Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

IK sadalāmie izdevumi К списку тем

IK sadalāmie izdevumi
Sakiet ludzu ka man jadara ar sadalamajiem izdevumiem- ir ceks par rezerves daļām, 50% drikst norakstit, tad es ceku pamatsummu rakstu ka pusi no si ceka vertibas vai visu summu un PVN un gala pie PVN atskaites laboju?

Es tiesam nesaprotu ka tas jadara. Ir PVN maksatajs.
Klikucis
Klikucis 16.12.2007 16:18
156 сообщений на сайте

Ответы (25)

50% drikst norakstit->pvn 50%

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/vid%20vēstules/iein/iin_17012007_nr.15.1.1-9_2332.doc
piem.:

Likuma 11.5panta sestā daļa nosaka, ka personīgā vieglā automobiļa (izņemot vieglo automobili ar speciālo aprīkojumu) ekspluatācijas izmaksas izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.
Tatjana77
Tatjana77 16.12.2007 16:21
7478 сообщений на сайте
to es saprotu, ka 50%, bet es nesaprotu vai raksta visu ceka vertibu un tad no PVN rekina tos 50% vai jau sakuma ieraksta 50% no kopejas ceka summas un tad jau ari PVN bus 50%.
Klikucis
Klikucis 16.12.2007 16:26
156 сообщений на сайте
PVN 1 - visu summu,

PVN deklarācijā - visu summu un "ailē" korekcijas 50%:-/
Tatjana77
Tatjana77 16.12.2007 16:38
7478 сообщений на сайте
Сразу 50%.
Albina
Albina 16.12.2007 16:40
64871 сообщение на сайте
http://www.fm.gov.lv/image/file/gramatvediba_vienk_ierakst_sist_2007.doc

20.21. 21.ailē "Proporcionāli sadalāmie izdevumi" norāda izdevumus, kas sadalāmi starp lauksaimniecisko ražošanu un citiem saimnieciskās darbības veidiem, piemērojot proporciju. Ja persona nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu un veic arī citu saimniecisko darbību un nav precīzi zināms, kāda kopējo izdevumu daļa attiecas uz lauksaimniecisko ražošanu un kāda – uz citiem saimnieciskās darbības veidiem, to nosaka proporcionāli minētajiem ieņēmu¬miem (gada beigās šajā ailē uzkrāto izdevumu summu sadala starp lauksaimnieciskās ražošanas un citiem saimnieciskās darbības izdevumiem proporcionāli attiecīgajiem ieņēmumiem);
Tatjana77
Tatjana77 16.12.2007 16:40
7478 сообщений на сайте
Nu paldies Dievam ka ir kaads skaidras un saprotamas atbildes teicējs kā Albina un pilniigi piekriitu vinjas teiktajam.NoTatjanas77 noraadeem jau cilveekam galva var galiigi sajukt. Nav slikti noraadiijumi,bet tos jau biezji jautaataajs pats izlasiijis un jautaa taapeec ka nessaprot kas tur rakstiits ko var vienkaarsji ar saviem vaardiem pateikt.
Ilma
Ilma 16.12.2007 16:46
30495 сообщений на сайте
bet man nevisam bus tiesi 50, citam lietam, ka piemeram telefona rekinam bus 70%, a ka tad korekcija es ierakstisu gan 50% gan 70%.

ja es lieku uzreiz 50%, tad man gada beigas tomer kaut kur nesavajadzesies kada dekleracija visu kopejo summu?
Klikucis
Klikucis 16.12.2007 16:57
156 сообщений на сайте
Ну так и вписывайте сразу же нужную сумму процентов.
Albina
Albina 16.12.2007 16:58
64871 сообщение на сайте
Nekaadaa korekcijaa nav jaaraksta njemiet uzreiz attieciigo procentu katram dariijumam un uzreiz no attieciigaa procenta paraadiet to PVN deklaraacijaa. Ka jau Albina saka.Piem100 ls + PVN 18 ls tad ariiaprrekjiniet attieciigi vajadziigo % un uzreiz lieciet deklaraacijaa, paareejais uz PVN dekl neattiecas un lieciet to mieraa.
Ilma
Ilma 16.12.2007 17:03
30495 сообщений на сайте
es nu ta ari darisu, ceru viss bus OK unrit tomer sanaks nododt atskaites.

