Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL
Labdien!
Man kā iesācējai atkal jautājiens par PL. Vai drīkst viens saistītais uzņēmums otram dāvināt PL? Vai taisnība, ka nedrīkst, ja šis PL ir iegādāts ar PVN (man tā cenšas iestāstīt).
Un vai drīkst dāvināt saistītai firmai zemi un mašīnu? Un vai šie līgumi notariāli jāapstiprina?
Paldies.
Ответы (14)
Iesācējai - mazbišķ par sarežģītiem jautājumi.
Kādā ziņā? Strādāju nesen divos nelielos uzņēmumos, kas ir saistīti. Direktors grib dāvināt PL. Nu man ir jāizdomā, kā to tagad izdarīt.
Pasakiet savam diram, ka dāvināšana nekādā veidā nepiemīt komercdarbībai (ja vien tā nav labdarība).
Dāvinātājam - izdevumi, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību.
Apdāvinātām - ienēmumi.
Pie kam kopā ar PVN, jo atskaitot priekšnodokli Jūsu firma "solīja" to izmantot saimn. darbībā, veicot apliekamos ar PVN darījumus. Vai nē?
Ja es pareizi saprotu, tad dāvinot šo PL, dāvinājuma līgumā kā PL vērtība jāieraksta PL atlikusī vērtība + PVN?
īstenībā - tirgus vērtība+PVN.
Nu apdāvinātam D PL K 81XX. Bet dāvinātājam D2310 K 6XXX K 5721
un D 82XX ( ar s.d.nes.izd.) K 2310
Кому подарили: Д Основное средство / К 5910 (доходы будущих периодов). И период списания, как у износа основного средства.
А почему бы просто не продать?
Продать по остаточной стоимости? А НДС на какую сумму будет?
НДС будет с рыночной. Но ведь рыночная может совпадать с остаточной
Jā uz nāk per. ieņēmumiem labāk saņēmējam.Bet ja pārdod PL par atlikušo vērtību tad arī PVN no atlikušās vērtības( ja vien atl. vērtība = tirgus cenu)
Bet pārdot negrib, grib dāvināt;-)
Да кто его знает, что там на самом деле хотят
Тогда проводки у вас:
1. 1290 / 1230 сумма износа
2. 8290 / 1230 несписанная сумма
3. 8290 / 5721 НДС на несписанную сумму.
и 8290 восстановить в декларации ПНП
Закрыть
Краткое описание нарушения