Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Par programmas licenci К списку тем

Par programmas licenci
Uzņēmums nopirka grāmatv. progr. licenci, bet pazaudēja oriģonālu, man kā grāmatvedim. kurš ir tiko sācis strādāt firmā, iedeva kaut kādu kopiju, kura negāja, nu tad es nopirku savu programmu, jo vajadzēja kaut kur vadīt datus, tagad ir neskaidrības kā ar tām programmām rīkoties, savu programmu es izmantoju uz sava datora at kuru strādāju, un ierakstīju darba līgumā to, ka lietoju savu datoru un programmu, bet to firmas programmu likt uzskaitē kā nemateriālo ieguldījumu un rēķināt nolietojumu? lasīju forumā, ka norakstīt nedrīkst, esmu saputrojusies ar tām programmām un arī atskaitē par izmantotajām datorprogrammām nesaprotu ko rakstīt, jo firmai vispār nav sava datora. Varbūt kādas idejas? Lūdzu!
Labameitene
Labameitene 02.01.2008 18:39
433 сообщения на сайте

Ответы (40)

Ilmai, Atskaites visiem tagad sūta -pārskats par izmantotajām datorprogrammām uz 2008. gada 1. janvāri saimnieciskajā darbībā.

Andaz, varbūt arī nav sevišķi liela sajēga par tā licencēm un nemateriālajiem ieguldījumiem, bet cik es saprotu, tad licences grāmato uz kontu 1.1. nemateriālie ieguldījumi, vismaz manā grāmatā tā ir rakstīts
Labameitene
Labameitene 03.01.2008 13:54
433 сообщения на сайте
Ja man gan tādu atskaiti neviens nav prasījis;-)

Nu 100% pareizi ne vienmēr varam būt un uzskatu šis nav tas gadījums ( summa nebūtiska) kad vajadzētu lauzīt sevišķi galvu. Palieku pie ieskata un tā darītu ka programmu norakstītu. Ja datoru nopirks un šo programmu varēs instalēt - atjaunošu uzskaitē:-D
Ilma
Ilma 03.01.2008 14:06
30495 сообщений на сайте
Nu 100% pareizi ne vienmēr varam būt un uzskatu šis nav tas gadījums ( summa nebūtiska) kad vajadzētu lauzīt sevišķi galvu. Palieku pie ieskata un tā darītu ka programmu norakstītu. Ja datoru nopirks un šo programmu varēs instalēt - atjaunošu uzskaitē

Man vairs nav ko teikt!:-O
Andaz
Andaz 03.01.2008 14:29
27892 сообщения на сайте
Man arī:-D
Ilma
Ilma 03.01.2008 14:43
30495 сообщений на сайте
Andaz, bet kā tad paliek ar tiem nemateriālajiem ieguldījumiem, vai tad licenzes negrāmaoto uz nemateriālajiem, tā es arī nesapratu, vai tad es domāju nepareizi?
Labameitene
Labameitene 03.01.2008 14:50
433 сообщения на сайте
Pareizi , pareizi, ko tad jautājiet;-)
Ilma
Ilma 03.01.2008 15:03
30495 сообщений на сайте
nu tad atbildiet pēc loģikas, ja Jums nav datora piriekš kam Jums datormprogramma ar licenci?
Larao
Larao 03.01.2008 15:15
6767 сообщений на сайте
lai noliktu uz plauktiņa un skatītos uz to?
Larao
Larao 03.01.2008 15:15
6767 сообщений на сайте
Es esmu tikai grāmatvedis, kad aizgāju uz firmu strādāt, šī datorprogramma bika jau nopirkta, un iepriekšējais grāmatvedis bija strādājis ar arī ar savu datoru un savu programmu.
Labameitene
Labameitene 03.01.2008 15:19
433 сообщения на сайте
Nu tad kuru variantu izvēlēsieties?:-D
Ilma
Ilma 03.01.2008 15:53
30495 сообщений на сайте
nezinu vēl, bet galvenais ko es nesapratu, vai man tajā atskaitē jāuzrāda tas manējais Zalktis, jo prasīts taču par saimnieciskajā darbībā izmanotajām programmām?
Labameitene
Labameitene 03.01.2008 16:06
433 сообщения на сайте
Kā tur prasīts vai ir īpašumā vai izmanto?
Ilma
Ilma 03.01.2008 16:16
30495 сообщений на сайте
Es īsti nevaru saprast, ko var ņemties jau otro dienu par tām programmām?

