaitīt visu, kas ar PL noticis, gan priekš nodokļiem (kap.re., pārvērtēšana...), gan arī vnk citas lietas (tekošiem remonti, apdrošināšanas, garantijas...). Pats tās veidot un kartītē pievienot un dabūt nepieciešamās atskaites.
Man, piemēram, ir svarīgi uzskaitīt katram PL veiktos remontus, autiņiem ICTA un KASKO ar visām summām.
Viss, kas tiek darīts kartītē (notikumi, kas ietekmē nolietojuma aprēķinus) tiek automātiski piedāvāts ievadīt arī rīkojuma numurus (piem., mainās ,mat.atb.persona - uzreiz atveras logs, kurā ierakstīt rīkojumu, ar kuru noteikta izmaiņa...).
А мне очень нравится программа "Green" firma LATINSOFT.
В Тилде основные по-моему некоректно считаются. Я обнаружила в распечатках, принимая фирму, что линейный износ расчитывается неверно. Например, со дня приобретения. И вообще, как работает Тилде мне совсем не понравилось. Много странного. Даже базу разделить без программиста нельзя. И требуются на это не меньше часа.
В Аккоре можно купить ОС отдельно. Расчеты просто изумительные. Я 100 карточек ввела за 1,5 часа и получила все расчеты за любой период.
Julijatim
ziņojumu: 5340 10.12.2007 20:56
В Тилде основные по-моему некоректно считаются. Я обнаружила в распечатках, принимая фирму, что линейный износ расчитывается неверно. Например, со дня приобретения. И вообще, как работает Тилде мне совсем не понравилось. Много странного. Даже базу разделить без программиста нельзя. И требуются на это не меньше часа.
nu gan jau, ja nesaprot, kā rēķināt PL nolietojumu un nedara visu korekti, tad protams Tildes Jumis neko nerēķinās korekti
Par gadu atdalīšanu arī ir galīgas muļķības Jumja atbalstā ir izveidots smuks apraksts ar bildītēm, kā komikss, un sekojot līdz ko dara var ļoti vienkārši to izdarīt, tur nu nemaz nav jābūt programmētājam
Kā liksi, tā rēķinās!
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/BiezakPielautasKludasDarbaArPamatlidzekliem.pdf
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/Pamatlidzekli.pdf
Ja grāmatvedis nemāk strādāt, tad neviena programma te nepalīdzēs!
Man zvērinātais revidents pagājušo gadu taisot izteica komplimentu, ka redz pirmo programmu, kura piedāvā tik plašu PL uzskaiti kā Jumis! Un vienīgā, kas iedeva saviem lietotājiem visas MK noteikumos noteiktās veidlapas!
Jumja pamatlīdzekļu uzskaitei nav ne vaina. Man vienīgi gribētos, lai ievadot PL būtu iespēja to arī uzreiz iegrāmatot. Pašreiz šī daļa ir atsevišķi no finansu bloka.
Lienebe
Atbalstā man atbildēja, ka ir tādi grāmatveži, kas par programmu uzskata tā - В Тилде основные по-моему некоректно считаются. Я обнаружила в распечатках, принимая фирму, что линейный износ расчитывается неверно. Например, со дня приобретения. И вообще, как работает Тилде мне совсем не понравилось. Много странного. Даже базу разделить без программиста нельзя. И требуются на это не меньше часа.
un iedomājieties, kas notiks ar automātisko nolietojuma grāmatojumiem
,
Jumja pamatlīdzekļu uzskaitei nav ne vaina. Man vienīgi gribētos, lai ievadot PL būtu iespēja to arī uzreiz iegrāmatot. Pašreiz šī daļa ir atsevišķi no finansu bloka.
man tas notiek ļoti vienkārši
ir divas iespējas - taisīt finanšu dokumentu, ja nolietojumu rēķina 1 reizi gadā, uztaisa PL atrskaiti un nogrāmato ar vienu ciparu
vai uztaisa noliktavā rēķinu, ja grāmato katru mēnesi, vienīgi, šāja gadījumā ir jāpieskata jauniegādātie PL
Larao, tomēr uzskatu, ka ir apgrūtinoši katru pamatlīdzekli ievadīt divas reizes - vienreiz pamatlīdzekļu blokā un otreiz finanšu blokā, īpaši jā PL ir daudz.
nu tad es varētu pieksit, prtotams, bet man piemēram tas netraucē, kaut gan man PL ir pāri par 200, nejau katru dienu tiek iegādāti PL
Toties tas izslēdz iespēju radīt liekas kļūdas!
Ja ir ievadīts PL, automātiski nokontēts un pēkšņi konstatēta kļūda? Ko tad? Kļūda it visur - finansēs, PL-os.
Man patīk tas, ka var sevi pārbaudīt - izdrukāju PL atskaiti un finanšu atskaiti un ja summas nesakrīt, zinu, kur meklēt kļūdu!
UVIM ir laba uzskaite - arī PL
ātri un vienkārši , ar visām atskaitēm. un ja viss korekti arī nolietojumi nodokļiem
man tas notiek ļoti vienkārši
ir divas iespējas - taisīt finanšu dokumentu, ja nolietojumu rēķina 1 reizi gadā, uztaisa PL atrskaiti un nogrāmato ar vienu ciparu
vai uztaisa noliktavā rēķinu, ja grāmato katru mēnesi, vienīgi, šāja gadījumā ir jāpieskata jauniegādātie PL
---------
Vienalga tas ir dubults darbs.
par to es nestīdos, bet pārbaudei ļoti noderīgi
Paldies par informāciju!
Nu, tas, ka sanāk nedaudz dubulti, nav nekas traks. Lielāka iespēja pašam kontrolēt, kas un kā kontējas.
Gaidīšu vēl kādus komentārus, piemēram par to pašu Grins, Accor.
В Аккоре с ОС все в порядке.
У меня приятельница пользуется программой Макссофт. Очень хвалит эту программу.
Закрыть
Краткое описание нарушения