Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
REĢISTRĀCIJAS NR UZ pirmdokumenta К списку тем
REĢISTRĀCIJAS NR UZ pirmdokumenta
Kādas ir Jūsu domas- vai šī prasība - rakstīt dokumenta reģistrācijas Nr uz dokumenta atrisina problēmu- atrast iegrāmatoto dokumentu un normālā grāmatvedības sakārtošnā vitāli nepieciešma-( izņemot teikumu ka MK noteikumu ... punkts... paredz)
Man personīgi šis prasības pildīšana rada tikai lieku darbu un apgrūtinājumu. bet nepildīšana papildus morālo traumu no VID tematiskajā pārbaudē.
Dokumentus lieku lietās datumu secībā, lietai pievienoju izdruku no datorpragrammas - darumu secībā ar grāmatojumiem un summām.
No atkārtota ievada izvairos pēc ievada uz dokumenta uzspiežor datorperatora personīgo spiedogu
Man šī Nr rakstīšana ir tikai lieks darbs jo programma numurē ievada secībā, kas atbilst dokumenta saņemšanas apstrādei secībai un 01 datuma dokuments kurš kādam bijis kabatā var tikt apstrādāts pēdējais.tātad tam būs lielākais Nr.
Dokumentu kārtošnai datumu secībā ir liela priekšrocība ja kaut kas jāmeklē un zin dokumenta datumu- ātri var atrast .
Vienkārši kādi vēl ir viedokļi??
Vai visi pēc būtības ir apmierināti ar šo prasību Vai tās pildīšana dod kādu labumu uzskaites sakārtošanas nodrošināšanai?
Ответы (5)
Это очередной способ взимания штрафов.
es nerakstu, jo izdrukāju no programmas reģistru ar datumiem un numuriem. programma nemaz neļauj kādu dokumentu otreiz reģistrēt. Lietvedībā jau tiek katra PZ vai rēķins iereģistrēti kā saņemtie dokumenti un numurs uzrakstīts uz dokumenta.
Ja ir ļoti liels uzņēmums, ja ir daudz darbinieku, tad tam ir nozīme. Bet es tos rakstu tikai un vienīgi par prieku VIDam, toties uz tā rēķina nerakstu uz pavadzīmēm grāmatojumus. Lai meklē pēc saviem reģistrācijas numuriem vienveidīgo dokumentu grāmatojumu reģistrā.
domāju, ka reti kuram šo numuru rakstīšana uz dokumenta ir vitāli nepieciešama. Diemžēl mēs varam runāt daudz ko, bet MK lems citu un pildīsim prasības, ja negribas maksāt soda naudas. Personīgi man programmā ir ērtāk meklēt dokumentu pēc datuma, pēc partnera, pēc konta, pēc dokumenta veida, bet tikai ne pēc reģistrācijas numura. Turklāt noteikumi īsti precīzi nepasaka, kurš tieši reģ.numurs liekams, jo ir dokumenti (piemēram pavadzīmes), kas reģistrējami gan atsevišķā reģistrā, gan attiecīgi debitoru/ kreditoru reģistrā- programmā.
Man, piemēram, programma reģistrē pavadzīmi ar savu datumu un numuru un atsevišķi arī grāmatojumu - ar savu datumu un numuru.
Закрыть
Краткое описание нарушения