Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

likuma par UIN 3.panta 4.daļas 4.punkts К списку тем

likuma par UIN 3.panta 4.daļas 4.punkts
Kā lai saprot? Izmaksā sabiedrībai, 1)kura reģistrēta ES un saistīta ar izmaksātāju vai

2)izmaksā ar ES saistītai sabiedrībai?

Es drīzāk saprotu ka pirmais variants...

samaksas par intelektuālo īpašumu, izņemot samaksu par intelektuālo īpašumu, ko Latvijas sabiedrība izmaksā Eiropas Savienības dalībvalstu saistītai sabiedrībai vai tās pastāvīgajai pārstāvniecībai, kas atrodas citā Eiropas Savienības dalībvalstī:
Abways
Abways 03.01.2008 20:23
65 сообщений на сайте

Ответы (8)

Если не ошибаюсь, то у этого пункта есть переходные правила и вступает он по моему только в 2010 году в силу.
Amuil
Amuil 03.01.2008 20:30
26356 сообщений на сайте
Так что не торопитесь НЕ удерживать налог.
Amuil
Amuil 03.01.2008 20:30
26356 сообщений на сайте
Nashel toljko Pārejas noteikumu 47.punkts no tam napisano o stavkah naloga a ne o tom, kogda vstupajet v silu 3.panta4.daļas 4.punkts

Prosto u ispanskoj kompaniji kuplena kompjuternaja programma. i ponimaju chto nado uderzhivatj eti 5%... no nehochetsa
Abways
Abways 03.01.2008 21:10
65 сообщений на сайте
Да не надо удерживать. Когда-то было в правилах КМ, а может и сейчас есть, что если программа покупается для использования по назначению, то это не считается платой за интеллектуальную собственность.

Если вы ее тут распространять собираетесь, то придется проценты удержать.
Maija
Maija 03.01.2008 23:35
28223 сообщения на сайте
Jestj i sejchas. Znachit pokupka kompjuternoj programmi dlja sebja (dlja raboty) poluchaetsa pokupka materializētā darba? Vot toljko esli programma skachena cherez internet, togda trudno predstavitj gde polucaetsa materializētais darbs....

16. Piemērojot likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punktu maksājumus par autortiesībām (ieskaitot blakustiesības) vai tiesībām izmantot autortiesības (ieskaitot blakustiesības), ja tās saistītas ar datorprogrammām, apliek ar nodokli atbilstoši likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punkta"b" apakšpunktam (piemērojot piecu procentu likmi). Attiecīgie maksājumi ir saistīti ar autortiesību izmantošanu vai ar tiesībām izmantot autortiesības, taču maksājums par paša materializētā darba izmantošanu, kuru aizsargā autortiesības, nav uzskatāms par maksājumu par autortiesību izmantošanu vai tiesībām izmantot autortiesības uz šo darbu (likuma 3.pantaceturtās daļas piemērošanas piemēri autortiesību un blakustiesību gadījumā – šo noteikumu 2.pielikuma4., 5., 6. un 7.punktā.)
Abways
Abways 04.01.2008 07:27
65 сообщений на сайте
Maija

сообщений: 16183 03.01.2008 23:35

Да не надо удерживать. Когда-то было в правилах КМ, а может и сейчас есть, что если программа покупается для использования по назначению, то это не считается платой за интеллектуальную собственность.

Если вы ее тут распространять собираетесь, то придется проценты удержать.

-Майя ну не совсем так, извиняюсь конечно.

2.pielikums
Ministru kabineta

2006.gada4.jūlija

noteikumiem Nr.556

Likuma 3.pantatrešās un ceturtās daļas piemērošanas piemēri

5. ACO ir kapitālsabiedrība, A valsts rezidents. Tas izstrādā datorprogrammas. LATCO ir kapitālsabiedrība, Latvijas rezidents, kurš iepērk savā saimnieciskajā darbībā izmantojamas datorprogrammas, veicot vienreizēju maksājumu par saņemtajām datorprogrammām (to kopijām). Šajā gadījumā līgumā var ietvert nosacījumu, ka LATCO ir atļauts reproducēt datorprogrammas, lai izmantotu tās sava kapitālsabiedrības struktūrvienību (filiāles) vajadzībām, bet atbilstoši līgumam nedrīkst datorprogrammu pārdot, iznomāt, reproducēt komerciālām vajadzībām, translēt, adaptēt un jebkādi pārveidot datorprogrammas, un reproducēt šādi iegūtos rezultātus (ciktāl tas nav pretrunā ar tās personas tiesībām, kura pārveido datorprogrammu), kā arī padarīt datorprogrammu pieejamu publikai, izmantojot vadus vai individuāli izraugoties citu pieejamības veidu. Šajā gadījumā ACO saņemtā atlīdzība nav uzskatāma par samaksu par intelektuālo īpašumu un no tās neietur uzņēmumu ienākuma nodokli saskaņā ar likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punkta"b" apakšpunktu.
Amuil
Amuil 04.01.2008 09:43
26356 сообщений на сайте
6. ACO ir kapitālsabiedrība, A valsts rezidents. Tas izstrādā datorprogrammas. LATCO ir kapitālsabiedrība, Latvijas rezidents, kurš iepērk noteiktu datorprogrammas reprodukciju skaitu, lai tās izplatītu. LATCO atbilstoši līgumam nedrīkst datorprogrammu iznomāt, reproducēt komerciālām vajadzībām, translēt, adaptēt un jebkādi pārveidot datorprogrammas, un reproducēt šādi iegūtos rezultātus (ciktāl tas nav pretrunā ar tās personas tiesībām, kura pārveido datorprogrammu), kā arī padarīt datorprogrammu pieejamu publikai, izmantojot vadus vai individuāli izraugoties citu pieejamības veidu. Šajā gadījumā ACO saņemtā atlīdzība nav uzskatāma par samaksu par intelektuālo īpašumu un no tās neietur uzņēmumu ienākuma nodokli saskaņā ar likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punkta"b" apakšpunktu.
Amuil
Amuil 04.01.2008 09:43
26356 сообщений на сайте
Майя, в 6 примере как раз идёт речь о покупке для продажи и ПНП удерживать не нужно. Смотря какая покупка.
Amuil
Amuil 04.01.2008 09:44
26356 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.