Pie mums inspektori no VID atnāca, apskatīja tik pašu datorprogrammas licenci (Zalktis) un maksājuma dokumentu pēc, kura apmaksāts un pajautāja uz cik datoriem tas instalēts un viss. Nu norādiet to programmu, un licences numuru, kas nopirkta uz uzņēmumu. Kur problēma?

Jā, un par tām atskaitēm, arī esmu saņēmusi e-pastā tādu tabulu.
Dimma
Dimma 03.01.2008 17:03
1727 сообщений на сайте
Atskaitē prasīts, izmanto saimnieciskajā darbībā.
Labameitene
Labameitene 03.01.2008 18:10
433 сообщения на сайте
Nu vieni zelta vārdi Dimma.Esarī par to brīnos:-O ( par to ņemšanos)

Dimma, kādā e-pastā , varbūt neesmu apskatījusies un man arī tāds e-pasts atsūtīts un es par to neko nezinu8-)
Ilma
Ilma 03.01.2008 19:33
30495 сообщений на сайте
tajā e-pastā, kas norādīts slēdzot EDS līgumu ar VID.
Cleo
Cleo 03.01.2008 21:08
19234 сообщения на сайте
Savā e-pastā (INBOX)saņēmu no VID šadu ziņu; Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) atbilstoši savai kompetencei veic kontroles pasākumus, lai pārliecinātos, vai intelektuālais īpašums tiek pilnīgi un precīzi uzskaitīts uzņēmumu grāmatvedības reģistros, pievēršot uzmanību darījumu vērtības noteikšanai precēm un pakalpojumiem, kas saistīti ar licencēšanu. Minētie kontroles pasākumi attiecas arī uz datorprogrammu uzrādīšanu grāmatvedībā un finanšu pārskatos, kā arī licencētu datorprogrammu izmantošanu, kas jāuzskaita atbilstoši uzņēmuma interesēm un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Lai nodokļu kontroles procesā iesaistītā amatpersona būtu informēta par Jūsu saimnieciskajā darbībā lietotajām datorprogrammām, kas abpusēji, gan Jums kā nodokļu maksātājam, gan VID amatpersonai, atvieglotu nodokļu kontroles procesu, pamatojoties uz likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" 10.pantapirmās daļas 5.punktu,... lūdz līdz 2008.gada1.februārim iesniegt informāciju par Jūsu saimnieciskajā darbībā izmantotajām datorprogrammām, aizpildot vēstules pielikumā pievienoto tabulu.

Piebildīšu, ka regulāri e-pastā saņemu no VID jaunākās izmaiņas likumdošanā un uzaicinājumus uz VID semināriem un tagad tādu vēstulīti. e-pastu pati esmu VID konsultantiem iedevusi....
Dimma
Dimma 03.01.2008 21:12
1727 сообщений на сайте
termiņš gan katram ir savādāks, man termiņš bija līdz 2007.gada28.decembrim.
Cleo
Cleo 03.01.2008 21:21
19234 сообщения на сайте
mmm... man tik 28. atsūtīja un tik vakar izlasīju.....
Dimma
Dimma 03.01.2008 21:23
1727 сообщений на сайте
Labameitene

ziņojumu: 44 03.01.2008 14:50

Andaz, bet kā tad paliek ar tiem nemateriālajiem ieguldījumiem, vai tad licenzes negrāmaoto uz nemateriālajiem, tā es arī nesapratu, vai tad es domāju nepareizi?

Jūs jau domājat pareizi! Ja programma ir iegādāta to liek uz NI, nevis noraksta izmaksās!
Andaz
Andaz 04.01.2008 10:01
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.