Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

nauda, nauda... К списку тем

nauda, nauda...
Es saprotu, ka tas jautājums bija jau 100 un vienu reizi, bet tomēr-ja īpašnieks ir aizdevis firmai naudu un pēc tam uzņemums viņam atgriež tas taču nav jādeklarē vai jāpaziņo VID kaut kādā veidā...un otrs jautājums- īpašnieks nopirka par savu naudu auto , bet uzreiz uz firmu- tagad gada beigās uzņēmums grib atgriezt ''parādu'' īpašniekam- vai tas ir jādeklarē vai jāpaziņo VID...

jau iepriekš paldies.
Robin
Robin 04.01.2008 12:23
150 сообщений на сайте

Ответы (8)

pirmā jautajumā nav jādeklarē, otrā par savu naudu nopirkā auto uz firmu- nekorekti. vai nopirka fiziskā persona vai juridiskā!
Julijaabd
Julijaabd 04.01.2008 12:47
1285 сообщений на сайте
Sanāca tā,direktors par savu personigo naudu nopirka auto- pardevējam samaksāja kā fiziskā persona, bet CSDD pieregistrēja uzreiz uz firmu-tur jau neprasa kas un kad maksāja, tagad firma direktoram parādā un grib atdot to naudu ...
Robin
Robin 04.01.2008 12:55
150 сообщений на сайте
Tad jums ir vēl dokuments - iepirkuma akts un vienošanas par samaksu saņemšanu (jāmaksa pēc dokumenta uzrādot numuru un datumu) tad ir 4 pielikums vai 5 pielikums (atkarīgs no fiz.personas statusa)
Julijaabd
Julijaabd 04.01.2008 13:05
1285 сообщений на сайте
bet ja es pareizi saprotu 4 pielikums ir domāts ja ienākums apliekams ar nodokli- bet te jau sanāk no sākuma kā aizdevums firmai, jo noperkot kaut ko par savu naudu uznemuma vajadzībam -mēs taka aizdodam firmai savu naudu uz laiku -lai pēc tam arī savu naudu dabūtu atpakaļ...
Robin
Robin 04.01.2008 13:15
150 сообщений на сайте
es tagad par dokumentu,kas pamats jusu auto uzskaitei firmas grāmatvedībā...ka viņš saucas...
Julijaabd
Julijaabd 04.01.2008 13:20
1285 сообщений на сайте
es noformēju tā- kad viņš pirka auto par savu naudu- izlaidu caur avansa atskaiti un tur jau uzreiz var redzēt ka uzņēmums ir parādā direktoram, pirkšanas pardošanas akts arī klāt un pēc tam no CSDD izziņa par to ka uznemumā ir pieregistrēts auto...
Robin
Robin 04.01.2008 13:27
150 сообщений на сайте
es tā nedaru, jo man 2380 ir plānots 1 mēnesim tīri saimnieciskiem izdevumiem, tādus es laidu caur 5 gr.kontiemar aizdevuma līgumu un caur banku. (lai ne viens pārbaudītājs neprasa kāpēc)

nē nav jādeklarē;-)
Julijaabd
Julijaabd 04.01.2008 13:42
1285 сообщений на сайте
caur banku- tas ir ideāli, bet kas izdarīts tas izdarīts, jo kad īpašnieki dara viņi sevi ar domāšanu īpaši neapgrūtina, tikai pēc tam grāmatvedim jādomā , kā izkļut no situācijas...
Robin
Robin 04.01.2008 14:31
150 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.