Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neiegrāmatots auto! PALĪDZIET!!! К списку тем
Neiegrāmatots auto! PALĪDZIET!!!
Labdien!
Sakiet, lūdzu, ko darīt. Direktors atnes papīrus par to, ka 2006.gadā uz līguma pamata no fiziskas personas mūsu firma pirkusi auto. Toreiz, protams, naudu viņš samaksāja no savas kabatas, firmai nekādu papīru par veikto samaksu nav. Iegrāmatots, protams, šis auto PL uzskaitē nav. Tagad šis grib, lai auto būtu ņemts uzskaitē. Vai es varu uz inventarizācijas pamata šo auto iegrāmatot? Nolietojumu par 2006.gaduaizlaist uz 8.grupasizdevumiem?
Kā man besī ārā šitas!
Visiem laimīgu Jauno gadu!
Ответы (35)
protams ka vajag! tikai vajadzēs pārtaisīt 2006.gadabilanci, pie kam būs jāuztaisa līgums par aizdevumu, kases ordera vai bankas pārsk.nav, tātad tas būs kreditora parāds, ar 2007.gadujāuztaisa samaksa no kases( tipa, īpašnieks iemaksāja aizdevumu un tad samaksā īpašniekam), vispār jau arī jāskatās vai tehniskajā pasē ir iesista firma kā īpašnieks, bet vispār visus šos variantus vajag nogriezt, bet nesanāk jau, saprotu.
Ну да и текст соответствующий: В ходе проведения инвентаризации случайно в кустах был обнаружен автомобиль
Bet ja nopietni, tad nekas nepaliek, ka visu likt caur 8.grupu Gan 1230, gan 1290
Nu es jau saprotu, ka stulbi tas ir, bet kaut kas taču jāizdomā. Bet vai nevar visu izlaist caur 8.grupubez bilances labošanas?
А нельзя пропустить все это 2007 годом?
Так я и говорю: все 2007м годом через 8=ки.
Āāā. Visu nolietojumu, arī 2006.gada caur 8.grupu
Ķipa uz inventarizācijas pamata
iegrāmato PL:
D 1230 K 81...
D 82...K 1290
Es pareizi sapratu?
купите авто у директора в 2007 году
почему через 8ХХХ. Не мешало бы директору деньги вернуть, если он из кармана своего заплатил
Jaa. Pareizi. Var arii pienemt taadu variantu kaa Lanuska piedaavaa, bet tur jaaskataas kas ir rakstiits tehniskajaa pasee. Kas ir masiinas iipasnieks? Direktors, vai firma?
А где этот директор со своими деньгами был в 2006 году? и как акт инвентаризации утверждал? Я бы ему ничего не сделала (в смысле денег). Пусть в следующий раз головой думает, а не мягким местом.
Дык, смотря какую цель этот директор преследует. Деньги вернуть или машину на учет поставить....
а он, бедный не знал, что эта машина на фирму?
Смешно. просыпаются годом позже, а бух должен голову ломать.:-x
Tehniskajā pasē īpašnieks ir firma. Nu ja tā precīzi, tad, protams, tā nebija viņa paša nauda, bet gan firmas "kreisie" ieņēmumi.
Man kaut kā liekas vienkāršāk visu caur 8.grupuizlaist.
Паубывав бы!
Nu tad, manupraat, labaak 2007. gadaa taisiit D1230 K8... Un viss. Nolietojumu saaksiet reekinaat no 2007. gada.
Nu atvainojiet!
Paldies visiem par padomiem!!!
Varbūt 2006.g. iegrāmatot krajumos?
Ja jau nebija uzskaitē, tad nevarēja būt arī ceļazīmes?!
Uzrakstiet gram.izziņu un D 2.1. K 5.5....
Nu šogad bija, nezinu, vai bija pagājušajā gadā. Jo es tik nesen šajā firmā strādāju, un man ir tikai papīri par šo gadu. Iepriekšējā grāmatvede bija uzrakstījusi patapinājuma līgumu ar šo auto.
Закрыть
Краткое описание нарушения