paldies jums!
Klikucis
Klikucis 16.12.2007 17:06
156 сообщений на сайте
Ieprieks atvainojos par to,ka leni daiet!Tas nozime,ka pamatsumma sadalas proporcionali70/30%,bet PVN pilna mera aiziet uz prieksnodokli?
Lasma-3
Lasma-3 16.12.2007 17:26
35 сообщений на сайте
ПВН тоже делится пропорционально 70/30%.
Albina
Albina 16.12.2007 17:30
64871 сообщение на сайте
Paldies Albina.Espar to biju lasijusi,bet nebiju parliecinata.Varbutjus varetu ludzu palidzet vel viena neskaidra jautajuma?Vai IK var prieksnodokli izmantot PL neamortizetas vertibas PVN,kad klust par PVN maksataju?Ieprieks paldies,jo cik lasu forumu,tad noprotu,ka vedat gramatvedibu IK.
Lasma-3
Lasma-3 16.12.2007 17:40
35 сообщений на сайте
Var

14) Apliekamajai personai ir tiesības atskaitīt kā priekšnodokli no citām apliekamajām personām saņemtajos nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par iegādātajām precēm vai saņemtajiem pakalpojumiem pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā, ja iegādātās preces un saņemtie pakalpojumi ir izmantoti vai tiks izmantoti apliekamo darījumu nodrošināšanai. Minētais priekšnodoklis ir atskaitāms atbilstoši apliekamo un neapliekamo darījumu proporcijai.

(15) Šā panta 1.4 daļā minētā atskaitāmā priekšnodokļa summu nosaka:

1) attiecībā uz krājumos esošajām precēm, pamatojoties uz inventarizācijas rezultātiem dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

2) attiecībā uz pamatlīdzekļiem — pēc to bilances vērtības dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

3) attiecībā uz pakalpojumiem — pamatojoties uz apliekamās personas pilnvarotās personas apstiprināto sarakstu.

(16) Šā panta 1.4 daļā minētās tiesības nav piemērojamas:

1) ja preces ir iegādātas agrāk nekā divpadsmit mēnešus pirms apliekamās personas reģistrācijas apliecības saņemšanas, šī norma nav attiecināma uz vieglo automašīnu iegādi, izņemot gadījumus, kad minētā automašīna tiek izmantota vai tiks izmantota tādu apliekamu darījumu nodrošināšanai kā autovadītprasmes apgūšana vai taksometru pakalpojumu sniegšana, vai automašīnu nomas pakalpojumu sniegšana vai automašīnu nomas pirkuma (līzinga) darījumu nodrošināšana;

2) ja pakalpojumi ir saņemti agrāk nekā trīs mēnešus pirms apliekamās personas reģistrācijas apliecības saņemšanas;

3) attiecībā uz administratīvajiem izdevumiem, kuri ir radušies pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā (tajā skaitā — biroja telpu noma, biroja uzturēšanas pakalpojumi, telekomunikāciju pakalpojumi, degvielas iegāde, transportlīdzekļu nomas pakalpojumi).
Ilma
Ilma 16.12.2007 17:46
30495 сообщений на сайте
Ну вот, Илма уже ответила
Albina
Albina 16.12.2007 17:48
64871 сообщение на сайте
Paldies Ilma!Va velnos!A VIDā man pateica,ka nedrikst.Galvenais,ka PL mums ir pirkti-PPR ar PVN.Betka mums tagad darit ,PVN maks. esam jau no aprila,taisit gada beigas korekciju?
Lasma-3
Lasma-3 16.12.2007 17:52
35 сообщений на сайте
Es domaaju ka labāk labot pirmo deklaraaciju( aprilja) kaa jau likumaa tas paredzeets.Jocitaadi VID nesapratiis ap ko lieta grozaas.
Ilma
Ilma 16.12.2007 17:56
30495 сообщений на сайте
Да, ПВН должен быть включен в первую декларацию.
Albina
Albina 16.12.2007 18:00
64871 сообщение на сайте
Paldies jums par izsmelosu informaciju,citadi likumus parlasot jau galva biezputra iestajusiesLOL .
Lasma-3
Lasma-3 16.12.2007 18:08
35 сообщений на сайте
Ka Jus, kas karto IK divkarsa ieraksta un uzreiz no kopejas summas rakstat procentu dalu, banka abujat saluma un beigu atlikumu tadu kadu tas ir uz konta izraksta? jo tam jau ir jasakrit.
Klikucis
Klikucis 17.12.2007 00:14
156 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.